piko12 -> RE: Marmorni kolač (11.3.2010 15:32:24)
|
Še moja verzija: -300g margarine ali masla -275 g sladkorja -5 jajc -375 g moke -steklenička rumove arome -valili sladkor -pecilni prašek -nekaj žlic mleka za ta temni del pa še: -20g kakava -20 g sladkorja -par žlic mleka Gre pa takole: stopiš margarino (jaz dam eno kocko 250g, ostalo pa kokosovo maslo, ampak samo zato, ker ne maram napol porabljenih kock margarine po hladilniku), npr v mikrovalovki in potem to mešaš z mešalnikom na metlice. Vmešaš sladkor, nato pa jajca (vsakega posebej, mešaš cca pol minute oz. dokler ne razbiješ naslednjega), potem dodaš malo ruma , streseš noter enega ali pa več vanili sladkorjev . Moko zmešaš s pecilnim praškom in vmešaš v maso. 2/3 tega daš v pekač. Potem pa zmešaš kakav (jaz ga doziram okometrično, je pa to tisti ta grenek, ki ni primeren za pit), sladkor in mleko in vmešaš v preostalo maso in dodaš v pekač. Potem malo mešaš v želji, da narediš abstrakten vzorec in daš pečt. Recept pravi 180-200°C 40-60 min, kar pa je zelo relativno. Jaz ga pečem cca 50 min na skoraj 200°C na srednji rešetki, brez ventilatorja. Vse skupaj je za 10 min dela, peče se pa itak samo.
|
|
|
|