Hotel ali apartma?? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice

Sporočilo

Kika99 -> Hotel ali apartma?? (9.3.2010 17:29:38)

Ojla

Septembra planirava dopust nekje v dalmaciji. Najina hčerka bo takrat stara malo več kot 8 mesecev, pa me zanima kaj bi bilo bolj primerno hotel ali apartma? Za tamalo bi kašice vzela s sabo, šli bi pa za max. 7 dni.

hvala za odgovore

s. -> RE: Hotel ali apartma?? (9.3.2010 17:33:03)

Odvisno...
če si boš kej želela spočit, boste šli v hotel. POtem pač kaj rezervnega neseš za otroka zraven ( kak kohar in kak lonec ipd.) in gledaš da dobiš sobo s hladilnikom, če pa želiš sama kuhat in ti je to v veselje, potem vzamite apartma.
Težko rečt kaj je bolj komot.
Kakor si nardiš.

Uživajte...

tikatonka -> RE: Hotel ali apartma?? (9.3.2010 19:35:43)

Naša bo stara 10 mesecev in smo bili zdaj v toplicah v hotelu. Mislim da jaz na daljši dopust v hotel s takim malim ni govora da grem. Naša vstaja zjutraj ob 6 in je bila kar kriza jo zamotit do 7 ko je bil zajtrk. Da ne govorim da je zbudila še ta večjega in je bilo kar veselo že na vse zgodaj zjutraj. Meni kosilo oz večerja ne odtehta toliko da bi šla zato v hotel. Hodimo v apartmaje že 6 let odkar imava otroke in sem prav zadovoljna. Enkrat na dan že nekaj skuhaš saj ni treba da je ne vem kaj. Meni je bolj na komot. Je pa odvisno kaj bi rada.

borci -> RE: Hotel ali apartma?? (9.3.2010 20:00:27)

Obstajajo tudi aranžmaji, ko si v apartmaju oz. bungalovu, obroke pa imaš v hotelu. Se da tudi to zrihtat. Al pa greste v apartma in potem ko se vam ne da kuhat greste jest v hotel al pa kam drugam. problem je s tako malimi, kako jih zamotit ta cajt, ko ti ješ. Ko so malenkost večji npr. od 2 let dalje je mogoče mal lažje, ker že jedo več stvari. Mi smo bli jeseni v Radencih v hotelu z dvoletnico in petletnikom . Oba zgodaj vstajata (hb so ble risanke), pri zajtrku in večerji smo pa tudi mal improvizirali in tekali okrog, večinoma pa smo tako, da je eden pazil, drugi jedel in pote obratno. Tisti, ki je prej pojedel je potem šel zmalima stran od mize.

gita10 -> RE: Hotel ali apartma?? (9.3.2010 20:03:17)

Čisto odvisno od tebe kaj si želite - jaz sem bila enkrat v apartmaju pa to, da kuham in pospravljam nikakor ni zame. Meni odgovarja, da na dopustu delajo drugi zame, da mi vsak dan zamenjajo brisače, da pospravijo sobo za mano in da en teden ali štirinajst dni na leto ne umijem niti ene posode.

Petka09 -> RE: Hotel ali apartma?? (9.3.2010 20:22:29)

Razmišljam enako kot gita10.

Sam je pa res pri teh tamalih, da se moraš bolj njim prilagajat. Recimo, taki manjši otroci še ne jedo vsega, pa če so še recimo neješči al pa če jejo samo določene stvari, pa še deloma mleko.... Ali pa če imajo kake finte pri hrani (kot recimo naša) in se moraš potrudit, da lepo jejo... Potem je boljši apartma, ker si bolj brez skrbi. Pač skuhaš tisto, kar veš, da otrok rad jé in je to to. V hotelu se pač bolj sekiraš, če bo otrok jedel al ne bo... Skuhat tut ne moreš glih neki ful, četut maš kak kohar s sabo za v sobo....
Naša recimo več ne je kupljenih kašic in zato ji pač kuham al pa je jogurte itd... Stara je 10,5 meseca in je v takem obdobju, ko ji ne moreš dopovedat, da naj je.... Moraš se ji prilagajat... Pa če ni vse tako, kot si ona zamisli in če bi se preveč v kake ljudi zagledala, sploh ne bo jedla. Zato grem v tem "nerodnem" obdobju raje v apartma. Ko pa bo malce večja, da bo že razumela, pa bomo šli v hotele. Pa če ne bo jedla, pač ne bo jedla... Bo pač razumela, da fint ne bomo dopuščali... Zdej pa ji težko kej takega rečem pri tej starosti.

Torej, da skratim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]: apartma DA, če se moraš bolj prilagajat otroku in si tam brez skrbi, ker lahko kadarkoli kaj pripraviš. Pa še zmer greste lahko ven jest, če se ti ne da kuhat.
Hotel DA, če otrok ni zahteven, poje tudi kupljene kašice ali mleko.

Kika99 -> RE: Hotel ali apartma?? (9.3.2010 20:31:23)

IZVIRNO SPOROČILO: Petka09

Razmišljam enako kot gita10.

Sam je pa res pri teh tamalih, da se moraš bolj njim prilagajat. Recimo, taki manjši otroci še ne jedo vsega, pa če so še recimo neješči al pa če jejo samo določene stvari, pa še deloma mleko.... Ali pa če imajo kake finte pri hrani (kot recimo naša) in se moraš potrudit, da lepo jejo... Potem je boljši apartma, ker si bolj brez skrbi. Pač skuhaš tisto, kar veš, da otrok rad jé in je to to. V hotelu se pač bolj sekiraš, če bo otrok jedel al ne bo... Skuhat tut ne moreš glih neki ful, četut maš kak kohar s sabo za v sobo....
Naša recimo več ne je kupljenih kašic in zato ji pač kuham al pa je jogurte itd... Stara je 10,5 meseca in je v takem obdobju, ko ji ne moreš dopovedat, da naj je.... Moraš se ji prilagajat... Pa če ni vse tako, kot si ona zamisli in če bi se preveč v kake ljudi zagledala, sploh ne bo jedla. Zato grem v tem "nerodnem" obdobju raje v apartma. Ko pa bo malce večja, da bo že razumela, pa bomo šli v hotele. Pa če ne bo jedla, pač ne bo jedla... Bo pač razumela, da fint ne bomo dopuščali... Zdej pa ji težko kej takega rečem pri tej starosti.

Torej, da skratim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]: apartma DA, če se moraš bolj prilagajat otroku in si tam brez skrbi, ker lahko kadarkoli kaj pripraviš. Pa še zmer greste lahko ven jest, če se ti ne da kuhat.
Hotel DA, če otrok ni zahteven, poje tudi kupljene kašice ali mleko.

prebrala sem vaša mnenja in se bolj nagibam k apartmaju, ker nisi vezan na čas obrokov, tamala tudi rada spi tako da jo zaradi zajtrka v hotelu lih ne bi budila. Mislim da si lažje lahko prilagodiš čas dopusta [sm=duda.gif]. Po drugi strani pa bi si tudi jaz rada odpočila [sm=smiley36.gif], mam srečo da mi [sm=love.gif] kar pomaga (no posode ravno ne pomiva [sm=smiley1.gif] ). Bomo to leto pač malo potrpeli, da princeska zraste in bo drugo leto bolje.[sm=smiley1.gif]

ksenija12 -> RE: Hotel ali apartma?? (10.3.2010 10:45:24)

To je pa še najbolj odvisno od tebe, ne glede na starost otroka...Če si v app, si bolj komot, ampak je pa delo, če se samo spomnim pomivanja posode,kuhanja...če si v hotelu, nimaš veliko dela, ampak je pa spet problem, če imajo preveč klimatizirane hodnike, če hrana ni najboljša..tako da ti ne znam svetovat...mi smo hodili v app, hotele...sedaj pa obožujemo avtodom:)

Metuljček Cekinček -> RE: Hotel ali apartma?? (10.3.2010 11:28:24)

Se mi zdi, da je izbira apartmaja ali hotela najbolj odvisna od tega, kako se ti počutiš v enem ali drugem.

Jaz za daljše počitnice prisegam na apartma, ker rada kuham, doma pa kuham samo čez vikend, tako da skoraj malo pogrešam kuhanje. Največje veselje na morju pa mi je zjutraj na tržnici kupiti sveže ribe in domači paradižnik in jih potem pripraviti zunaj na grilu. Joj, komaj čakam poletje!

Ti pa predlagam nekaj drugega. Če imate možnost, pojdite na morje junija namesto septembra. Junija je običajno bolj toplo kot septembra, dnevi so daljši in imaš tako več od dopusta kot v septembru.

Ko sem bila na porodniški, smo bili na morju junija in septembra in je bilo junija neprimerljivo boljše kot septembra.

Stran: [1]