zobki (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

malecka24 -> zobki (7.3.2010 22:13:22)

Lep pozdrav!

Ne vem ce je ta tema za tukaj ker me ze dolgo ni bilo tukaj.Imamo en problemecek,ce ga ze klicemo tako.Moja pikica bo stara aprila 2leti in do sedaj problemov z zobki nismo imeli in da bi bilo karkoli narbe se ne spomnim.Sedaj pa me zanima tole.Kljub rednemu umivanju zob ji ostaja na zgornjih zobeh obloga in nikakor je ne morem spraviti dol oz.stran!Ker nimam takih izkusenj me zanima kaj naj naredim.Pri prvi hcerki takih tezav nisem imela zato me zanima ali ima katerakoli od vas iste izkusnje.Hvala vam ze vnaprej za vase odgovore.LP

ledenaa -> RE: zobki (8.3.2010 5:48:55)

Hmm... a ste slišali za zobozdravnika[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
je že skrajni čas

urška -> RE: zobki (8.3.2010 7:54:11)

moj sin je obloge dobil po tistem ko je imel antibiotik. ene tri dni nisva umivala zob, ker je imel tako hudo angino, da je samo spal in nič drugega. no, obloge sem potem odstranila z zobno ščetko sonicare kids in mojo zobno pasto - ne tisto za otroke . ki je s fluorom. je pa res, da je bil takrat star pet let in je že prav dobro izpljunil pasto.
jaz bi šla na tvojem mestu k zobarju pokazat, potem pa el. zobno ščetko kupit.

Evica22 -> RE: zobki (8.3.2010 10:07:45)

Lahko pa da ima v ustih "bakterijo, ki nalaga barvilo ob rob dlesni". Tudi moj sinek ima ob dlesni temne obloge, sva bila pri zobozdravniku, in je rekel, da je zob zdrav in da te obloge ni mogoče odstraniti z umivanjem (niti ne nastanejo zaradi neumivanja). Je pa res najbolje iti do zobozdravnika, da zobke vidi.  

nananaja -> RE: zobki (8.3.2010 22:11:07)

naša ima tudi ib dlesni na nekaj zobkih malo rjave obloge, ki ne gre dol s ščetkanjem. mi je svakinja rekla, da je njena tudi imela, pa je zobozdravnica rekla, da nastane zaradi take sline (kot nek zobni kamen) in se doma nikoli ne drgne dol. bomo peljali k zobozdravniku.

malecka24 -> RE: zobki (10.3.2010 9:12:07)

Hvala vsem za odgovore:)
Vem da je treba peljat zobozdravniku Ledena,ni blo treba na tak aroganten nacin odgovorit.Pac sem hotela se dodatne informacije izvedet od mamic ki imajo izkusnje s tem.

Urska09 -> RE: zobki (11.3.2010 21:36:17)

IZVIRNO SPOROČILO: malecka24

Hvala vsem za odgovore:)
Vem da je treba peljat zobozdravniku Ledena,ni blo treba na tak aroganten nacin odgovorit.Pac sem hotela se dodatne informacije izvedet od mamic ki imajo izkusnje s tem.

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] ledenaa je pač ledena.

Stran: [1]