Čebulna juha (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

sonček33 -> Čebulna juha (9.3.2010 12:37:50)

Ima katera preverjen dober recept?

malaMravljica -> RE: Čebulna juha (9.3.2010 18:01:16)

Narezi eni 2 veliki ali 3 mal manjse cebule, ni treba hudo natanko rezat in cebulo daj na kvalitetno olivno olje, pustis kar nekaj casa, da gre cebula ze zelo skupaj in potem zalijes z vodo, lahko jusno osnovo, bo pa voda tudi ok, dodas se en vecji krompir narezan na kose in kuhas. Dodas sol, poper, petersilj, drobnjak. Ko je krompir kuhan jaz zmiksam s palicnim mesalnikom. Nam vsem je ta juha zelooooo fina. Jo pa sedaj ze zelo dolgo nisem kuhala, ker nisem upala zaradi malega, ki je se dojen, bo pa kmalu spet na jedilniku. Je preprosta za naredit, uspeh zagotovljen.

Imas mogoce ti recept za preverjeno fino cesnovo juho?

Gina -> RE: Čebulna juha (9.3.2010 18:20:51)

Ravno včeraj ali dan prej je Jamie to juho kuhal po tv-ju. Če se prav spomnim je vzel kar precej čebul, v bistvu različnih vrst, od rdeče, rjave, bele, pa celo por je dal not in šalotko, ampak najbrž je vseeno, če eno samo vzameš. Skratka, narezal je na koščke in popražil na olivnem olju, d a se je fejst fejst razpustila in skrčila. POtem je zalil s kostno juho, aja še prej solil in popral. Potem pa kuhal kar dolgo časa. Vmes je vzel ene par starih kosov kruha, jih posul s sirom, ter popekel v pečici čisto na kratko (zdaj se pa ne spomnim, a jih je v kaj namočil, po moje da ne) Ta pečen kruh je dal kar not v juho (tako na pol v skodelico, da je mal ven gledala) kot prilogo, da se je tisti sir not topil. Sir je imel pa ta plesniv, ga je ven spraskal iz sredine- lahko pa najbrž vzameš kateregakoli, ki ti je všeč. To je to.

sonček33 -> RE: Čebulna juha (9.3.2010 18:45:01)

Obema, hvala. Gina, ja sem videla Oliverja, a sem ga ujela le za rep. Hvala ti.

Tudi česnova juha bi me zanimala, Mravljica, še nikoli je nisem kuhala.

khurde -> RE: Čebulna juha (9.3.2010 21:20:10)

nimam nobenega recepta [sm=smiley36.gif]

dela pa sestra res dobro česnovo omako. za kakšne kruhove cmoke ipd.

sonček33 -> RE: Čebulna juha (9.3.2010 21:37:18)

dela pa sestra res dobro česnovo omako. za kakšne kruhove cmoke ipd.

ja, khurde. pol pa ta recept povej

mateyka -> RE: Čebulna juha (9.3.2010 22:30:45)

neee, čebulna juha rabi fuuul čebule in kuhat (+pečt v pečici) se more tako dolgo, da postane kremasta. taka je potem res za dool past in umret dobra.
potem jo pa daš v un sufle pekaček, popečen toast not, posuješ s sirom in daš za 10 min zapečt. no, če si zelo lačen, ne daš zapečt ampak kar poješ, ko se sir v vroči juhi not stopi in kruhek zmehča. mislim, carsko..

nekako tako:
What:
8-12 large onions of choice, chopped in rings
1/2 cup butter
12 cups of condensed beef broth, undiluted
3 bay leaves Bread or toast, cut into cubes - fried
Gruyere cheese (or parmesan, mozzarella or what ever your favorite is, Gruyere is typical for onion soup)

How: Saute the onions in butter, until browned a bit.  Dump into slow cooker/crockpot.  Add broth, salt and pepper to taste and bay leaves.  Cover and cook on low or in the owen for 5-7 hours (or how ever long you are at work, nothing happens if you go an hour or two longer).  Remove the bay leaves. Scoop soup into oven-proof bowls.  Add a handful of bread and top with cheese.  Melt under the broiler until the cheese browns just a touch.  Eat.

fino jo je narest  za dan dva vnaprej. je isto fuuul dobra - samo daš v suffle šalčke, dodaš popečen kruh in sir ter zapečeš. je kot sveža [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

khurde -> RE: Čebulna juha (10.3.2010 20:38:36)

sonček, bom, sam da jo nekje ujamem [sm=smiley1.gif]

uf, mateyka, tole se pa ful dobr sliši [sm=smiley1.gif]

rogljicek -> RE: Čebulna juha (10.3.2010 21:29:59)

Jaz sem parkrat naredila Jamieevo juho in je super ratala. Sicer sem uporabila samo eno vrsto cebule, por in cesen, pa je bla vseeno zelo dobra.

Stran: [1]