|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne mara zelenjave
11.3.2010 11:18:30   
Muca83
Moja deklina nikakor noče jesti nobene zelenjave. Stara je dobrih 6 mesecev, z GH sva počasi začeli malo po 5. mesecu in sadje je odlično sprejela. Ni važno kaj ji dam zelo rada poje in zdaj že kar konkreten obrok. Pa mlečne kašice tudi obožuje.

Z zelenjavo je pa problem. Začela sem s korenčkom, prvič je pojedla 2 žlički (in se ful pačila), drugič je že vse spljuvala ven. Potem sem ji ga "skrila" med jabolko in je pojedla ampak jo je zaprl (tako, da bolje, da ji ga ne dajem). Potem se sprobavala krompir, cvetačo, brokoli, kolerabo, bučke, vse po par dni. Sem probala posamično, pa kombinacije, pa nikakor noče jest. Ali noče sploh ust odpret, če ji uspem v usta dati pa spljuva ven, zadnje dni pa celo jokat začne, če vidi, da je zelenjava na sporedu. user posted image

Nekaj pretirano me ne skrbi, nekako upam, da bo sčasoma začela. Bi pa rada pravilno ravnala in zdaj se sprašujem:
- ali naj ji vsak dan vztrajno ponujam in bo enkrat sprejela
- ali naj ji vsakih par dni ponudim in upam, da bo sprejela
- ali naj ji ponujam skoz isto ali vsakič kaj drugega
- ali naj na vsak način skušam nekako "zakomuflirat" zelenjavo v kaj drugega

Kakšne so vaše izkušnje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ne mara zelenjave
11.3.2010 11:24:35   
kajajaka
muca83, tako kot odrasli tudi otroci marsičesa ne marajo. Ne sekiraj se preveč.Jaz moji takšne stvari ponujam in včasih po dolgem času dosežem premik, včasih pa tudi ne... Pri 6 mesecih je oboževala špinačo, potem se je pol leta ni niti pritaknila, sedaj pa jo z veseljem je... kaj bo naslednji mesec pa ne vem user posted image
Vsekakor bi ji pa poskušala skrivati majhne količine zelenjave v sadje.
Jabolko ima močan okus - pretlači notri malo malo cvetače ali korenja in ne bo opazila... potem pa sčasoma povečuj dozo zelenjave med sadjem. V krompir ji laghko tudi karkoli vmešaš - sadje in zelenjavo...

Ko bo večja pridejo pa na vrsto nove fore - naša obožuje korenček odkar ga ima snežak namesto nosa user posted image

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.3.2010 11:57:30   
manna
Naša je ista, samo da je taka že tri mesece. Zdaj pri 9 mesecih je pa morda malenkost bolje, odkar ji dam med zelenjavo sirček, smetano. Seveda pa brokoli, cvetača, koleraba in podobno še vedno nimajo šans user posted image
Jaz bi rekla, da ponudi vsakih par dni, enkrat bo že. Pa seveda probaj malo zboljšat okus, morda z drobtinicami, maslom, kakšno začimbico, kasneje s smetano...

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.3.2010 12:03:16   
Hope2
Če boš skrivala. Nekaj zelenjave lahko skriješ tudi v polento, dodaš sirček ali smetano, maslo... Ali pa polento skuhaš v tisti vodi, ko si skuhala zelenjavo.
V krompir, cvetačo, brokoli... probaj dati mleko (AM ali svoje).

Jaz sem v zelenjavo dajala Am, pa je imel raje, potem pa sem Am zmanjševala, da je še samo zelenjavo jedel. Krompirja ni maral, ap sem mu zraven zmečkala avokado, ap je vse zmazal. Malo se igraj, vendar če odvrne takoj, je ne matraj in ne sili, pusti, poskusi naslednjič. Ne je do joka spravt.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.3.2010 12:18:27   
simonalokar
Živjo muca

Jaz sem naši dala notr margarino - ker ne smemo KM in je vse lepo sprejela. Zdaj pa ji bom dala notr že smetano riževo ki ni nič alergij. Probaj nimaš kj zgrešiti

Blaž 10.03.2006
Maja 6.08.2009
1 mesec 4050 56 cm
2 m 6350 57 cm
3 m 7350 61,5cm
6 m 8900 66cm

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.3.2010 12:21:07   
MTFP
Pri nas ima rad zelenjavo, od kar jo pred kuhanjem malo popražim na olju (olivnem ali repičnem) in dodam malo pora. No pa dejansko je res okus boljši, kot pa samo kuhana...

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.3.2010 13:24:25   
Muca83
Hvala za odgovore. Jaz sem ji že probala malce solit, da je bilo boljšega okusa, pa pire krompirček z mojim mlekom sem ji naredila, pa nič. Mislim, da je bolj na sladko mahnjena user posted image Bom poskusila še s kakšno vašo finto, enkrat pa res mora začet jest tud zelenjavo. Ker ne vem kako bomo sicer lahko uvedli meso pa rumenjak in ostale zadeve.

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.3.2010 18:12:31   
Reby
muca - vem, da se sliši smešno, jaz mešam bučke npr. z malo sveže banane, da poje. Imam isti problem in zdej mešam korenček tut v sveže sadje, npr. v banano in melono, pa vse poje. Bolj problem je, ko mu dam piščančka s korenčkom in še testeninami, mu gre bolj slabo dol, pa vmes zalivama s čajem in potem vse poje, traja pa tut po pol ure user posted image

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?