tintin
|
No, pa da še jaz končno malo napišem...medtem ko Vito spi. Z Vitom sva doma od torka, 27.4, v P sva bila 3 dni oz. 4, samo ker sem rodila ponoči se to šteje "kao" 3. Od petka je že na porodni teži oz. zdaj že čez, se dojiva, čeprav sem imela grozno ragado na bradavici in sem jo komaj uspela pozdravit...hja, toliko o tem, da po 14m dojenja provrojenčka očitno moje bradavice še niso utrjene... Porod - je potekal ekspresno...prvi popadki so se začeli okoli 20.30 na 15 min, pa potem spet malo predaha in nato spet na 15 pa na 10....nekaj čez 22h sva z možem odšla v P. Nisem bila povsem prepričana, če me bodo obdržali, ali je to to...no, ampak sem naletela na fajn babico, ki mi je povedala da sem odprta 4 cm in da je to za rodit...popadke je ctg sicer risal ampak nič močnejšega... No, potem pa standard procedura....administracija, klistir...malo hoje po hodniku in popadki so bili vse močnejši. Malo čez polnoč sem šla v porodno, tam se je pa začelo...popadki noro boleči in močni ter pogosti...malo pred eno me je prišla pogledat babica, ki je rekla, da sem odprta 7 cm, ampak da rob MV še drži glavico...plodni mehur mi pa tudi še ni počil in da še par popadkov pa bo. No, v tistem sem dobila močen popadek, pa nato še enega...(bili so že na cca 2 min), babice pa nikjer nobene, ker je bila nočna izmena, rojevali pa sva dve istočasno... Začelo me je močno pritiskati navzdol, v naslednjem popadku je počil mehur in odtekla voda, glavica začela ven it...midva z možem še vedno sama v porodni, mož kliče babico...valda cela ekipa ravno pri drugi porodnici, ki je isto ravno rojevala...in prileti babica in reče naj prediham popadek...sem čisto znorela, da ne morem, da mi tišči ven...no in potem me je očitno resno vzela in smo potisnili in rodili našega Vita. Vito je bil rojen ob 1.02 (punčka v sosednji porodni pa ob 1.00). Dobila sem par šivov, porod pa je bil sicer hiter, ampak ful bolj boleč in naporen kot prvi (prvič je bil v celoti sprožen, rojevala sem dopoldan...zdaj pa ponoči in total natur). Ampak smo preživeli.... Sicer je bilo bivanje v porodnišnici fajn, osebje v Kr ful prijazno, hrana super dobra in več kot preveč (ob 22h dajejo še "malico" za čez noč). Sicer mi je bilo malo hecno, da sva skoraj rojevala z možem sama, ampak tako je pač ponoči...samo ena ekipa (2 babici, ena strežnica, en zdravnik)... Vito je krasen otroček, velik točno po oceni G, kar pomeni precej manjši od prvorojenčka! Starejši bratec ga je ful lepo sprejel, samo ker je star ravno 2.5 let (in sredi kraaaaaaaaaasnega obdobja muhavosti) in mu rastejo vse petice trenutno je malo muhast in siten, imamo kak trmast izpad.... Jaz sem po porodu fajn, kot da ne bi rodila...edino železo mi je padlo pod mejo, pa takoj po porodu, ko sem šla na wc sem dvakrat skupaj padla, ker mi je počila ena žilica v nožnici in sem izgubila malo več krvi....pa še jedla nisem pred porodom od kake 17h popoldan in pila skoraj nič...sem dobila železo za domov, samo ga ne jemljem, ker je tamalega ful zvijalo... No toliko, z vozičkom smo že bili zunaj v soboto za 15 min...no zdaj pa dežuje . Vsem čakajočim pa SREČNO!
|