baguSka -> RE: Joj, pa ne tega imena, ga bodo "zafrkavali" v šoli! (8.3.2010 10:06:52)
|
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja Z imeni se obremenjujejo predvsem starši. In še bolj stari starši. podpis. ce govorimo o obremenjevanju potem res mogoce... ceprav poznam primere, ko se z imenom obremenjujejo tud otroci... eden takih je npr moj brat, ki ni NIKOLI maral svojega imena in se danes ga ne in je kr precej uzaljen, ker so mu starsi tako ime dali... sploh zato, ker je cistokrvni slovenec, pa ga vsak vprasa iz kje je (iz katerega dela juga izhaja)... in mu to pac ni in ni vsec, pa ceprav drugac nima nic proti njim... prav tako poznam eno deklico s cisto enakim problemom! se pac ne more sprijaznit s tem, da so ji starsi dali tako po domace receno in iz njenih ust 'cefursko' ime! in je s tem ZELO obremenjena! in moja sestricna npr je celo otrostvo prejokala, ker je Špela! ze tko ima za sabo tezko otrostvo in je zelo zelo obcutljiva, potem so jo pa se zarad imena zbadali in je revica totalno nesamozavestna se danes, pa je stara ze dobrih 30! in se danes ne more pozabit... [sm=smiley13.gif] sicer je pa res, da otroci vedno najdejo nekaj - pa karkoli je to! al je ime, al pa kej drugega, da lahko zbadajo... se pa spomnim npr razlik pri nas v OŠ: Timi, Tomi, Tineti, Mojce, Vanje, Leje, Teje itd. so bli v eni skupini, medtem ko razne Zorice, Andreje, Valentine, Benjamini in Primoži, so bli pa ciiiist v kontra skupini, ker jih prva skupina niti pod razno ni sprejela v svojo. Zanimivo, ne? Mal sumljivo mi je, da se je ze po imenih delala taka razlika...
|
|
|
|