maja1488 -> RE: Z majčki 2009 - 10. del (25.3.2010 8:52:01)
|
IZVIRNO SPOROČILO: lake Maja Nisem spregledala, ampak sm pa res pozabla odgovort [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] , moj spomin resnično peša. Po katerem receptu pa delaš. Pazit moraš, da beljake resnično vmešaš z kuhalnico in ne mikserjem, pa marmelado mal pogrej in dodej mejčkeno vode zraven. Se lažje razmaže. V receptu sicer piše, da moraš izmenično dodajat moko pa čokolado, ampak jst najprej zmešam jajca, da so fajn penasta, nato dodam sladkor, nato stopljeno čokolado, in v vse to moko. Po tvojem receptu delam...tkole piše: Nad vodo v posodi raztopimo z žlico mleka poškropljeno nalomljeno čokolado in maslo. Rahlo vmešamo sladkor, vanilijev sladkor in na koncu rumenjake. Beljake stepemo, pecilni prašek vmešamo v moko. V čokoladno zmes izmenično rahlo vmešavamo beljake in moko. A tale rahlo vmešamo pomeni z mešalnikom al na roke? In tole izmenično beljake in moko...a pol tut moko s kuhalnico? Pa ne pride grudasto? Mal mi je čuden recept [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Jst bom tuki kr moko z mešalnikom vmešala, pol pa beljake s kuhalnico. Sej tko si mislila ane? Pa še neki....ponavadi se da sladkor v beljake in pol dela sneg. Baje rata trši. Tuki se pa brez sladkorja. A vseeno rata OK? Kaj pa tista glazura...se lepo prelije čez al je treba mazat? Oh upam da mi rata...ta bo res velika. Bom delala kr v tistem velikem kvadratnem pekaču.
|
|
|
|