Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža Jaz ju ne gledam. Če bi blo kej pametnega, sigurno ne bi spustila. Nigello, sem pa gledala, samo zato, da sem se lahko zgražala. kako ona lepo nardi tortico, ko malomanj kot, da cela jajca z lupino vred vrže v mikser, pa vse namaže, da se lepo cedi in je slastno, božansko, ... p.s. če daš vse na enkrat v mikser, za tortni biskvit, ne more ratat, lih nevem kako rahel biskvit. No važno, da je dala proč lupino od jajca. Aja, pa tudi rezat zna zelo na tanko, še posebaj čebulco in česen, ko ju niti ne olupi, sej ni panike. Glavno, da je BOŽANSKO, no sej ma uni sesekljalnik , ko je tako fensi, pa nima veze, če so debeli kosi čebule, to je res mega. - božansko dobro, pregrešno,... Pa kako je dobra solata iz fižola z čebulo. Pa to je pogruntavščina stoletja!!! Pa sej ženska še ni jedla klobas in zelja, pol bi šele vedla kaj je dobro. No pa sem jo končno spljuvala. In ni mi žal, meni je totalna packonka. Njeni recepti res zgledajo mega, ma uni, ko zna kuhat, če malo pomisliš,...Vidiš kaj je ok in kaj ne. Blaža vem, da si eksopert v tortah, ampak okusi so različni. Še nobena torta z rahlim biskvitom nam v širši familiji ni bila všeč. Delamo samo zabite, sočne, brez ščepca moke. Pa tudi izgled torte ni vse, pa kaj če spacka, teče, namaže, razpacka, vsii prismodi.... bistvo je, da človek ki ni ekspert v peki vidi, da je tudi taka torta lahko uspeh, slastna, da ga pritegne, da sploh proba naredit. Če nekdo vidi torto oh in sploh lepo, marcipan, figurce, napise, narise, tičina masa, lep izgled, vse mere kot morajo bit, se ne bo noben lotil peke. Oddaje niso namenjene profijem, temveč preprostim ljudem, ki ne znajo kuhat, ki hočejo še kako idejo.... Vsak ekspert se bo zgražal nad našimi oblikami, rezanjem.... pa to ni oddaja za eksperte, temveč za nas laike. Tudi jaz uporabljam neolupljen česen, tako k peki mesa, kot v juho, okus je čisto drugačen, kot z olupljenim česnom. To nisem pobrala od nigele, temveč od res pravih profi chefov. Nekatere tudi ne moti debelo sesejkljana čebula. Pa spet to ni bistvo oddaje, saj ne uči, da mora bit pod mus na debelo narezana. Če ti ni všeč, pa jo nasekljaj na profi drobno, uporabi mikser , če te ne moti, zakaj bi s eubadal s finim seklanjem . Znam kuhat, pa so mi vseeno všeč packonarji
|