ime Sofija (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju >> Imena

Sporočilo

tetkazima -> ime Sofija (9.3.2010 12:23:38)

Ali po vašem obstaja velika verjetnost, da bi drugi otroka po imenu Sofija klicali Zofka? Ali ima katera tudi kakšne konkretne izkušnje glede tega?

ajataja -> RE: ime Sofija (9.3.2010 12:46:37)

ja je možnost.V naši ulici je ena Ana pa jo vsi otroci kličejo Ančka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

anabanana -> RE: ime Sofija (9.3.2010 12:59:48)

Jaz poznam eno dojenčico Sofijo, ki jo vsi tudi kličejo Sofija. Pač vztrajaš na tem.

slovenka -> RE: ime Sofija (9.3.2010 13:10:11)

Jaz tudi poznam eno punčko Sofijo - mojo hčerko - pa jo kličejo Sofija ali Sofi. Kdo pa jo tudi pokliče Zofka (svak), ampak meni tudi ni nič takega...

tetkazima -> RE: ime Sofija (9.3.2010 13:11:36)

Zanima me predvsem od tistega časa naprej, ko gre otrok v šolo. Dokler je majhen, lahko starši vztrajajo, da jo vsi kličejo Sofija, kako pa potem v šoli? Ali je velika verjetnost, da bi jo klicali Zofka namesto Sofija? To me zanima, ker drugače mi je too ime všeč, ni pa mi všeč oblika Zofka, tako kot mi tudi pri imenu Julija, ki je sicer kar lepo, ni všeč oblika Julka.

kristinaj -> RE: ime Sofija (9.3.2010 13:21:04)

ne bi vedela.. zakaj pa zofka, če je sofija??

slovenka -> RE: ime Sofija (9.3.2010 13:24:13)

Jaz sem tudi sigurna, da je v šoli ne bodo klicali Zofka. Imamo sosedo staro 10 let, pa niti ne pomisli, da je Sofija enako kot Zofka...

Anonimen -> RE: ime Sofija (9.3.2010 13:36:25)

IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

Zato ker verjetno ime Sofija izhaja iz imena Zofija...

thevenus -> RE: ime Sofija (9.3.2010 14:41:15)

IZVIRNO SPOROČILO: tedy

IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

Zato ker verjetno ime Sofija izhaja iz imena Zofija...

Obratno najbrž.

majch -> RE: ime Sofija (9.3.2010 14:46:12)

ni šans, da otroci to zamenjajo. Se navadijo na ime, pa kakršnokoli že je - in malčica bo zelo dobro znala povedati, kako ji je ime. Zofka je pa tako staro, da po moje to otroci več ne poznajo. In mislilm, da to nista neki izpeljanki, pač pa je Zofija/Zofka slovenska inačica tuje Sofie (modra po grško al kako že). BTW, je meni tudi zelo lepo ime.

ursi -> RE: ime Sofija (9.3.2010 14:51:15)

Tudi meni je ime všeč. Kar pa se tiče drugačnega klicanja, Zofka ali kakorkoli že, boš videla, da ti nimaš toliko domišljije, kot jo imajo otroci, ko se kličejo med seboj po izpeljankah. Vedno pač ne boš mogla nadzorovati, kako bodo drugi klicali tvojo punčko, ne glede na to, kakšno ime bo imela.

slovenka -> RE: ime Sofija (11.3.2010 16:02:13)

IZVIRNO SPOROČILO: majch

ni šans, da otroci to zamenjajo. Se navadijo na ime, pa kakršnokoli že je - in malčica bo zelo dobro znala povedati, kako ji je ime. Zofka je pa tako staro, da po moje to otroci več ne poznajo. In mislilm, da to nista neki izpeljanki, pač pa je Zofija/Zofka slovenska inačica tuje Sofie (modra po grško al kako že). BTW, je meni tudi zelo lepo ime.

Gre za isto ime, ja - iz grščine - filozofija je ljubezen do modrosti, sama zofija pa modrost. Vendar je le v slovenščini s prešel v z, sicer imajo ostali jeziki s in mi smo se odločili za s. Meni se nobena varianta ne zdi slaba, pač stvar odločitve...

Marimax -> RE: ime Sofija (19.3.2010 12:37:34)

Mi je všeč ! Pa še lep pomen ima ! [sm=bravo.gif]

Stran: [1]