polovični delovni čas (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

jabi babi -> polovični delovni čas (7.3.2010 8:37:08)

ojla
prvega marca sem se zaposlila za 4-urni delovni čas.sedaj me pa zanima,če se glede na manjše dohodke povečajo tudi otroški dokladi??kaj pa povišanje minimalne plače??a to zame potem tudi velja??najbrž ne ane??kaj pa regres???lepo prosim povejte mi,ker jaz pojma nimam o teh zadevah....lep nedeljski dan....
petra

NEVA-1 -> RE: polovični delovni čas (7.3.2010 9:17:05)

otroški se ti ne povečajo, če si zaposlena za minimalno plačo, se ti bo tudi povečla, ampak "polovično"...

pikica13 -> RE: polovični delovni čas (7.3.2010 10:47:50)

Regres: pripada ti sorazmerno z delovnim časom, torej polovica!

kajajaka -> RE: polovični delovni čas (7.3.2010 11:44:12)

IZVIRNO SPOROČILO: pikica13

Regres: pripada ti sorazmerno z delovnim časom, torej polovica!

ni res, regres, dopust,... vse ti pripada polno, le da je sedaj bil tvoj dan dopusta vreden 8 ur, potem bo pa 4 - število dni pa ostane enako. Regres dobiš pa v celoti.
Le plača je le za 4 ure, ampak boš dobila več kot pol od sedanje plače, ker se prispevki drugače obračunavajo.
Tudi jaz imam polovičen delovnik že pol leta. Če te kaj zanima, mi piši na ZS.

josephine27 -> RE: polovični delovni čas (7.3.2010 12:29:06)

tud sama sem nekaj časa delala po 4 ure. v bistvu je vse tako kot je napisala kajajaka le da so meni ukinili stimulacijo kar se mi je pri plači tud poznalo da sem dobivala manj kot polovico.

nova_tukaj -> RE: polovični delovni čas (20.3.2010 14:58:47)

mene pa zanima, če delaš samo 4 ure in greš potem na porodniško drugič, kakšno dobiš???

Dashenka -> RE: polovični delovni čas (20.3.2010 15:05:26)

IZVIRNO SPOROČILO: nova_tukaj

mene pa zanima, če delaš samo 4 ure in greš potem na porodniško drugič, kakšno dobiš???

polovično

nova_tukaj -> RE: polovični delovni čas (20.3.2010 15:08:13)

potem je rešitev, da ko zanosiš, spremeniš aneks na 8 ur in se ti osnova malo dvigne

zmajaz -> RE: polovični delovni čas (20.3.2010 15:17:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

polovično

Ni čisto tako - če delaš 4-ure zaradi starševstva in ti CSD plačuje prispevke za ostale 4 ure, bo tvoja druga porodniška v resnici potem polovica tvoje plače + polovica minimalne plače, ker so za drugo polovico plačani prispevki od minimalne plače. Če imaš pa slučajno že sama minimalno plačo, potem bo pa tudi porodniška enaka minimalni plači, ker so za vseh 8 ur plačani prispevki od minimalne plače. Ker za izračun porodniške je važna osnova od katere so plačani prispevki, ne to, kar ti dejansko dobiš izplačano in ti imaš pri krajpem delovnem času zaradi starševstva plačane prispevke za 8 ur.

Dashenka -> RE: polovični delovni čas (20.3.2010 15:21:45)

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

polovično

Ni čisto tako - če delaš 4-ure zaradi starševstva in ti CSD plačuje prispevke za ostale 4 ure, bo tvoja druga porodniška v resnici potem polovica tvoje plače + polovica minimalne plače, ker so za drugo polovico plačani prispevki od minimalne plače. Če imaš pa slučajno že sama minimalno plačo, potem bo pa tudi porodniška enaka minimalni plači, ker so za vseh 8 ur plačani prispevki od minimalne plače. Ker za izračun porodniške je važna osnova od katere so plačani prispevki, ne to, kar ti dejansko dobiš izplačano in ti imaš pri krajpem delovnem času zaradi starševstva plačane prispevke za 8 ur.

Sorry, imaš prav.
Nisem pomislila na primere, ko imajo punce minimalne plače.
Porodniška se dejansko obračuna na podlagi prispevkov plačanih zadnjih 12 mesecev.

Stran: [1]