pelin
|
Pri tem pa je zanimivo to, da so vsi otroci prišli v vrtec obuti v pravih zimskih čevljih, ki jih sicer nosijo za v sneg. Ko pa sem danes vprašala vzgojiteljico zakaj tako, je rekla, da je bila zunaj žlavsa in da nekaterim skibucki premočijo in je zato rekla, da naj si kar vsi obujejo gumijaste škornje. IZVIRNO SPOROČILO: MAŠKA Ja, verjamem, da si jezna, saj ko nas skrbi za naše malčke, ponavadi nehote iščemo krivca za probleme... Žal, mislim, da se tu nisi spravila na pravega . Kot prvo, ne vem kako si lahko tako prepričana, da so imeli vsi v skupini primerne podložene zimske škorne? A si šla vsakega posebej vprašat? Iz prve roke ti lahko povem, da nekateri starši pripeljejo tako neprimerno oblečene in obute otroke, da te je kar groza. Danes smo šli pri nas z vsem veseljem na sonček. In kaj ugotovim v garderobi...sedem jih je bilo brez rokavic, nepremočljive hlače jih je imelo le polovica, trije pa so bili brez kape, da ne govorim o obutvi...dva sta imela superge...Haloooo!! In to v teh zimskih razmerah!Kljub temu, da imamo za vsak primer še na veliko na oglasni deski napisano, da bomo izvajali dejavnosti na prosten tudi v snegu in da naj imajo otroci temu primerna oblačila in obutev...Kljub takšnim oblačilom, smo šli vseeno ven na zrak. Odločile smo se za sprehod po asfaltu čeprav smo se prej vsi skupaj veselili, da bomo na bližnjem travniku naredili snežaka Žal nekateri starši zjutraj v naglici spoh ne mislijo na to, ali pa jim je vseeno. Sem pa tudi že slišala pripombo od enega ogorčenega očija, ki je rekel, da v snegu pa ja ni primerno , da jih vlačimo ven . K sreči so vsaj nekateri starši realni in objektivni. Hudo mi je , ko vidim, da imaš tako bolno deklico, vendar se strinjam z eno od predhodnih, ki ti svetuje, da poskušaš najti drugo varstvo... Infekcija sečil, ki se je pojavila pri tvoji hčeri, definitivno ni od tistega dne, saj je zato potrebno več časa. Po moje, je prej to posledica ponavljajočih viroz in prehladov. Jaz je v tem času ko so vsi ti virusi in obolenja na pohodu, niti pod razno ne bi vodila v vrtec. Skoraj sigurno, ti bo tajkoj ko jo boš pripeljala nazaj , pokasirala kaj drugega. Otrok si mora opomoči, sicer bo kmalu, ko bo le en od otrok malo bolj zakašljal vanjo, spet na antibiotikih...Sori, moje mnenje..
|