imena živalska versus človeška (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> imena živalska versus človeška (8.7.2005 10:14:22)

spodaj berem temo na račun feliksa in dajanje imen človeških živalim in kontra.
pa me neki zanima..kako pa vi veste oz na podlagi česa določite kaj je človeško ime kaj pa živalsko. :zmeden2:

recimo moji hčerki je ime tisa, pa sem srečala tudi že psa s tem imenom. enako brina. enako tina, lara, hari, feliks, maks,..itd itd. in zdej se res ne znam odločit al so to živalska imena al človeška.

js mam mačka maksa ker mi je to ime blazno všeč in ker sem mela prej mačka kot sina je on dobu to ime. zdaj sem tudi jaz v dilemi, kaj če bom mela sina in mu bom hotla dat ime maks pa bo doma že maček s tem imenom, pa bom klicala sina na terasi naj pride not pa bosta prletela oba? a mislte da bo otrok lahko zafrustriran da ima živalsko ime al bo maček zafrustriran k ma človeško ime? čist sem zmedena?!! :zmeden:

lp, lara

Anonimen -> imena živalska versus človeška (8.7.2005 10:18:23)

Maks je izpeljanja iz Maksimilijana in je totalno človeško ime. Tako da otrok ne more biti zafrustriran zaradi tega, maček pa itak, da ne. Ampak saj danes se itak že vse živo uporablja za imena, tako da po moje sploh ni več nič nenavadnega.

CatJa -> imena živalska versus človeška (8.7.2005 10:20:27)

:)-

Joj, joj Lara, ti si pa posrecena. Tako, kot da bi jaz dala macku ime Jan, ker mi je pac to ime vsec. In da bi potem imela doma dva Jana :zmeden:

Anonimen -> imena živalska versus človeška (8.7.2005 10:21:01)

ja zakaj pa ne bi bil maček jan?

CatJa -> imena živalska versus človeška (8.7.2005 10:23:25)

Ja, sej res, zakaj pa ne? Pravim samo, da ne bi imela dveh doma. :)-

india -> imena živalska versus človeška (8.7.2005 10:28:46)

He, Lara, moja sestrična,ki sem jo prej omenila ima še enega sina, ki mu je ime Maximiljan, kličemo ga Maks.

Moj sin je pa Jan in prosim, ne dat mačku tega imena, ker moj sin ni nič podoben mačku:)-:)-:)-

Anonimen -> imena živalska versus človeška (8.7.2005 10:33:36)

Moja hči ni nič zafrustrirana ker je ena teta dala psički ime Nika:)-
Pa soseda je imela mačka Markota...vsak večer ga je klicala da pride domov..no ja saj nihče ni vedel,da je muc:)-
Hčerin sošolec pa sliši na ime Roni...mi pa imamo doma psa,ki sliši na ime Roni.:)-:)-
Sosedin čiuaua je Lara,prav tako njene hči:zmeden:
Feliks me pa spominja na risanko o mačku Feliksu:)-

pravljica -> imena živalska versus človeška (8.7.2005 10:36:32)

meni ni to nič takšnega...mi smo dali psički ime Kaja, ker nam je bilo pač všeč...zakaj bi mogle bit same Pike pa Mikiji pa Gogiji pa kaj jaz vem kaj še...potem sem bila tudi v manjši dilemi, ker bi dala tako tudi hčerki ime, pa smo se potem odločili za Tajo...naša druga psička je Biba, pa me ne zanima al je to "živalsko" al "človeško" ime...samo da mi je všeč

Anonimen -> imena živalska versus človeška (8.7.2005 10:38:09)

Zaenkrat še ne poznam :muca: in :kuza: ki bi jim bilo ime Teja al pa Ela (tko kot bi trenutno jst dala ime). Moja kuža bo Luna, nisem hotla preveč človeškega in preveč znucanega pasjega imena.

lp,:fis:

dory -> imena živalska versus človeška (8.7.2005 10:38:23)

zivalsko ime gor al dol...men je posreceno ime za ptica recmo jaka...pa tud za fantka..torej briga me,bi mel pac v tem primeru doma dva jaka...se pozvizgam na mnenja drugih...otrok je moj pa imel bo ime,ki bo men vsec :)

Anonimen -> imena živalska versus človeška (8.7.2005 10:46:46)

Mi imamo doma pa kravo Mojco, mogoče je pa res sfrustrirana, ker tata pravi, da ne daje več tolk mleka :zmeden::zmeden::zmeden: no ja.

Pa ovco Belino in jagenčka Tončija in Bicko (Bic).

Mačka je Dolfka, ker smo mislili, da je maček in smo ji dali ime Adolf. Tašekast muc pa je Bennetton.
A mislite, da je zafrustriran, ker ima ime po blagovni znamki:zmeden::zmeden::zmeden:

Pa ena krava ima pravo kravje ime in je Liska.

Psa sta pa As in Zar.

Aja k sem bila v srednji semo imeli mačko z imenom Genevieve (manjkajo krativci in ostrivci), ker je na moji francoski bukli najraje spala.

Anonimen -> imena živalska versus človeška (8.7.2005 10:47:32)

Aja tatretja krava je pa Lučka.

HuAnita -> imena živalska versus človeška (8.7.2005 11:17:12)

Lara, mi smo imeli psičko Laro, pa psa Dina ima teta, pa bodoča varuška ima psičko Pino:)- :)- :)-
Kaj bi bil malček zafrustriran... Veš kako so mene zadnjič 'napadle' glede skupnega kopanja živlai in ljudi v morju, bo pa malček že potrpel, da ima enako ime kot žival, saj smo demokratični in svobodomisleni ljudje, ne;):)-
No, šalo na stran, mene to ne moti, pa upam, da male tudi ne bo, ko se bo 'varovala'.

Anonimen -> imena živalska versus človeška (8.7.2005 11:18:07)

hehe najed, se mi ti zdiš najbl pod vplivom dežja. kje se pa kdo krega? :) :zmeden:

lp, lara

tesa -> imena živalska versus človeška (8.7.2005 11:29:05)

Kakor komu paše. Mene nič ne moti če imajo živali isto ime kot ljudje. Pa kaj?:)-
Moja soseda ima psa Kajo, tako kot je ime moji hčeri pa se nič ne sekiram. Tudi Pia je pogosto živalsko ime. Jaz vem, da če bi imela žival bi sigurno dala kakšno bolj živalsko ime, ki ni toliko za ljudi nap:
ptiča smo imeli ikita, muc je macho, pes je bil
boni....

polona2 -> imena živalska versus človeška (8.7.2005 11:52:20)

Moj pes je Jon, poznam pa tudi fantka s tem imenom:zmeden:...

ElaM -> imena živalska versus človeška (8.7.2005 12:07:44)

Pomoje je malček bolj zafrustriran, če ima kakšno sodobno ime, ki ga skoraj nihče drug, kot starši ne zna izgovorit, kot pa če imata s sosedovo psičko isto ime.:)

india -> imena živalska versus človeška (8.7.2005 12:09:12)

Hehe, meni je pa blo zadnjič v parku smešno, ke je en moški klical Fifija, pa je mimo pritekel pes velik skoraj 1 m:)-:)-:)-:)-

puncica -> imena živalska versus človeška (8.7.2005 12:10:11)

A veš da sem tud jst to študirala kako določit katero ime je živalsko in katero človeško. No vsaj janje še nisem nikjer srečala kot psico al pa mačka al pa kravo al pa konja :)-

Anonimen -> imena živalska versus človeška (8.7.2005 12:10:47)

hehe včas so pri mojem možu imel ogromno nemško dogo z imenom piki :) res pa da je bla bela s črnimi pikami :)

lp, lara

lex -> imena živalska versus človeška (8.7.2005 12:20:15)

A vam povem eno štorijo?
Moj deda je imel konje in eni kobili je bilo ime Zora. Ko je moj ati še hodil z mojo mamo ji tega seveda ni omenil, ko pa je začela bolj pogosto k njim hodit pa je deda poklical "Zora!" sta se pa obe obrnili, ker je tud moji mami tako ime.:)- Se še zdaj nasmejimo na ta račun.

viv_ -> imena živalska versus človeška (8.7.2005 12:31:38)

Mi smo imeli psa po imenu Mur :) evo 100% pasje... saj zaenkrat!

Splišni - s tabo ne govorim, ker je moja mama Miša (tko jo kličemo, o uradnem imenu ne bi - al bina ve zakaj) :)-:)-:)-

Moja sestrična je imela psa Kristjana...

Meni je dajanje človeških imen živalim OK - bi mi bilo pa mim, če bi bil človek recimo Piki... Čeprav sem brala enkrat v Jani da se je en model v okolici kranja preimenoval v Pes Floki (samo ne vem kaj je zdaj ime in kaj priimek)

mehurčica -> imena živalska versus človeška (8.7.2005 12:47:07)

Ko sem bila majhna, stara enih 10 let, smo šli na tekmovanje v A. Spali smo Avstrijskih družinah in na srečo sem bila s prijateljico, ker nisem znala nič nemško. Tam so imeli psičko Brito. Čez slabi 2 leti smo dobili dolgodlako črno muco, katera je seveda mogla bit Brita.:)(sedaj je stara 15let-če se nisem zmotla zdaj:ups: ) Čez nekaj časa je pa postala slavna naša slovenka Brita Bilač. In seveda so potem nekateri mislili, da smo ji dali po njej ime.:zmeden2::)-No, meni se je zdelo smešno, da ima človek ime Brita. Pravzaprav mi je še sedaj smešno.

Meni pa je smešno, če da nekdo živalci tako očitno človeško ime: Tomi, Gregor, Mojca... Ne vem no, vsaj kako tuje ime se mi zdi bolj ok. Recimo Shauna, Charly, Tile...Bilo kako- Poljsko, Finsko, Ameriško...

Anonimen -> imena živalska versus človeška (8.7.2005 14:04:24)

... saj naša je Misha ...
Ne, saj ne, ampak ni Miša na mojem zelniku zrasla. To je predlagala Jamie Lee (med drugim) in očku se je seveda topilo srčeve ob tem, da smo potem res dali kužiki tako ime. Mene je bilo še dolgo kar malo sram včasih povedati, kako ji je ime. Saj me je včasih še zdaj. Ampak paše ji pa.

Anonimen -> imena živalska versus človeška (8.7.2005 14:19:19)

zakaj pa miša ni pasje ime. velik psov z imenom miša poznam.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>