|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010 - 4. del
8.3.2010 12:18:35   
Jessy
Pozdravljene!

Najprej se vam moram opravičiti, ampak nikakor mi ne bo uspelo prebrati vseh vaših postov, ker ste bile čisto prepridne, zato se priporočam, če mi katera samo na kratko pove, kaj se dogaja z Valen, ker sem zasledila, da je nekaj narobe. Pa če sem še kaj pomembnega zamudila, se tudi priporočam za info!

Čestitke Skodrani mami!!!! user posted image user posted image user posted image

Noč smo čudovito prespali. Hranil se je le ob polnoči, ob 4h in 8h. Da bi le še naprej ostalo tako!!! Mleka imam pa zaenkrat full. user posted image

Da povem, kako se je odvijalo. V ponedeljek zvečer sem bila za računalnikom, ko se mi je začelo zdeti, da se mi rahlo špikanje kar pogosto pojavlja, zato sem ob 23h začela pisati minute in sem ugotovila, da se mi pojavljajo na 5 min. Ob 2 se le odločim, da je čas, da greva, saj so bili že skoraj na 4 minute. Prideva tja, me priključijo na CTG, popadkov pa nič ne beleži. Hudirja tudi! Kako je to mogoče, ko pa mene že kar pošteno zbada. Me pregleda dr. Merlo in ugotovi, da nisem nič odprta, a se kljub emu odloči, da me obdržijo tekom noči, Lea pa pošljejo domov. V sobi so se popadki nadaljevali in postajali močnejši, tako da sem ob 5.30 obupala in šla še 1x zatežiti, da mene vedno bolj dajejo popadki. Še 1x na CTG in spet nič ne kaže popadkov, nakar rahlo ponorim in zatevam, da mi obrazloži, od kod ta bolečina, katera se pojavlja že na 4 minute redno. Pa se le odloči babca, da preveri še z roko na trebuhu in ugotovi, da imam prav, da so res popadki, ampak da so to še čisto v začetku in šibki. Halo???!!! Šibki??? Kaj še bo? Me pregleda in spet nič odprta ter da mi bodo delali CR, ker se ne odpiram, a šele ob 7h, ko pride ekipa. Grem v sobo in ne morem spati, ker se stopnjujejo, zato hodim po hodniku in predihavam. Vmes zalovim sestro in ji pojamram, da so že na 3 min in da če se ne da nič narediti prej, pa pravi, da če lahko do 7h potrpim. Ob 7h so bili že na 2 min in so pošteno boleli. Malo pred 8. uro me pošljejo v porodno, kjer pravim, da se ne odpiram in da naj mi naredijo CR, ker je brez veze, da se matram, če ne gre nikamor. Me babca pogleda in ugotovim, da sem odprta 4 cm in da je MV tanek kot list in da ne bomo šli na CR ampak rodit. Po klistirju me vedno bolj navija in zaprosim za epiduralno. Preden mi je steklo nekaj infuzije in se je anestezist pripravil, je babca že začela priganjat, naj vendar poiti, drugače bom prej rodila, saj sem bila odprta že 7 cm. Ko je EA prijela, sem bila že na 8 cm, potem se je pa začel luksuz. Takrat je prišel tudi Leo, tako da mi je delal družbo. Ob 12h sem bila odprta 10 cm, a ker sem imela EA, sem lepo počakala, da sta pred menoj rodili še 2, ki sta trpeli muke (ena brez EA, drugi EA ni dobro prijela), vmes pa so meni skoraj ponehali popadki, tako da so se potem z zdravnikom odločili, da mi vendarle dajo eno malenkost umetni popadkov. Na koncu so morali pomagati s pritiskanjem na trebuh, da smo ga spravili na svet. K sreči mi presredka niso rezali, a sem kljub temu dobila 1 šiv, saj me je z rokco raztrgal.Tako sva spoznala Tobija, ki je bil močno zdelan od poroda in pošteno podplut po glavi. Zgledal je kot bi imel pegice, a so bile popokane žilice, nad očesom pa je še danes močno podplut, kot bi mu z debelim flomastrom narisal vijolično črto. Revček! 


_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu mojcej77)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Marčevke 2010 - 4. del
8.3.2010 12:56:51   
malicki
Evo mene z današnjega CTG. Ko sem vidla, da je črta za popadke spet ravna me je kar minilo user posted image , ma vsakič grem na CTG s takimi upi, da se pa mogoče le kaj dogaja, pa nič.
Spala sem ful slabo, pa sem šla ful pozno spat da bi me ja čimprej zmanjkalo in to po možnosti kar do jutra, ampak takoj ko sem legla me je bejbi začel ornk pod rebre brcati, pa verjetno se je tudi malo z mojimi jajčniki in notr. organi igral, ti vragec mali user posted image . V glavnem celo noč me je nekaj bolelo, pa špikalo, kolki so me spet boleli, ampak kot kaže nič resnega.

Me je pa zato danes zdravnica v porodnišnici presenetila, ker mi je končno ponudila ali CR ali pa da poskusim rodit naravno. Sem bila kar malo v šoku, ampak po pogovoru sva ugotovile, da je boljše da CR.

Tako imam v poneljek 15.3. sprejem, v torek 16.3. pa bi naj rodila user posted image .

Jaz kar ne dojemam, da gre sedaj zares.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Marčevke 2010 - 4. del
8.3.2010 13:41:57   
Jessy
Malicki, če je tako bolje zate, potem je vsekakor dobrodošel CR. user posted image

Jaz sem šele zdaj videla, kako hitro si po porodu dober, ko po CR kar lep čas nisi.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Marčevke 2010 - 4. del
8.3.2010 13:44:36   
plamen
Hojla souser posted image in mamiceuser posted image !

Imamo pa res pestro. Najprej čestitke Skodrani mami in Anabelliuser posted image user posted image !

Jaz, lahko bi rekli, po starem. Nočni pohodi na wc se stopnjujejo, danes kar 3x, pa še ob 8h sem vstala in takoj letela. Špikanje je občasno, včasih malo več, včasih malo manj, trebuh pa kar redno otrdeva. Danes grem še k sestri po košarco za maleg in par cunjic, pa bo. Občutek, da se dan D bliža je vedno bolj močan in ja včasih je da bo vse OK, včasih pa 100 vprašanj. Ampak, kot sem že večkrat napisala, bomo zmogleuser posted image user posted image user posted image !

Jessy, pozdravljena doma in hvala za utrinke s Puser posted image in upam, da Tobija nima več podplut.

Sonček je super, veter pa prav neprijeten, če greš ven, pa vsaj mal možgane prepihauser posted image . Sam baje spet en sneg obljubljajo....user posted image

Lep 8. marec še naprej in čakamo nove marčkeuser posted image



(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Marčevke 2010 - 4. del
8.3.2010 13:47:34   
NM
Jessy - izčrpno si nam predstavila svojo porodno zgodbo. user posted image user posted image user posted image user posted image za sinčka, da lepo spi in uspešno napredujta!

_____________________________

Sončni žarek je pravo ime za katerega koli otroka. Naš žarek je Nika.

(odgovor članu plamen)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Marčevke 2010 - 4. del
8.3.2010 13:59:25   
lenčy
pozdravljeneuser posted image oz. nekatere že mamice!
najprej čestitke za dan žena vsem, ki ste tukaj goruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
čestitke tudi Skodrani mami za njeno Anabell, zelo lep datum si je izbrala.

js pa vse slabše spim, ker hodim na wc, da ne omenim, da komaj hodim, tako me sramna kost boli. upam, da se bo vse lepo seširilo, da bom lepo rodilauser posted image pa še v 37. tednu smo in donošeniuser posted image

kje sta pa lucika in vekybel?mogoče je pa tisto olje le pomagalo...

Jessy pridnega sinčka imaš, lepo spi in je, kajn češ lepšegauser posted image

_____________________________

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu NM)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Marčevke 2010 - 4. del
8.3.2010 14:18:42   
sandrica23
Evo mene iz CTG-ja...Frekvenca za popadke-81...zdaj pa jih mam na 10min,no včasih tudi na majn..5,6min.
Nevem če bi šlauser posted image user posted image Boli pa tak.Nasledni ctg mam 15.3.2010-Če nebom dans šlauser posted image
Sem bla pa že danes v P sam nisem htela tam ostat..samo Branko sem šla obiskat ki gre danes domovuser posted image

Čestitke novima mamicama in njihovima sončkomauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Marčevke 2010 - 4. del
8.3.2010 14:47:12   
mammamia
VSEM MARČEVKAM user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ZA 8. MAREC!!!!!
Jaz sem končno dobila voziček!!! Komaj čakam, da ga bomo lahko uporabili!!! V sredo imam ctg v Postojni in bom tudi vprašala za pregled za streptokoke. Mislim, da je treba vse narediti, če se da temu izogniti.

Sicer se počutim super, samo ponoči me je tako želodec bolel-najbrž se je user posted image tako naštimal, da me je bolelo. Trebuh se mi je že ful spustil-kar je prvo olajšanje!!!! Drugač pa ponoči itak-vsako uro sem na wc-ju in vsakič sem žejna-je kot začaran krog:na wc, pol pa pit.....vsako uro!


(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Marčevke 2010 - 4. del
8.3.2010 14:48:47   
Zvezdici
Evo še mene s pregleda.
Je vse ok. Ctg je dal že malce več od sebe. Sem imela celo dva popadka, ki sta šla celo do 80. Po tem, pa spet tisti dolgočasni hribčki do 50,40.
Zvišala mi je še dozo tablet n mi vse podrobno razložila, da je več škode če ne jemljem tablet, tako da me je čisto pomirila.
Naslednji pregled imam pa čez 1 teden.

jessy - ja ta pa je dobra.. da ti do konca ni kazalo popadkov. Sigurno je bila naprava pokvarjena user posted image . Bogi tobija! Samo, da je sedaj vse ok ter, da sta dala že vse skozi. user posted image

malicki - bom kar dala nre seznam da imaš 16.3 porod user posted image .

lenčy - user posted image user posted image za donošenost

sandrica - super, da gre branko domov. In očitno boš res ti naslednja. user posted image


_____________________________

26.03 ob 23.32h je tudi zame posijal sonček z imenom Tija :)

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Marčevke 2010 - 4. del
8.3.2010 14:52:52   
Zvezdici





PREGLEDI NAŠIH NOSEČK
 
 
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
 
 
MAREC


user posted image torek, 09.03.2010user posted image

strumf
malicki - CTG

sreda, 10.03.2010


branka28
mammamia
maja.gal - CTG
pinakolada - CTG
lunka1

četrtek, 11.03.2010


plamen
lenčy

petek, 12.03.2010

naty28 - CTG
mojcej77

sobota, 13.03.2010

capyka - CR

ponedeljek, 15.03.2010

MiaSophia
- CTG
sandrica23 - CTG
malicki
zvezdici

torek, 16.03.2010


malicki - porod?


sreda, 17.03.2010

t_anja
 

 
 
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


VSE SPREMEMBE PIŠITE ODEBELJENO, Z DRUGO BARVO, PODČRTANO, DA SE LOČI OD OSTALEGA TEKSTA!!!!

moder zapis - pregled
rdeč zapis - UZ, morfologija






_____________________________

26.03 ob 23.32h je tudi zame posijal sonček z imenom Tija :)

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Marčevke 2010 - 4. del
8.3.2010 14:53:42   
mammamia
mojcej-čimprej se sprijazni, da ne more biti vse tipitopi če boš imela doljenčka. In tudi ne rabi biti-druge stvari so pomembnejše-tvoj počitek, čas ki ga preživiš z dojenčkom...pol pa še mal pospraviš, ali pa naj ti kdo pomaga...

Moja kolegica (zdaj je sicer dobila tretjega otroka) je od poroda naprej bila kr na nogah in kr pospravljala pa skrbela za vse...........zdaj pa mora antideprsive jemati. K sreči še ni zapadla v pravo depresijo, ampak sedaj pa veliko počiva, se sprehaja z dojenčico, mož kuha, ena pomočnica pa ji hodi pospravljat. Zdaj je že bpljše ampak je morala nehati dojiti zaradi tablet....zato rajši več počivat in pomisliti kaj je pomembnejše-zdravje al pospravljeno stanovanje......


(odgovor članu mojcej77)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Marčevke 2010 - 4. del
8.3.2010 15:09:35   
Zvezdici
Vekybel se pa danes še ni javila. Mogoče pa le bo user posted image .
lucika - kako je pa s tabo?


_____________________________

26.03 ob 23.32h je tudi zame posijal sonček z imenom Tija :)

(odgovor članu mammamia)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Marčevke 2010 - 4. del
8.3.2010 15:38:13   
Čmrlika
IZVIRNO SPOROČILO: sandrica23

Evo mene iz CTG-ja...Frekvenca za popadke-81...zdaj pa jih mam na 10min,no včasih tudi na majn..5,6min.
Nevem če bi šlauser posted image user posted image Boli pa tak.Nasledni ctg mam 15.3.2010-Če nebom dans šlauser posted image
Sem bla pa že danes v P sam nisem htela tam ostat..samo Branko sem šla obiskat ki gre danes domovuser posted image

Čestitke novima mamicama in njihovima sončkomauser posted image user posted image user posted image user posted image

sem ti rekla že na fb...da idiuser posted image pa zdaj si že ziher šlauser posted image srečno!!

_____________________________

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu sandrica23)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Marčevke 2010 - 4. del
8.3.2010 15:54:48   
Jessy
Sandrica, po moje boš kmalu v P! user posted image user posted image user posted image

Zvezdici, moje cimre v P so rekle, da poznajo veliko primerov, katerim popadkov CTG ni kazal. Jaz sem to slišala prvič. user posted image   Mi je babca rekla, naj se ne oziram na CTG, ker popadki vsekakor so in da ni važno, kaj tam riše in da tam spremljajo le dojenčkov utrip ter predihanost.

Danes je imela pregled tudi Zoey, ki se tudi še ni javila. Hmmmm....user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Marčevke 2010 - 4. del
8.3.2010 15:59:04   
Anonimen
Jap, danes še bo akcija v porodnišnicahuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Še dobr, da je to že za mano, ker če bi mogla it še enkrat rodit ......... ah raje celo življenje noge  skup tišimuser posted image

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Marčevke 2010 - 4. del
8.3.2010 16:18:34   
valči
lucika je pa v bolnici ostala,sem ob pol enih dobila sms.Sem ji pisala,da naj javi,ko dobi popadle,da diham z njo!Nič kaj ji ni všeč,držite pesti,da ne bo predolgo čakala na porod.user posted image
Ostale fanjn zrihtajte,ker bo prava.Srečno.user posted image


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Marčevke 2010 - 4. del
8.3.2010 16:25:50   
NM
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za luciko, da dobro in hitro opravi!

_____________________________

Sončni žarek je pravo ime za katerega koli otroka. Naš žarek je Nika.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Marčevke 2010 - 4. del
8.3.2010 16:33:54   
zoey
Evo mene, nič skrbet, da sem v P, samo lumpala sem okol, pol pa za štedilnik in smo tukaj. Pregled je bil klasičen - pritisk (pol minute), poslušat srček (5 sekund) .... trara ... konec. No comment. Dobro, da grem ju3 v Po, tam me vsaj pogledajo in naredijo CTG user posted image Še pregled po porodu, potem sem pa definitivno zaključila s tem G. Je bil pa pregled v sendviču 2 kav (prej in potem), tako da sem zelo dobre volje in veselo čakam ju3.
Vidim pa, da je kar nekaj pogrešanih, mogoče imajo več sreče kot jaz. Spet tak lep datum, pdp, mali pa nič. Ah, te dečkoti user posted image
Ravno dobila sms od Jessy, sem ji sumljiva user posted image Jaz pa še tako zelo v paketu ... user posted image


_____________________________

http://www.foto-as.com/wp/

(odgovor članu NM)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Marčevke 2010 - 4. del
8.3.2010 16:35:07   
Anonimen
Lucika - GO GO GO GO user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Pa veliko sreče!



(odgovor članu NM)
  Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Marčevke 2010 - 4. del
8.3.2010 16:37:03   
branka28
Ojla Marčevke!

Vse najlepše ob dnevu žena!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Evo mene doma hb, dogaja se nič kaj razen blagih  popadkov.

Čestitke vsem ki so rodile!!!!user posted image user posted image

Sandrica, upam da ne boš "špilferderber"user posted image , počakaj še malo, da grema skupaj dihat.user posted image
hecam se, držim ti pesti.user posted image



_____________________________

Moji sončici Marisa in Žanet.

(odgovor članu NM)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Marčevke 2010 - 4. del
8.3.2010 17:36:25   
meti.v
Olauser posted image
Se vam po dougem času spet oglašamuser posted image  Najprej čestitke vsem mamicam ki že pestvate svojeuser posted image !!!user posted image  
Drgač pri meni nič posebnega, sm bla danes pri g. mi je uzeu bris za streptokok tko da upam da ga nimam držim pestiuser posted image  pol sm mela ctg in je brez posebnostiuser posted image  in končno po dougem času spet ultrazvok in je težek že 3000guser posted image  in obrnjen na glavico, je pa potrdil da bo fantek.user posted image   Drgač pa je reku da sm že en prst odprta, no bomo videli kdaj se bo začel dogajatuser posted image
Naslednji pregled mam 22.3.2010-ctg za seznamček in za seznamček nameravam rodit v Postojni.
PS: Vsem najlepše tudi od mene za dan žena!!!!!user posted image user posted image

(odgovor članu branka28)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Marčevke 2010 - 4. del
8.3.2010 19:03:26   
lenčy
se vidi, da vas je že ful rodilo, ker ni nobene tukaj in se crkljajo s svojimi otročki...
sara, jessy lepo da nas kljub temu še pridete pogledat. mimogrede, zelo lepe slikce na avatarjuuser posted image

js sm bla pa neki časa vzuni ampak se bojim, da me je mal napihalo, upam, da ne zbolim... me pa tko sramna kost boli, da je za pop...., komaj hodim.

aja tiste, k ste že mamice, k katera sploh uporablja benkice??

_____________________________

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu meti.v)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Marčevke 2010 - 4. del
8.3.2010 19:04:21   
lenčy
sandrica vidim da si tukaj, js sm pa mislna, da že rojevašuser posted image

_____________________________

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Marčevke 2010 - 4. del
8.3.2010 19:07:21   
zoey
Rit mi je zmrznila user posted image Sem vlekla lubija na en sprehod, ki so mi sicer vedno bolj naporni, ker me potem res vse boli, ampak kondicijo je treba ohranjat, a ne. In je precej mraz in prav grdo piha. In je jamral, kako ga bom še bolj prehladila, grozn bogi je bil user posted image Sem pa spotoma prevzela eno darilo za user posted image - najbolj popolno previjalno torbo, od medvedka Pu-ja. 2 cute 2 handle!!!! Sem prepokala stvari za iz porodnišnice za bebico.
Jessy & Sara - čudoviti novi slikci imata user posted image user posted image user posted image


_____________________________

http://www.foto-as.com/wp/

(odgovor članu meti.v)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Marčevke 2010 - 4. del
8.3.2010 19:59:36   
Zvezdici
vekybel tudi sporoča, da je ostala v P zaradi slabega urina. Mogoče ji bodo kaj kmalu sprožili.. še ne ve sigurno, bo pa poročala.
Ter vas vse pozdravlja.

Tprej sta res lucika in vekybel obe ostali notri in se nam kaj kmalu obetajo novi marčki user posted image .


_____________________________

26.03 ob 23.32h je tudi zame posijal sonček z imenom Tija :)

(odgovor članu zoey)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...
Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...




Posvojitev
Vitaebella

Če sami ne bi mogli imeti otrok, bi se s partnerjem odločila za posvojitev?

Da (59%)

Ne (5%)

Ne vem (31%)

Odšla bi vsak svojo pot (2%)

Sva že posvojila (0%)

Nič od naštetega (3%)


Število vseh glasov: 439

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!