ančula -> RE: vraščanje nohtkov (24.3.2010 21:46:54)
|
Pozdravljene punce... Tudi sama imam težave z vraščenimi nohti in sem svojo pedikerko vprašala, ko se je pri mojem tamaučku to pojavilo, kaj naredit...rekla mi je, naj kupim 3% peroksid in naj mu malo gor zlijem, da če je zagnojeno, se bo penilo (in res se je). Ampak po moje, sem jaz to delala prevečkrat, tako da je revežu skoraj malo razžrlo kožico, tako da se je precej olupila. Nato pa sem govorila s prijateljico, ki je medicinska sestra in mi je svetovala, naj dam na gazico malo alkohola in fiziološke (da ne bi bilo preveč agresivno) in naj čez noč pustim na prstu/nohtku in naj bi rdečica izginila. In res je, sicer je trajalo kak teden, ampak sem mu dosledno vsak večer povila oba palčka (je imel na obeh) in je sčasoma zginilo. Ker so prsti še tako majhni, da ne boste mogle ovit s flajštrom vmes med prstki, dajte kar okrog vseh prstkov zalepit in eno nogavičko gor, da bo držalo. Upam, da bo ratalo...ni pa nujno, da gre za vraščene nohtke, ker so baje še tako majhni, da se lahko samo rast nohtkov še uravnava. Pa srečno :)
|
|
|
|