|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2010 - 3.del
6.4.2010 12:01:19   
Anonimen
Najprej ogroooomno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za tiste, ki ste že čez PDP!! Upam, da greste čimprej v 2 dela!!user posted image user posted image user posted image user posted image Mislim na vas!

Jaz sem bila na CTG-ju: RAVNA ČRTA. Nič od nič, kar nekaj, tako so mi brezvezni ti CTG-ji, me je spet kar malo zabediralouser posted image user posted image In tako še bolj razumem tiste, ki ste že čer rok. Meni se že sedaj trga, pa me čaka še dolga pot do
roka.

Imam eno čudno vprašanje,
ampak sem že brskala po internetu in nisem nič našla: mene tako srbi koža, da se bom razpraskala. Danes ponoči mi je šlo prav na jok, ker sem se celo noč, ampak prisežem, celo noč kraspala ko tak garjav pes. Po trebuhu, po nogah, gležnji, roke, vse me srbi, odtrgala bi si kožo s telesa, ker ne zdržim več!!! Mažem se z isto kremo kot prej, tako, da to ne more biti vzrok, se mi pa to dogaja sedaj že tretji dan in ne vem kaj naj naredim, ker mi gre res na jok!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu agha)
  Neposredna povezava do sporočila: 1601
6.4.2010 12:01:45   
tintin
Hoj punce,
no jaz sem imela pa danes zadnjo posvetovalnico. Od sedaj naprej imam 1-krat tedensko ctg, amnio na rok (lahko bi jo imela tudi par dni kasneje, ampak ker sem imela prvič zeleno plodovnico - sicer šele 6 dni po roku sem se odločila za amnio na rok. Pa seveda dobila sem napotnico za porod.

Z G sva se pogovarjali o popadkih in porodu...in je rekla, da ko dobim prave popadke, tudi če so na 10 min, v porodnišnico. Glede na to, da sem prvič hitro rodila je bolje da pridem prezgodaj kot prepozno.

Nejanejc.
..si bila videna v porodnišnici....ravno, ko si odhajala čez vrata. Sem pa sedela v čakalnici obrnjena proti izhodnim vratom, tako da me nisi mogla vidt. Ne sekiraj se glede amnio...to je eden najbolj zoprnih pregledov kar obstaja (ok razen tistega med porodom, ko preverjajo odprtost MV)...

Tako, zdaj pa šibam kosilo pripravt potem pa še kaj ven.

Agha...vidim, da še vztrajaš v enem kosu:) No, good luck, mogoče bo pa jutri kaj po amnio...to včasih sproži.

(odgovor članu agha)
Neposredna povezava do sporočila: 1602
6.4.2010 12:03:29   
tintin
Aprilčica, če te srbi koža bi šla jaz k zdravniku...lahko gre za heptopatijo...nekaj z jetri (kar se kaže v močnem srbenju kože in povečanih jetrnih encimih).

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 1603
6.4.2010 12:08:02   
nejanejc
ojla,

aprilcica pejdi se pokazat k zdravniku, ce ninic boljse, pa nisi nic krem spreminjala... Drzim pesti!

ziva, agha, tintin
hvala za tolazbo... Pa nevem, ni me motlo, da je moski ginekolog... Sam me je bolelo preden je hotu dat sploh cevko vame... in nevem kolko jo je sploh dal... sem baje trznla, pa je takoj odnehal... Se mu ni dalo ukvarjat... in vseeno sem zakrvavela... Sem mela pred casom eno operacijo, pa je tudi bil en grobjan na zacetku na pregledu, potem na operaciji je bal pa cist druga pesem... Nevem kaj si mislit res..

tintin, res te nisem vidla :) Pa drugic upam :) Ma sej tud vidla nisem nic, ko sem bolj solzne oci se mela. Kako je pa pregled sol? Vse ok?

agha, srecno jutri. Ti si ze bolj domaca tam, upam, da bo pomagalo :)

< Sporočilo je popravil nejanejc -- 6.4.2010 12:10:05 >

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 1604
6.4.2010 12:12:14   
tintin
Nejanejc...krvavenje po amnio je bolj ali manj normalno, pa če delajo še tako lepo...ker se direktno dotakne MV in MV je noro občutljiv in rad zakrvavi ob takih zadevah...sicer pa res ko vidiš tiste instrumente za amnio te itak mine in ne verjamem, da je katera ob tem prav zelo sproščena...tako da, pogumno naslednjič. Čeprav jaz imam tudi grozne spomnine na amnio in mi res ni do nje...tako da upam, da rodim prej! 

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 1605
6.4.2010 12:15:28   
mamika25
Aprilčica tudi jaz mislim, da bi mogla it k zdravniku. Sem že večkrat slišala za to stvar, nekaj lahko ni v redu z jetri, slabo je zate in za otroka še posebej, če je to to. Samo ugibam in res upam, da ni. Pojdi se pokazat. Če bi sam določen del te srbel, baje ni nič takega, če pa te celo telo... user posted image

Spala sem do zdaj. Se vidi da imam pritisk 90/60. Mal nizko se mi zdi... pa sem skoz utrujena... Če bi me ponoč zagrabli popadki, še rodit neb mogla it tako sem zaspana....user posted image

Ne vem, samo meni niso do zdaj delali nič UZ, nazadnje 14 dni nazaj. A bi to mogli, glede na to da sem čez rok? Zarad plodovnice in to, čeprav odteka mi ne, in vse mi je kot 1 mesec nazaj...

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 1606
6.4.2010 12:16:35   
nejanejc
tintin verjamem, da je normalno. Sam ko mi sploh ni naredu amnio... Jst bi bla se tam, pa bi probala ji "do konca". Sam mu je slo na zivce ze to, da sem mu povedala, d ame boli... pa trebuh sem mela napet kot hudic, nisem vedla kaj nardit... tako, da tudi v cetrtek nevem kako bo... sploh ce bo isti...

hvala za info in tolazbo se enkrat :)

< Sporočilo je popravil nejanejc -- 6.4.2010 12:17:13 >

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 1607
6.4.2010 12:18:09   
didi5
Aprilčica: to, da se mažeš z isto kremo kot prej, ne pomeni nič. Ker v nosečnosti se vse lahko spremeni iz enega dneva na drugega. Jaz sem imela nekje v 3 mesecu lišaje po celem telesu - sploh po tuširanju. Srbelo ko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Sem ugotovila, da sploh ne smem uporabljat normalnega gela za tuširanje (samo beby gel za umivanje). Ginekolog mi je dal neke mažice (lamisil pa še nekaj) pa ni nič pomagalo. Pol sem se pa začela mazat z mandljevim oljem - in vse težave so se nehale user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image + niti ene strije nikjer user posted image user posted image user posted image user posted image Aja - pa zdaj se spet lahko tuširam z normalnim gelom. Priporočam. Ni nujno, da ti pomaga, ampak mogoče pa le bo boljše. Probaj pa vztrajaj kaka dva dni najmanj - če bo efekt bi se moralo pokazat kar hitro (pa nehaj se tuširat s trenutnim gelom za tuširanje)

Upam, da ti bo čim bolje čim prej user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Aprilčica10

Najprej ogroooomno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za tiste, ki ste že čez PDP!! Upam, da greste čimprej v 2 dela!!user posted image user posted image user posted image user posted image Mislim na vas!

Jaz sem bila na CTG-ju: RAVNA ČRTA. Nič od nič, kar nekaj, tako so mi brezvezni ti CTG-ji, me je spet kar malo zabediralouser posted image user posted image In tako še bolj razumem tiste, ki ste že čer rok. Meni se že sedaj trga, pa me čaka še dolga pot do
roka.

ampak sem že brskala po internetu in nisem nič našla: mene tako srbi koža, da se bom razpraskala. Danes ponoči mi je šlo prav na jok, ker sem se celo noč, ampak prisežem, celo noč kraspala ko tak garjav pes. Po trebuhu, po nogah, gležnji, roke, vse me srbi, odtrgala bi si kožo s telesa, ker ne zdržim več!!! Mažem se z isto kremo kot prej, tako, da to ne more biti vzrok, se mi pa to dogaja sedaj že tretji dan in ne vem kaj naj naredim, ker mi gre res na jok!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ustvarjamo našo malo družinico

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1608
6.4.2010 12:20:41   
Anonimen
Zivjo punce.

Samo na hitro se javljam, ker me je prav zanimalo, koliko nas je se na seznamu za aprila roditi, glede na to, da se je marca vsem tako mudilo, zdaj pa vidim, da se nic ne dogaja in da nas je se zelo veliko na vrsti. Zanimivo.

No, jaz bom rodila enkrat junija, ker sem imela danes pregled in sem G prisilila, da me je pogledal in je ugotovil, da je vse se cisto zaprto, cvrsto, plodovnice dovolj, mala pa zivahna kot je treba. Mi pa CTG rise lazne popadke, ampak definitivno presibke, da bi jih lahko sploh zamenjala za ta prave user posted image
Jutri bom napolnila 38 tednov. Brezveze. Jaz sem pa ze mislila, da bi lahko pocasi sla rodit, da to cimprej mine in da se bom koncno malo naspala v miru brez bolecih kolkov in obiskov wcja (ceprav samo 1x ali max 2x na noc). No, pa nic od tega. Krasn! user posted image

To je to od mene. Lepo se imejte in cestitke vsem za nove narascaje. No, predvsem fantke user posted image

(odgovor članu tintin)
  Neposredna povezava do sporočila: 1609
6.4.2010 12:22:12   
Anonimen
Uuu, na gel za tuširanje sem pa malo pozabila. Sem ga menjala kakih 10 dni nazaj, pa tega gela prej nisem nikoli uporabljala. Bom najprej menjala gel, če ne bo boljše pa šibam k zdravniku, drugega mi tako ne preostane, ker srbi ko user posted image .

(odgovor članu didi5)
  Neposredna povezava do sporočila: 1610
6.4.2010 12:34:06   
katy83
hej bejbe!

javljam se na dolžnosti. user posted image
Sem že včeraj full post napisala, pa mi je kr nekaj ven vrglo, pa se mi ni več dalo.

Vse tiste, ki ste nam mamicam fauš oz. ste še vedno 2v1, verjemite mi, da bo hitro nastopil tudi vaš čas in boste cartale. Verjamem, da to čakanje kar malo v depresijo spravlja. Jaz sem se tega izognila, ker nas je presenetilo. user posted image

Aglaia, Aprilčica - verjemita, da bosta tudi vi2 rodili, pa ne junija, bo kr aprila. user posted image   Mimogrede, tudi meni ni nič kazalo na to, da bom rodila (otrdevanje, pritisk navzdol in kaj jaz vem kaj še), evo pa poglejte, potem pa kar naenkrat in čez 4 dni sem rodila. user posted image

Monlo - čestitke za Tilna. user posted image  Moja sošolka je tudi zdaj rodila, pa ima Tilna.

aha, da še malo povem kako smo mi. Timotej je zelo priden, čez dan itak, ponoči ima sicer neke fore, pa sva kar dolgo budna, ampak je za zdržat. Bradavice me od dojenja že kar pošteno bolijo, tako da sem zdaj že 2x prešvinglala pa sem mu dala Bebe mleko, ampak večinoma še vedno pridno dojimo. user posted image   Ima pa zadnja 2 dni krče tak da se mi revež kar smili. user posted image   Gre moja mama ta teden v Avstrijo po kapljice, ki jih je Wannabemommy priporočala.

no, babike lepo se imejte, malo še zdržite, pa boste vse cartale. user posted image
lp, Katy

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1611
6.4.2010 13:03:51   
memole
IZVIRNO SPOROČILO: Aprilčica10

roka.

Jaz sem imela isti problem in sem se prav do krvi spraskala in največ po prsih imam še zdej mal hraste ker se še zdej popraskam na cajte!
Sam ne vem kaj bi ti svetovala ker še sebi ne znam pojasnit zakaj!
Sem tudi šampon za tuširanje menjala sem vzela od nivee unega otroškega pa se še zmeraj tu pa tam popraskam ker me srbi!
Pomoje bo treba počakat do poroda da bo boljše!user posted image user posted image user posted image

26.9.05 se nama je rodila rožica Lara!
28.4.2010 se nam je pridružila še druga rožica Maja!
http://racka.moj-album.com

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1612
6.4.2010 13:41:03   
agha
nejanejc  - kaj pa vem, če mi bo kaj lažje, ker sem bolj domača, zdaj me je že začel malo strah grabit, ker nisi prva, od katere slišim, da je to neprijetno!user posted image

tintin - mogoče mi bo pa amnio vsaj v tem pomagala, da bo sprožila porod in je ne bo več treba delat! user posted image UPAM!!!! Edino pozitivno stvar vidim v tem in pa to, da mi bo vzel bris za streptokok...

(odgovor članu memole)
Neposredna povezava do sporočila: 1613
6.4.2010 13:52:16   
tintin
agha...strah pusti pred vrati porodnišnice, preden greš na amniouser posted image . Ni prijetno, po drugi strani je pa v toliko koristno, da vsaj veš ali se otročku dobro godi ali ne.

Joj, sicer sem se pa šele zdaj začela dobro zavedat, da bomo tik-tak imeli drugega otročkauser posted image .

(odgovor članu agha)
Neposredna povezava do sporočila: 1614
6.4.2010 14:19:55   
agha

IZVIRNO SPOROČILO: tintin

agha...strah pusti pred vrati porodnišnice, preden greš na amniouser posted image . Ni prijetno, po drugi strani je pa v toliko koristno, da vsaj veš ali se otročku dobro godi ali ne.

Joj, sicer sem se pa šele zdaj začela dobro zavedat, da bomo tik-tak imeli drugega otročkauser posted image .

tintin - hvala za tolažbo, si bom to zapomnila in se poskusila osredotočit samo na pozitivne stvari amnio! user posted image user posted image   V bistvu je res pomemben samo otroček!!!user posted image user posted image

Ja, a ni to super, da boste kmalu imeli dva!!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 1615
6.4.2010 14:27:13   
nejanejc
agha, jst upam, da bo slo tebi to boljse, sej si koncno obrat lepo "prenesla". No jst upam, da bo v cetrtek kater drugi me mel cez... Ce me bo mel pa isti pa nevem kako bo. Jst ce me neki boli nevem kako skrit. PA ne pomeni, da ne bom potrpela... sam ce noce delat jst nevem... upam,da se bomo nekako zmenli... oz. kot je rekla tintin, da bojo popadki prej, ceprav pr meni se nic ne kaze na to

tintin, super, da bosta dva :)

(odgovor članu agha)
Neposredna povezava do sporočila: 1616
6.4.2010 14:38:51   
tintin
nejanejc - kater te je imel na amnio? Kakšen je izgledal?

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 1617
6.4.2010 14:45:20   
agha

IZVIRNO SPOROČILO: tintin

nejanejc - kater te je imel na amnio? Kakšen je izgledal?

To pa tudi mene zanima, ker imam na sumu, da je bil moj G...

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 1618
6.4.2010 14:49:09   
nejanejc
imena nevem, sivo bele lase.... sej ni bil nesramen, sam, ko sem rekla, da me boli pa rekla au je kar "zivcen" ratu...

(odgovor članu agha)
Neposredna povezava do sporočila: 1619
6.4.2010 15:07:32   
agha
A je imel bele brke?
Moj G ima sicer čist bele lase...

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 1620
6.4.2010 15:09:42   
nejanejc
mogoce, da je mel cist tanke... pa mislim, d aje mel ocala, ma nisem ziher... ma cist bele lase

(odgovor članu agha)
Neposredna povezava do sporočila: 1621
6.4.2010 15:19:42   
agha
Potem je bil verjetno moj G, dr. Gregorač... sicer pa bolj tihe sorte...
No, naj te potolažim, da ima on ambulanto ob torkih in sreda in mogoče celo ne bo on v četrtek...

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 1622
6.4.2010 15:24:36   
nejanejc
ma bomo vidli, kar bo pa bo...
sam nisva se nasla na isti valovni zgleda, vsak zase... se nisva res razumela :(

v glavnem, upam, da tebi gre vse lepo jutri!

(odgovor članu agha)
Neposredna povezava do sporočila: 1623
6.4.2010 15:36:07   
agha
Ti čisto verjamem, da se nista ujela...in sigurno nisi bila edina...
Hvala, upam, da bo vse ok jutri.

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 1624
6.4.2010 16:10:56   
amelie
Na moj dan D nič novega user posted image  Razen to, da sem spet CTG ponavljala, ker je bil otrok preveč živ. Ves čas nosečnosti sem bila ful vesela, da je tako živahen, zdaj pa to naenkrat ni več okej ... Mu utrip preveč skače in pada ... Pregledali so me spodaj, mv je dolg 2 cm, odprta sem 1 cm, popadkov itak ni ... So me vprašali, če mi je bil pregled neprijeten, pa sem rekla, da mi trenutno ni nič tako neprijetno kot CTG ...
V petek imam znova CTG in po dolgem času še ultrazvok. Aja, pa test za toxo moram it še enkrat delat, ker sem ga pri mojem G nazadnje decembra. Pa verjetno bom itak rodila, preden pridejo rezultati ... No, se bom vseeno naročila, pa bomo potem vidli, kako bo.
Nejanejc, res brezveze, da si ni G vzel malo časa, da bi ti pomagal, da se sprostiš ...

(odgovor članu agha)
Neposredna povezava do sporočila: 1625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.