zmajaz -> RE: Robot sesalec (8.3.2010 8:47:23)
|
Kolikor sem jaz gledala razne primerjave, ocene itd. po domačih in predvsem tujih straneh, se recimo cleanmate ne more primerjati z roombo (irobot). Niso vsi ti sesalci isto dobri - številni recimo sploh ne pobirajo večjih smetk, ampaj samo prah ipd. Jaz sem se na koncu odločila za roombo 560 in mi ni žal - posesa super - boljše kot lahko jaz z navadnim sesalcem, pa če se še tako trudim, ker ima roomba spodaj 2 vrtljivi krtači, ki tla praktično spolirata. Tudi ko grem za njo po tleh brisat, bistvu pokvarim efekt, ker se po brisanju ne sveti več tako lepo kot po tem, ko roomba posesa. Gre tudi lepo pod posteljo in sedežno, kar mi zelo veliko pomeni, ker tam ven čistit je sicer obup. Jaz ga imama zdaj slabo leto in sem super zadovoljna, ko bo 1x odslužil, bom definitivno spet kupila novega. Drugače pa malo pobrskaj (morda tudi po bolhi), ker se cene za isti model razlikujejo tudi po 150 eur. Jaz sem dala 370 eur zanj - kupila sem novega, zapakiranega, nerabljnega prek bolhe, je pa slabost, da v bistvu nimam garancije. Sem pa zdaj videla ponudbe enih spletnih trgovin za ta model za 400 eur - samo ko sem jaz kupovala, ga pa v naših trgovinah ni bilo za dobit, imeli so samo model 580, ki ima en svetilnik več in daljinca (osnovni robot pa razen barve zaradi ločevanja modelov ni prav nič drugačen), kar se mi zdi čisto odveč, ker stane pa okoli 600 eur zato, kar je dosti več.
|
|
|
|