Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: porodniška nato brezposelnost 12.3.2010 13:27:52
|
|
|
|
Najaa
|
Dobila boš normalno porodniško.
|
|
|
|
RE: porodniška nato brezposelnost 12.3.2010 22:26:15
|
|
|
|
nananaja
|
Če si bila zaposlena samo 6mesecev, potem boš porodniško imela nižjo od plače, dobiš jo pa 12 mesecev. Na zavodu se prijaviš po koncu porodniške, prej si zavarovana.
|
|
|
|
RE: porodniška nato brezposelnost 12.3.2010 22:31:26
|
|
|
|
zmajaz
|
Tako je - višina porodniške se ti bo izračunala tako, da se bo za mesece, ko si bila zaposlena, upoštevala tvoja plača, za ostale mesece do 12, ko nisi bila zaposlena, pa se bo vzelo 55% minimalne plače, zato bo seveda tvoja porodniška nižja od sedanje plače, kot pravi že nananaja. Na zavod se prijaviš po koncu porodniške, ker imaš med porodniško plačane vse prispevke in si zavarovana. Višina porodniške se ti vmes potem ne bo spremenila zaradi tega, ker se ti izteče pogodba, edino kar je - morala boš javiti na CSD, da se ti je pogodba iztekla, da te bodo oni prijavili v zavarovanje na ZZZS, ker te bo delodajalec odjavil. V bistvu je to samo formalnost, ker prispevke ti že itak plačuje CSD med porodniško.
|
|
RE: porodniška nato brezposelnost 14.3.2010 9:51:45
|
|
|
|
ribica84
|
Hvala vsem za odgovore. Zdej me sam še zanima glede porodniške kako ste to mislile takrat, ko se bom mogla it pač prijavit na zavod: 1. po porodniški, po tistih 105-ih dneh ali 2. po celotni porodniški 365 dni (porodniški dopust + dopust za nego in varstvo otroka)?
|
|
|
|
RE: porodniška nato brezposelnost 14.3.2010 10:30:08
|
|
|
|
benika
|
Po koncu porodniške (po 365 dneh).
|
|
|
|
RE: porodniška nato brezposelnost 15.3.2010 8:40:27
|
|
|
|
ribica84
|
Hvala.
|
|
|
|
RE: porodniška nato brezposelnost 30.3.2010 12:09:35
|
|
|
|
ribica84
|
Ponovno imam eno vprašanje, tokrat pa glede zavarovanja? Kako je potem z osnovnim zavarovanjem-to morm sama plačevat ali plačuje socialna? Kje se prijavim, ko mi poteče pogodba? Ker dopolnilno zavarovanje pa sem se v službi zmenila, da mi do konca tega leta odtrgajo od aprilske plače in mi tako potem oni plačujejo in imam tako mir s tem. Ali se mi sploh splača plačvat dopolnilno? Hvala že v naprej. lp
|
|
|
|
RE: porodniška nato brezposelnost 30.3.2010 21:55:40
|
|
|
|
zmajaz
|
Ko si na porodniški, imaš plačane VSE prispevke (kamor sodi tudi obvezno zdr. zavarovanje) - isto, kot pri plači.
|
|
RE: porodniška nato brezposelnost 2.4.2010 14:03:17
|
|
|
|
breeze
|
Živjo! Mene pa zanima kako je z porodniško če si zaposlen za določen čas. Ali ti pripada porodniška in če te služba še čaka ali te lahko takoj po končani porodniški idpustijo?
|
|
|
|
RE: porodniška nato brezposelnost 2.4.2010 14:16:06
|
|
|
|
zmajaz
|
Če si dan pred nastopom porodniške zaposlena ALI imaš najmanj 12 mesecev delovne dobe v zadnjih 3 letih, ti porodniška pripada, se pa v 1. in 2. primeru računa na različna načina. Če imaš pogodbo za določen čas, ki se ti med porodniško izteče, ti je delodajalec ni dolžan podaljšati - to je odvisno samo od njega.
|
|
RE: porodniška nato brezposelnost 6.4.2010 12:51:24
|
|
|
|
breeze
|
Ja mene bol tako zanima ker se z fantom pogovarjava da bi imela naraščaj, ampak sem jaz dobre 4 mesece zaposlena za določen čas, in ne vem kako s tem... recimo da zanosim ko sem zaposlena za določen čas. Ali te služba čaka ali te imajo samo toliko časa dokler si na porodniški potem pa letiš, ker zaposlena sem pa v Lidlu kot prodajalka.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?