jar -> RE: nakup fotoaparata (15.3.2010 21:07:23)
|
meni je pri takem fotografiranju zelo pomembno, da ima čimvečji zoom, kajti 3 x optični je premalo, naj bi bilo 7-10_x_. digitali zoom nima veze, kajti ta približa sliko na račun kakovosti, je čisto vseeno, če naknado na računalniku narediš izrez.... digitalni zoom torej ni važen, samo optičen. za slikanje v prostoru potrebuješ čimbolj širokokoten objektiv, kajti soba bo kmalu prekratka, če razumeš. v sobi ne moreš naredit koraka nazaj, da bi bilo čimveč zajetega v sliki, zato potrebuješ objektiv nekako 27 mm, če je 24 ni nič narobe. običajno je 35 mm. kar je več ne kupi. slikanje v prostoru: veliko je odvisno od nastavitev. nekateri imajo premočan fleš, zato je fajn, če se da nastavit fleš na 70%, tako niso vsi obrazi preosvetljeni. nekateri imajo res previsoko ISO nastavitev in če je ISO1600 slika brez stojala ni lepa. tako, da je ISO400 max za lepo sliko v prostoru. vse ostalo zahteva vklop fleša. potem je važno še hitrost zaklopa - torej med eno in drugo sliko. imamo enega cortkanega canona, pri katerem zaspiš od ene do druge slik. bolj debeli imajo AA baterije. premisli, kaj ti je bolj všeč: tanek aparat in še ena rezervna li-ion baterija (malo dražja, ampak vedi, da bo aparat brez baterije ravno takrat, ko ga boš nujno rabila oz. bo baterija crknila sredi praznovanja) ali malce debelejši in baterija za polnjenje (najbolše so eneloop + hitri polnilec). filmčki: če ti je važno poglej, da ima čimvečji format in čimveč sličic/s pomembno je fotoaparat spoznat. meni je všeč, če ima fotoaparat slovenski meni. aja: čb (ali sephia) slike se seveda na lepo naredit z vsakim programom na računalnikom.
|
|
|
|