porod z ritko naprej (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

ursi -> porod z ritko naprej (9.3.2010 14:45:29)

Pozdravljene.

Moje vprašanje se nanaša na tiste, ki ste rodile otročka, obrnjenega z ritko naprej. Danes sem na pregledu videla, da se je moje dete spet obrnilo in ima glavico zgoraj. Ginekolog mi je rekel, da je več možnosti, da grem prej roditi, saj naj bi pri taki legi lahko prej odtekla voda. Zanima me, ali ste tiste, ki ste rodile tako obrnjenega otročka rodile pred rokom in ali je bil porod kaj bistveno drugačen (težji, več komplikacij) ?

marantz -> RE: porod z ritko naprej (9.3.2010 15:46:31)

V katerem tednu pa si? Mogoče pa se ti spet obrne pravilno. Jaz sem ga mela v medenični vstavi, pa nisem imela prezgodnjega poroda. Dan po PDPju so opravili carski rez.

emica2008 -> RE: porod z ritko naprej (9.3.2010 15:53:17)

bila sem na obratu, ki ni uspel tako, da sem rodila  točno 38 teden, teža je bila 3240g. ker sem prvi porod imela v glavični vstavi, drugega pa z rito naprej lahko povem da je porod zelo podoben. le pri iztisu moraš malo bolj biti močna. pa presreek ti že preje prerežejo.
mela sem popadke cel dan, nato mi je odtekla voda.

Muca83 -> RE: porod z ritko naprej (11.3.2010 23:03:04)

Meni so 8 dni čez PDP naredili CR, ker nikakor ni hotela it ven. Sem veliko brala takrat na to temo, pa nisem nikjer zasledila, da bi bilo običajno, da se medenični otroci rodijo prej. Pri avgustovkah 2009 smo imele 4 medenično vstavo pa je samo ena na koncu naravno rodila. 

ajanček -> RE: porod z ritko naprej (12.3.2010 11:43:35)

pred enim letom sem rodila našega malčka v medenični vstavi.rodila pa sem v 36 tednu nosečnosti,odluščil se mi je čep nato pa orng popadki.bila sem sicer naročena na zunanji obrat vendar nas je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] prehitel.sam porod me je zelo izčrpal,na srečo ni bilo nobenih komplikacij,sem pa imela v lj porodnišnici celo ekipo profesionalcev v pripravljenosti.tko da brez skrbi, mislim da ni neke bistvene razlike če boš rodila v medenični vstavi ali v glavični.veliko sreče

čipka -> RE: porod z ritko naprej (13.3.2010 14:20:16)

Rodila 6 dni po roku z ritko naprej. Ni mi odtekla voda. Dobila sem samo popadke. Kot sem že napisala v prejšnjem postu, je vse teklo kot po maslu.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Stran: [1]