rubež vozila (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

ajataja -> rubež vozila (11.3.2010 9:16:24)

Moj stric je  privatnik in mu je nekdo dolžan 4000e glavnice plu obresti ki ne vem na kolk so že narastle,ker je vse skup že na sodišču in ima tisti gospod že zablokiran račun pa nima nobenih prihodkov uradno avto pa v vrednosti nekje okrog 12.000e ampak na leasing,zdej pa me zanima če se lahko avto na leasing tud zarubi ali ne,ker v takem primeru se pol naš stric lahko gladko obriše pod nosom za tale denar.

Kerensa* -> RE: rubež vozila (11.3.2010 9:21:20)

Zakon o izvršbi načeloma pravi, da se dolžniku lahko zarubi vse, kar ima v lasti ali v posesti (dolžnik tvojega strica ima avto v posesti, v lasti pa ga ima leasing hiša). Će sklepam po črki zakona, potem bi se avto smel zarubiti (dolžnik tvojega strica pa bi moral obroke zanj še naprej plačevati leasing hiši), če pa sklepam po praksi (beri: po kakšnem članku iz medijev), pa tega ne prakticirajo. Nekakšen catch torej mora biti in če je, je najverjetneje kakšno zavarovanje s strani leasing hiše, kajti če bi avto dolžniku odvzeli, dolžnik pa bi potem nehal plačevati leasing hiši, potem leasing hiša nima česa vzeti nazaj, samo še izvršbo lahko da. O uspešnosti le-teh pa ne bi.

Upam, da katera ve bolj točno
.

ajataja -> RE: rubež vozila (11.3.2010 9:26:17)

toraj takim ki svoje dohodke prikrivajo premoženja kao nimajo avto na leasing ne moreš nič in se lahko obrišeš pod nosom.Ja znajdi se še ti če se znaš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Kerensa* -> RE: rubež vozila (11.3.2010 9:28:01)

IZVIRNO SPOROČILO: ajataja
toraj takim ki svoje dohodke prikrivajo premoženja kao nimajo avto na leasing ne moreš nič in se lahko obrišeš pod nosom.

Tako nekako. Sicer lahko skoraj v nedogled daješ tožbe za izvršbo, ampak če vmes samo 1x zamudiš za en dan, potem ti še to zastara (kajti če ne oddaš pravočasno, to pomeni, da odstopaš od rubeža) in se res lahko obrišeš pod nosom.
Slovenska zakonodaja ima okrog tega preveč lukenj
.

ajataja -> RE: rubež vozila (11.3.2010 9:34:46)

zdej ko ima račun zablokiran pač vse skup čaka na banki me pa zanima kako je pol s tem po kolkem času to poteče ali lahko v nedogled tako pustiš in čakaš ali moraš ponovno spet kaj na sodišče dat.Za rubežnika še tak nič ni dal ker se je prej pozanimal in ker zdej vem da mu avta po moje ne bodo vzeli se je brezveze v kaj spuščat ker so sami stroški lahko samo čakaš če bodo na banki kaj pobrali ampak v nedogled po moje tud ne gre.

Kerensa* -> RE: rubež vozila (11.3.2010 9:37:52)

IZVIRNO SPOROČILO: ajataja
po kolkem času to poteče

Eno leto (za vsako izvršbo). Če banka v enem letu ne prejme nove izvršbe (za isto stvar), potem jo ukine. In če sodišče v enem letu (od pravnomočnosti prve) ne prejme "prošnje" za podaljšanje, potem tudi ukine in o tem obvesti tudi banko.

DURS je iz tega izvzet (govorim o izvršbah, izdanih na pogladi predlogov fizičnih ali pravnih oseb)
.

ajataja -> RE: rubež vozila (11.3.2010 9:39:21)

hvala

kristinaj -> RE: rubež vozila (11.3.2010 9:40:02)

bo že uredilo sodišče--

katra55 -> RE: rubež vozila (11.3.2010 10:21:49)

Avta na leasing se neda zarubiti, ker je lastnik avta leasing hiša.

m_o_i -> RE: rubež vozila (11.3.2010 23:14:39)

...in potem si stric nakoplje na glavo tozbo leasing hise, da ji je ukradel avto...
nekako tako bi to potem zgledalo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]

Stran: [1]