|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  145 146 [147] 148 149   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ljubljanske nosečke - 3.del
14.5.2010 23:15:43   
Anonimen
Bla bla bla. Ne vem kaj mi je. Sem vas vse prebrala, ampak se ne pocutim, da bi komentirala. Zelim si, da bi sla z vami v Rustiki. In da bi Tiborja vidla user posted image

Sem se imela pa super lepo v Supernovi. Sem bla 2 uri pa pol od doma in ko sem prisla domov sta M in Z spala na kavcu. Ugotavljam, da ima Z ze svoj ritem. Ponoci spi, okoli 10 dopoldan se prebudi in je pokonci do 14 (tiste 3 ali 4 budne ure tecnari in se hoce nositi user posted image ), potem pa spet spi do naslednjega dneva. Zanimiv ritem. Mesalo se mi bo, ko bom sama doma. user posted image

V glavnem, lep dan je bil, popoldan smo sli se na sprehod, potem sta pa zvecer prisla tasca in tast in mi je vse dol padlo. Pa sploh nista nic pametovala al pa karkoli. Dobro no, sprasevala sta me nekaj glede stanovanja, ki je pisano name, kar niti slucajno ni njuna stvar, ampak ponavadi me to njuno vtikovanje v to bogo garsonjero od 28 kvadratov ni motilo, zdaj sta mi pa cist vecer unicila. Kr neki. Ne da se mi ukvarjati z ljudmi. Aja, da je vse se lepse ima jutri ocim delovno soboto (amazonka, tvoj tudi, a ne? user posted image ) in ima mati cel dan cas in bo prisla na obisk. Kar me spet ne moti, razen ce bo ta obisk trajal 7 ur in bo vmes imela Zoja kar naenkrat krce (ki jih zacuda nima ko smo sami) in "njena slaba mati je bog ve kaj pojedla in zdaj revico zvija ..."

Zdaj sem pa hrcku kletko odprla in se je vrgel dol iz omare. Sem se cist zjokala. Mene bo kap, ce se temu kaj zgodi user posted image

(odgovor članu amazonka3)
  Neposredna povezava do sporočila: 3651
14.5.2010 23:16:25   
krtkova
IZVIRNO SPOROČILO: amazonka3

Krtkova, kje si zdej.....no ziher že torto pečeuser posted image user posted image

user posted image tega sicer ne, sem si pa lepo shranila recept da se ne izgubi.user posted image  Gledam en film. Zdej so pa reklame, pa sm prišla pogledat mal sm, na poti do wc-ja!!

sm dons ugotovila, da je največji strošek moje nosečnosti - WC papir!user posted image user posted image user posted image  Ker tok lulat hodim.user posted image user posted image

petrca - me veseli, da je bil mail jasen. In ponovno; hvala!!

(odgovor članu amazonka3)
Neposredna povezava do sporočila: 3652
14.5.2010 23:18:33   
krtkova
aglaia - user posted image user posted image  Sploh ne vem, kaj naj ti napišem. Jutri te pokličem, prosim javi mi (lahko jutri), ko boš imela čas. Da malo poklepetava.

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 3653
14.5.2010 23:27:21   
andrazk
IZVIRNO SPOROČILO: Aglaia

In zdaj za grand finale.

Ladies (and andrazk) I give you ... ZOJA SOFIA!!! (po materi se je vrgla kar se spektakularnega prihoda tice) user posted image user posted image

user posted image

user posted image

O tenkju, tenkju, se mi prav fajn zdi. :)
Slikici sta krassni in želim veliko sreče in veselja vsem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3654
14.5.2010 23:32:29   
Masha_M
Skratka... moja zgodba gre takole.   Prvi teden sva preživela v Toskani. Prvih par dni sem še krehala (ostanki viroze), ampak ker sem se drugače počutila okej vseeno lahko rečem, da sva se imela  res krasno. Vreme je bilo čudovito, veliko sva hodila (ampak počasi) naokoli, videla ogromno stvari. Hudiča, še simfiza me je v tistem tednu nehala bolet in sem se nadejala res krasnega in mirnega zadnjega tromesečja.  

Prišla sva domov, oprala cunje, šla na en easy piknik, spokala spet torbe in v ponedeljek ob 7h odletela proti Španiji. Prvi popoldan po pristanku sva preživela v FULL zanimivem Muzeju znanosti (res priporočam vsakemu, ki se znajde kdaj v Valencii), drugo dopoldne v največjem akvariju v Evropi (priporočam tudi tega), nato pa nas je pobral šofer in odpeljal kako uro in pol južneje, do najine postojanke.

< Sporočilo je popravil Masha_M -- 14.5.2010 23:34:31 >

(odgovor članu andrazk)
Neposredna povezava do sporočila: 3655
14.5.2010 23:32:39   
Masha_M
Andraž je imel tam regato, tako da sva skupaj pojedla zajtrk, nato pa je on odšibal na morje nekje do 18-19h, jaz pa sem ostajala v hotelu. Ker je precej hladno pihalo, sem čez dan kucala po netu, brala knjige, gledala filme, vsak dan po kosilu odspala eno kitico in sem in tja odšla na en kratek sprehod. Skratka, delala sem en velik NIČ, nič naporov, nič stresa, samo počivanje. In zato mi res ni jasno kaj in zakaj me je to moralo doleteti.  

V soboto sem šla spat ob polnoči, ob 3:30 zjutraj pa sem se zbudila s trdim trebuhom, ker so naju ob 4h odpeljali s kombijem spet nazaj na letališče v Valencio. Po poti do tja, se je otrdevanje nadaljevalo in po nekaj ponovitvah sva zadevo začela štopati. Najprej so bili krči nekje na 5 minut, trajali pa so minuto ali dve. Bilo so tako šibki, da sem jih zaznala samo če sem z roko tipala trebuh ali je mehek ali trd.   Proti koncu se je zadeva ponavljala že nekje na 3 minute, bili so tudi toliko močni, da sem jih čutila že samo s telesom, brez dotika. A glej ga zlomka… Ti pogostejši in močnejši krči so trajali le nekaj sekund in so mi tako totalno sesuli sistem. Če bi bili najprej redkejši, krajši in švoh, kasneje pa gostejši, močnejši in daljši bi mi bilo najbrž jasno, da je to TO. Tako pa zadeva ni imela smisla.

< Sporočilo je popravil Masha_M -- 14.5.2010 23:34:45 >

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 3656
14.5.2010 23:32:55   
Masha_M
Ker me je matrala tudi zgaga (ki me drugače ne), vetrovi in malo slabosti, sem že mislila, da je to od prebave in sem cincala ali naj greva vseeno na avion. Mislila sem si, da če delam paniko za brez veze, se mi bodo v bolnici režali, midva bova zamudila let, imela veliko stroškov (za brez veze), zamujala v svoje službe itd. Skozi glavo mi je šel samo še strah, panika, skrb, strah, spet malo panike. Komaj sem zadrževala solze in tuhtala, da malček nima niti še imena, posteljica in previjalna ga še čakata v Italiji v skladišču, nimava oblekic, nič od kozmetike itd. Tuhtala sem, da če se zdaj rodi v 27. tednu, bom sigurno notri vsaj 1 mesec, Andraž se bo moral slej kot prej vrniti v Slovenijo, jaz bom tam sama, brez obiskov, vprašanje kako bi naju z malim sploh varno spravili domov itd. Mislim, da ne pretiravam, da sem takrat imela v glavi samo obup in grozo.  

Potem se je Andraž obrnil, poiskal eno računalo, plačal internet, dobil cifro od ljubljanske porodnišnice, klical tja in dobil dežurnega, da ga vpraša za mnenje. Ta mu je povedal, da je full nenavadno da so bili ti zadnji maternični krči tako kratki in da ni prepričan kaj je to, ker pravi popadki so vedno daljši, a da je 10-15 v eni uri vseeno veliko in naj se gremo pokazati v najbližjo porodnišnico.  

Dragi je spokal torbe in mene, ujel taksi in smo šli. Še nikoli nisem bila tako vesela, da sem se pred leti učila španščine kot tokrat. Popisali so me, me sprejeli na urgentni oddelek in takoj odpeljali na pregled. Vaginalni UZ je pokazal da sem odprta 15 mm in da je maternični vrat dolg 28 mm in zmehčan. Vzeli so mi 5 epruvetk krvi in urin in me takoj za tem odpeljali na CTG, da preverijo ali res čutim popadke. Že prve minute so pokazale 2 popadka na 80% in  takoj sem dobila 2 tabletki za ustavljanje popadkov, 15 minut za tem še eno in 15 minut kasneje še eno. V žilo so mi dali fiziološko in zraven še eno flaško fiziološke z antibiotikom.  

< Sporočilo je popravil Masha_M -- 14.5.2010 23:35:00 >

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 3657
14.5.2010 23:33:11   
Masha_M
Popadki so kmalu padli na 40-50%, malo kasneje so se ustalili na 20-30% z zgolj občasnim skokom na 40, kasneje pa so se čisto umirili na nekih normalnih 20%. Tako sem ležala na CTGju ene 6 ur, v tem času sem slišala rojevati 3 mamice in 3× slišala prvi dojenčkov jok iz sosednjih sob. Nakar so mi prišli v rit zapičit prvo ampulo kortikosteroidov za hitrejši razvoj pljučk (drugi dan pa še eno) in me prepeljali na oddelek.  

Naslednje dneve je bilo stanje mirno. Trikrat dnevno so merili temperaturo in poslušali srčka od minija, vsako jutro sem bila na CTGju in 48 ur sem bila priklopljena na Fifija (t.j. štanga z infuzijo+antibiotiki), s katerim sem morala tudi na WC. Drugi dan po sprejemu so mi ponovno delali vaginalni UZ, kjer so potrdili da je situacija stabilna, maternični vrat pa se je celo podaljšal na 29 mm. Naredili so tudi navaden UZ, kjer so povedali da imamo še vedno fantka, izmerili standardne stvari (obseg glavice, trebuha, pogledali srčka, dolžino stegnenice) ter ocenili trenutno težo ploda na 1280g. Dva dni pred odhodom sem začela dobivati neke tablete Adalat Oros za preprečevanje novih krčev, ki jih pri nas ne predpisujejo za na namen. Po specifikaciji je njihov osnovni namen uravnavanje krvnega pritiska in srčne aritmije, a jim Španci očitno precej zaupajo tudi za ta namen, saj so priporočili nadaljnje kar 1-mesečno zdravljenje z 1 tableto Adalata na dan, tako da je po posvetu s kolegi tudi moj ginekolog napisal recept za to.  

Skratka sreča v nesreči na nek način. Zadevo so pravočasno ustavili, obravnavali so me prijazno in zelo strokovno in v končni fazi sem jo še dobro odnesla. Kakšne so bolnice tam? Baje je tale »moja« najboljša v Španiji za prezgodnje porode. Zdravniki niso nobeni latino loverji. Vsi moški so bili že stari (in najbrž izkušeni), večina osebja pa je bila žensk. Bolnica nikakor ni nova in bleščeča, a vendar je stanje opazno boljše kot pri nas. Vse sobe so največ dvoposteljne, vsaka ima svojo kopalnico z lijakom, wcjem in tušem. Vsak dan prinesejo sveže brisače, haljico in posteljnino. Ne šparajo ne z ultrazvoki, niti s CTGji in ostalimi preiskavami. Če bi ostala še kak dan več, bi mi naredili tudi test za gestacijski diabetes, saj tam rutinsko pripada vsaki nosečki v 28. tednu.

< Sporočilo je popravil Masha_M -- 14.5.2010 23:35:12 >

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 3658
14.5.2010 23:33:22   
Masha_M
Imajo sicer malo Španski urnik, čas pa jim je raztegljiv pojem. Zajtrk je ob 8:30, kosilo ob 12:30, malica ob 16:30 in večerja ob 20:30. Obiski so cel dan, zaključijo se ob 23h, luči ugasnejo ob polnoči. Vsaka soba ima tudi toliko ležalnikov kot je bolniških postelj, tako da lahko kdorkoli brez posebnih pregovarjanj prespi pri tebi. Vizita naj bi bila vsak dan nekje med 9 in 9:30 in soseda je rekla, da je bila do mojega prihoda kar točna, v času mojega bivanja pa smo zdravnike skoraj vedno čakali nekje do 12h. Hrana je bila odlična. Recimo artičoke s pršutom, jajčna omleta z bučkami in sirom, enolončnica iz leče in pora, mesne kroglice v omaki iz gobic, korenja in graha, telečji zrezek z omako iz paradižnika, bučk in melancanov. Vsako jutro ti tudi prinesejo list z menijem za naslednji dan, kjer lahko izbiraš za vsak obrok med 3 jedmi.  

V sredo smo se odpravili domov, čeprav je eden od zdravnikov želel da bi bila notri za zihr še kak dan ali dva. Let so mi že tako odsvetovali, poleg tega je bila opcija samo 1h Valencia-Madrid, tam nekaj ur čakanja, potem 2h Madrid-Benetke in nato 2h z avtom do Ljubljane; skratka čisto too much stresa in napora. Na srečo ima moja boljša polovica fantastično familijo, tako da sta se njegov brat in oče pripeljala z avtom 16h v eno smer po naju in naju nato še skoraj dva ni čakala, ker so mi sprva rekli da grem domov en dan prej. Domov smo se vozili počasi, z veliko postanki, mene so opremili s povštri in dekicami, da bi mi bilo ja čim bolj udobno. S strahom sem tipala bušija, ki pa je bil na srečo celo pot lepo miren.  

< Sporočilo je popravil Masha_M -- 14.5.2010 23:35:25 >

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 3659
14.5.2010 23:33:31   
Masha_M
In tako sem zdaj doma, na bolniški, s predpisanim počivanjem, ne pa popolnoma strogim mirovanjem kot sem razumela. Ginekolog je rekel, da je zadeva stabilna, da je maternični vrat na ustju zmehčan in prepusten, na vrhu pa zaprt, tako da misli da bo vse še v redu. Še vedno malo sumim diabetes, poleg tega so omenjali, da se zaradi steroidov cel otroček (ne samo pljučka) zna hitreje razvijati, tako da mu bo mogoče kaj prej zmanjkalo prostora in mogoče, samo mogoče, se znajdem še med julijčicami. To bodo baje spremljali na naslednjih UZ, po tabelcah ki sem jih sama poiskala pa je mali po teži zdaj kaka dva tedna spredaj.  

Jaz imam drugače nastavljeno tako, da ob internetnem mrku s telefona pošiljam SMSe na Twitter, ki je povezan na FB, tako da ste nekatere zaradi tega lahko tam brale novice, jaz pa nisem mogla do neta, tako da nisem videla vaših lepih misli in spodbudnih želja in se zahvaljujem vsem za nazaj!   No in to je to. Živi smo, zdravi smo in še nikoli nisem bila tako srečna da sem doma! Pa še dolgcajt mi tukaj ne bo ob vas. ;)   Nočko!

< Sporočilo je popravil Masha_M -- 14.5.2010 23:35:34 >

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 3660
14.5.2010 23:34:15   
Masha_M
A se mi full vidi, da zvezdice nabijam? Pa da sem vse skupaj najprej v Word spisala, ker se mi ZMEŠA, če se mi comp med takim romanom sesuje. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 3661
14.5.2010 23:37:43   
andrazk
IZVIRNO SPOROČILO: Aglaia

IZVIRNO SPOROČILO: amazonka3

Joj, sem prebrala kaj je z MashoM. Katastrofa, tole  je poponoma prekmalu. Upam, da Špancem uspe in da pride v enem kosu zelooo pazljivo nazaj.
Če ji lahko preko FB, naj ji katera sporoči, da držim pesti zanjo.user posted image user posted image user posted image

BTW, a je že kaj novic, je kaj bolje??

Sem ji pisala na FB, da mislimo nanjo in posiljamo gud karmo v Spanijo. Bemtis, meni se je ze v LJ porodnisnici mesalo. Tam bi pa znorela. Cist.

Razen, ce majo lustne zdravnike. Latino loverje ... kot v telenovelah user posted image

Izbira ni bila bobvekaj, če prav ocenjujem, pa še jaz sem bil zraven,... res bi bilo težko. :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3662
14.5.2010 23:40:30   
krtkova
Masha - matr, kr sapo mi je vzela ta zgodba. Sploh ne morem komentirat, moram mal k sebi pridt. Važn, da sta oba zdej OK in da si spet doma.

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 3663
15.5.2010 1:13:02   
Anonimen
Masha ... jaz tudi ne morem k sebi. Spet sem se zjokala. Vidva sta nadhuda!! Andrazk, da se je tako lepo organiziral in poskrbel zate (bravo oci!) in njegov oce in brat, da sta te prisla iskat in ti, da si malega prepricala, da naj pocaka in celo pot tipala trebuscek (no, tukaj se je meni vlilo) ...
Zelo sem vesela, da je vse ok in upam, da Zaboncek pocaka na toplejse mesece. Po vojni zgodbici sodec se pa lahko zacnes druziti z Nax user posted image

(odgovor članu krtkova)
  Neposredna povezava do sporočila: 3664
15.5.2010 3:39:05   
krtkova
ooo, nočna aglaia!!user posted image

poglej - nočna krtkova - sploh še nism nič spala.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3665
15.5.2010 4:09:46   
marjanaj
evo še nočna marjanaj - kje ste babe?

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 3666
15.5.2010 9:59:01   
Masha_M
krtkova: Si že prišla k sebi? user posted image Je pa zgodba res pestra. Bova imela kaj za razlagati tamaučiju ko bo zrasel. ;) Ta nosečnost je res en občutljiv in kompliciran mehanizem. Od danes na jutri se lahko očitno vse obrne na glavo. user posted image

Aglaia: Viš, ti si se v svojega ponovno zaljubila, ker ti je stal ob strani med porodom, jaz pa mislim, da sem se že zdaj. Glede na to, da je situacija bila precej stresna, sem samo srečna, da sem imela ob sebi nekoga, ki je poskrbel zame, me miril, mi delal družbo in mi z ramen skinil vse skrbi okrog logistike, financ itd. Zdaj smo se vsi trije spočili in umirlili/pomirili, mislim pa, da me bo vse 3 mesece do konca vsako tisto Braxton-Hicksovo čudo čisto malo prestrašilo ali se spet kaj pripravlja, ali samo moja maternica trenira za porod. user posted image

(odgovor članu marjanaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3667
15.5.2010 10:49:52   
lumpa6
masha_m user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , upam, da se je smola končala in še nekaj časa ostaneš 2v1

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 3668
15.5.2010 11:40:02   
petrca2507
masha...zanimiva zgodba. Sem vesela, da si še vedno 2v1, da ste srečno prispeli domov, da je sedaj vse OK, ... Mali žabonček naj pa kar počaka na svoj datum. Ok, dovolim vama, da se mojemu pridružita. Nikakor pa, da me prehitita. user posted image

www.petrca.net

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 3669
15.5.2010 11:49:05   
Masha_M
lumpa6: Hvala za objemčke in srečo! Ni vrag, da bo zdaj vse okej. user posted image Valda nisem rojena pod tako veliko nesrečno zvezdo.

petrca: Svečano obljubljam, da te imam namen ubogati! user posted image Zdajle se grem pogovorit še z Žabončkom in upam, da je poslušne sorte. user posted image

(odgovor članu petrca2507)
Neposredna povezava do sporočila: 3670
15.5.2010 11:58:55   
petrca2507
IZVIRNO SPOROČILO: Masha_M
petrca: Svečano obljubljam, da te imam namen ubogati! user posted image Zdajle se grem pogovorit še z Žabončkom in upam, da je poslušne sorte. user posted image

Lahko se pridem še jst z njim pogovort. user posted image

www.petrca.net

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 3671
15.5.2010 14:09:02   
krtkova
IZVIRNO SPOROČILO: marjanaj

evo še nočna marjanaj - kje ste babe?

ma, jst sm bla še budna takrat, sam mi na kraj pameti ni padlo, da je še kakšna pokonci.user posted image  Spat sm šla ob pol 5h!!user posted image  sm pa potegnila do 11.30!!user posted image

zdejle sem umesila testo za jabolčno pito po receptu MM!user posted image  Ga dala v hladilnik in ga bom uporabila pozno popoldne. Grem vmes še mojo 99 letno babico pozdravit.

(odgovor članu marjanaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3672
15.5.2010 18:38:13   
krtkova
jabolčna pita se peče!!!user posted image

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 3673
15.5.2010 19:17:49   
Masha_M
Uf uf uf se mi sline cedijo. user posted image

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 3674
15.5.2010 19:37:39   
krtkova
jabolčna pita je......HUDA!!user posted image user posted image  Edin čas pečenja je mal daljši, kot ga je svetovala MM.user posted image  Al pa je moja pečica čudna (kar je tud možno) al pa je pekač premajhen in je testo bolj debelo (kar je tud možno).user posted image user posted image  

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 3675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  145 146 [147] 148 149   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  145 146 [147] 148 149   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?