blaža -> RE: Kenguru; matematično tekmovanje (26.3.2010 22:07:20)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina IZVIRNO SPOROČILO: pelin . čisto slučajno so mi prišle pod roke naloge iz drugegea razreda in vam lahko le rečem, da so navodila nenormalno nerazumljiva, nerazločna, težko berljiva ...skratka...kar nekaj... Pri kenguruju so vsa navodila vedno, se pravi vsako leto nerazumljiva, zavajujoča, težko razumljiva, skratka, nalašč čist čudaška in neprimerna strostni stopnji. Tako pač je. Zato pa vedno pravim, da naloge ne izkazujejo dejanskega stanja, kako logično otrok lahko razmišlja. Zato se mi niti ne zdijo ne vem kako pomembne ali da bi človek kaj nanje dal. Se mi pa zdi fajn, da se otrok sploh seznani s takim tipom nalog, saj v nekoliko bolj razumljivo napisani obliki, postanejo lahko nekaj, iz česar se naučiš reševanja normalnih problemskih nalog. Zato je fajn kdaj z otroki to malo povadit. Mi je pa čudno, zakaj učiteljica ni brala. Pri nas v 2. razredu beremo, saj se ne ocenjuje branje, ampak reševanje mat. logičnih nalog. Vendar spet...najbrž v vseh razredih na tej šoli niso brali, se pravi so imeli vsi enake pogoje - priznanje pa prejmejo najboljši iz šole, ne iz slovenije. Zdej ste me pa kar malo potolažle. ne glede sina, ki je bil super, na kengurujčku, ampak zame. Ko je domov prinesel vaje, mi je moral moj mož eno razložit, ker je nisem razumela.[sm=smiley5.gif][sm=smiley9.gif][sm=smiley36.gif]
|
|
|
|