|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Čebulna juha
9.3.2010 12:37:50   
sonček33
Ima katera preverjen dober recept?

_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Čebulna juha
9.3.2010 18:01:16   
malaMravljica

Narezi eni 2 veliki ali 3 mal manjse cebule, ni treba hudo natanko rezat in cebulo daj na kvalitetno olivno olje, pustis kar nekaj casa, da gre cebula ze zelo skupaj in potem zalijes z vodo, lahko jusno osnovo, bo pa voda tudi ok, dodas se en vecji krompir narezan na kose in kuhas. Dodas sol, poper, petersilj, drobnjak. Ko je krompir kuhan jaz zmiksam s palicnim mesalnikom. Nam vsem je ta juha zelooooo fina. Jo pa sedaj ze zelo dolgo nisem kuhala, ker nisem upala zaradi malega, ki je se dojen, bo pa kmalu spet na jedilniku. Je preprosta za naredit, uspeh zagotovljen.

Imas mogoce ti recept za preverjeno fino cesnovo juho?

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Čebulna juha
9.3.2010 18:20:51   
Gina
Ravno včeraj ali dan prej je Jamie to juho kuhal po tv-ju. Če se prav spomnim je vzel kar precej čebul, v bistvu različnih vrst, od rdeče, rjave, bele, pa celo por je dal not in šalotko, ampak najbrž je vseeno, če eno samo vzameš. Skratka, narezal je na koščke in popražil na olivnem olju, d a se je fejst fejst razpustila in skrčila. POtem je zalil s kostno juho, aja še prej solil in popral. Potem pa kuhal kar dolgo časa. Vmes je vzel ene par starih kosov kruha, jih posul s sirom, ter popekel v pečici čisto na kratko (zdaj se pa ne spomnim, a jih je v kaj namočil, po moje da ne) Ta pečen kruh je dal kar not v juho (tako na pol v skodelico, da je mal ven gledala) kot prilogo, da se je tisti sir not topil. Sir je imel pa ta plesniv, ga je ven spraskal iz sredine- lahko pa najbrž vzameš kateregakoli, ki ti je všeč. To je to.

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Čebulna juha
9.3.2010 18:45:01   
sonček33
Obema, hvala. Gina, ja sem videla Oliverja, a sem ga ujela le za rep. Hvala ti.

Tudi česnova juha bi me zanimala, Mravljica, še nikoli je nisem kuhala.

_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...



(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Čebulna juha
9.3.2010 21:20:10   
khurde
nimam nobenega recepta user posted image

dela pa sestra res dobro česnovo omako. za kakšne kruhove cmoke ipd.

_____________________________

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Čebulna juha
9.3.2010 21:37:18   
sonček33
dela pa sestra res dobro česnovo omako. za kakšne kruhove cmoke ipd.

ja, khurde. pol pa ta recept povej

_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...



(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Čebulna juha
9.3.2010 22:30:45   
mateyka
neee, čebulna juha rabi fuuul čebule in kuhat (+pečt v pečici) se more tako dolgo, da postane kremasta. taka je potem res za dool past in umret dobra.
potem jo pa daš v un sufle pekaček, popečen toast not, posuješ s sirom in daš za 10 min zapečt. no, če si zelo lačen, ne daš zapečt ampak kar poješ, ko se sir v vroči juhi not stopi in kruhek zmehča. mislim, carsko..

nekako tako:
What:
8-12 large onions of choice, chopped in rings
1/2 cup butter
12 cups of condensed beef broth, undiluted
3 bay leaves Bread or toast, cut into cubes - fried
Gruyere cheese (or parmesan, mozzarella or what ever your favorite is, Gruyere is typical for onion soup)

How: Saute the onions in butter, until browned a bit.  Dump into slow cooker/crockpot.  Add broth, salt and pepper to taste and bay leaves.  Cover and cook on low or in the owen for 5-7 hours (or how ever long you are at work, nothing happens if you go an hour or two longer).  Remove the bay leaves. Scoop soup into oven-proof bowls.  Add a handful of bread and top with cheese.  Melt under the broiler until the cheese browns just a touch.  Eat.

fino jo je narest  za dan dva vnaprej. je isto fuuul dobra - samo daš v suffle šalčke, dodaš popečen kruh in sir ter zapečeš. je kot sveža user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 9.3.2010 22:37:12 >

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Čebulna juha
10.3.2010 20:38:36   
khurde
sonček, bom, sam da jo nekje ujamem user posted image

uf, mateyka, tole se pa ful dobr sliši user posted image

_____________________________

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Čebulna juha
10.3.2010 21:29:59   
rogljicek
Jaz sem parkrat naredila Jamieevo juho in je super ratala. Sicer sem uporabila samo eno vrsto cebule, por in cesen, pa je bla vseeno zelo dobra.

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?