debelost in amiocinteza (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

lumpa6 -> debelost in amiocinteza (12.3.2010 14:39:14)

danes naj bi imela amiocintezo in je še malo premajhen in ker sem " debela" naj bi biu rizik večji, tiste ki ste ta postopek že imele ali ima katera probleme pri postopku zaradi tega, ker je tveganje kao veliko večje in mi niso znali svetovat kaj sedaj

natasarobi -> RE: debelost in amiocinteza (12.3.2010 18:14:05)

lumpa6 - sem še drugje brala, da imaš posteljico spredaj in da si močna/debela ter imaš sladkorno pa da ti niso želeli narediti ac, temveč naj bi jo kasneje, ker je plod premajhen, če sem prav razumela

Ne vem kaj ti smatraš kot debela, vendar jaz imam tudi posteljico spredaj, pa zase tudi ne morem rečt, da sem suha - sem močna in če mene vprašaš bi lahko tudi rekla, da sem debela. Pri meni niso nič rekli, da je eno ali drugo kakšna ovira - posteljica ali kg.

Mogoče je glavno to, da je plod premajhen in je zato tveganje - mislim, da če greš konec meseca tja in če bodo ugotovili, da kaj ni ok/preveliko tveganje, ti bodo verjetno še enkrat odsvetovali AC. Ko sem jaz čakala na vrsto za AC, je bila tam ena ženska, ki je imela premalo plodovnice in so ji svetovali, da naj pride kasneje kakšen teden kasneje. Dvomim, da so ji pol AC delal, če ni bilo tako kot treba. Istočasno je bila tam gospa, ki so ji delali horisonsko biopsijo in je bil 'problem/težava', ker je zelo suha. Sicer so poseg opravili, ampak komentar je vseeno bil, da je težko, ker je presuha.

Jaz bi šla konec meseca tja in bi malo bolj podrobno še enkrat vprašala kako in kaj, potem bi se pa odločila. Mislim, da AC delajo do 23t.

ribica. -> RE: debelost in amiocinteza (12.3.2010 21:52:03)

ko sem bila jaz na AC, je bila tam tudi ena, ki sicer za mje pojme ni bila debela, amapak je rekla da so ji rekli, da ima debelo maščobno tkivo in da bodo mogoče moralai uporabiti daljšo iglo. To so ji povedali potem ko so jo že pikali z običajo in je šlo bolj na trdo. Tako je sama povedala.

lumpa6 -> RE: debelost in amiocinteza (13.3.2010 11:03:33)

ja pri meni je na trebuhu potrebno opraviti z 12cm dolgo iglo, in je reku da je rizik večji, zato me je strah, ne bi rada da je kaj narobe

2.2. -> RE: debelost in amiocinteza (13.3.2010 13:29:15)

jaz sem tudi izmed tadebelih in mi niso z nobeno iglo delali ac

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.3.2010 14:16:40)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

PC Baby -> RE: debelost in amiocinteza (13.3.2010 20:20:17)

IZVIRNO SPOROČILO: 2.2.

???
Poanta amniocenteze je, da ti z iglo iz trebuha izčrpajo delček plodovnice, da ga lahko analizirajo. S čim so ga pa tebi izčrpali?

2.2. -> RE: debelost in amiocinteza (16.3.2010 19:14:04)

kaj čez trebuh prepikajo?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

natasarobi -> RE: debelost in amiocinteza (17.3.2010 20:32:52)

Ja, čez trebuh (spodnji del). Vzame UZ, da vidi kako je plod, potem pa iglo in zapiče, nato pa potegnejo ven plodovnico. Jaz imam posteljico spredaj je mogla še posteljico prepikat.

Ni pa nič hudega, malo zaboli, ko zapiči iglo in ko jo vzame ven. mal bolj neorijeten občutek je par minut kasneje, ko počivaš - malo mrgoli oz. skeli na mestu vboda.

lumpa6 -> RE: debelost in amiocinteza (18.3.2010 7:16:44)

IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa

ja s čim so ti pa potem delali?

jaz sem tudi imela več maščobnega tkiva in normalno AC... ni bilo nobenega komentarja okoli ničesar, tako da ali si zelo zelo debela, pa je v tem problem (čeprav ne vem točno zakaj) ali pa si narobe razumela. najboljše, da pišeš pušenjaku na mon pa vprašaš.

ja čez najdebelejši deu trebuha bo morau delat ac, sm bolj močna ja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

maca29 -> RE: debelost in amiocinteza (18.3.2010 12:05:17)

lumpa :) ne jokat sej bo boš videla sicer pa kolkar sem jaz gledala v torek pri meni tud ni imel najbolj male igle je bla kr orng dolga tako da ne boj se vse bo uredu če boš šla

Stran: [1]