Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 31.3.2010 15:59:58
|
|
|
|
Jessy
|
IZVIRNO SPOROČILO: strumf IZVIRNO SPOROČILO: Jessy [Strumf, a mi lahko prosim poveš, kakšna je ta posebna nega kože, ki se čisti, ker moj ima tudi te mozoljčke, pa mi včeraj ni noben nič povedal, da bi morala kakšno posebno nego imeti, razen, da se umiva le z vodo. Dobila sem Betrion mazilo-kot neke vrste antibiotik, ker je ima rdečo kožo. Kar se pa tiče mozolčkov, moram gnojne predreti in zapeči z 40% alkoholom. drugače pa seveda umivanje samo z vodo. potem pa 2-3 na dan namazati s to kremo. Strumf, se mi zdi, da mora imet vaš bolj hudo kožo, ker meni ni noben nič omenil, razen vode, pa sem ga imala včeraj v posvetovalnici.
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 31.3.2010 16:07:55
|
|
|
|
mammamia
|
Živjo! danes sem res fuuul utrujena-ne vem al bo to vreme al pa se kaj pripravlja......ravno sem se zbudila iz že drugega popoldanskega spanja . pa sem opazila majhen krvav madež na hlačkah-pa sem že pomislila da bo pa treba za PO, sem poklicala G za vsak slučaj, pa je čisto kl reku, da to ni nič takega, le da so gibi ok ampak naj vseeno juri pridem na ctg dopoldan. Pol pa očitno še ni pripravljena naša bebika.... Zdaj pa vidim da je zunaj res lep sonček, pa bom mogoče šla mal na sprehod, da malo kaj pospešimo....
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 31.3.2010 16:41:07
|
|
|
|
Anonimen
|
t_anja: meni so na pediatrični rekli, da so ti krči lahko od nepodiranja kupčkov. Naš tako hlastno je, da pri tem pogoltne too much zraka, kupčkov pa glede na to malo podre. Midva se najprej dojiva, potem mu še dodam, ker je po dolgem podoju še vedno sestradanGa imam na sumu, da mali ne zna iz jošk vlečt-pomoje je en lenušček in se je bolj na komot navadil(flaška) in se na joškah samo crklja, ker vidim da zdaj naenkrat mleka pač nekaj je, on pa vedno lačen . No, da se vrnem na krčke. Baje, da te krčke povzroča nepodiranje kupčkov kot sem že rekla, tako da čez vikend ko smo bili na pediatriji so mi rekli, da morava obvezno vmes podirat kupčke, pa še na koncu vztrajat in ga pol ure še v pokončnem položaju nosit , ker če ne, se potem v spanju napenja, boli ga, posledično ne more spati in joka. Tako je bilo z našim, sva pa danes vestno podirala kupčke pa zdle vseskozi nekej jamra v spanju in se krči
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 31.3.2010 19:13:04
|
|
|
|
balka
|
(balka, 32 let (1. ,0 ) PO) 6.3.2010 Ema
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 31.3.2010 20:49:06
|
|
|
|
Anonimen
|
ups...sem šele zdle opazila da je na seznamu napisano da se je naš čmrl rodil 14.3. Bi lepo prosila za en popravek in sicer se je rodil 15.3. 2010
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 1.4.2010 8:35:59
|
|
|
|
mamika25
|
Jutro! Da se mal javim, čakam še vedno. Pdp po NS je minil. Jutri se javljam v Postojno, mal se bojim kakšen pregled bo. Meti.v. se ni nič javila? Mogoče že carta? Naty tudi tebi želim, da čimprej spoznaš svojo štručko. Si pa ne predstavljam, da bi mogla toliko časa čakat, čeprav mi ne kaže nič kaj bolje . Čestitke vsem, ki ste v kratkem postale mamice. Sicer imam uradni pdp jutri, dogaja se nič ne, počutim se precej bolje kot 14 dni nazaj . Lep dan želim!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 1.4.2010 9:41:26
|
|
|
|
Zvezdici
|
Meti.v sporoča: Živjo, ime mi je Jan, težk sm 3420 in velik 52 cm. Na svet sem prijokal ob 18.53 v Postojni in razveseliu svojo mamico in tatkota! meti.v MiaSophia sporoča: Pridružila se nam je Mila, velika 51 cm in težka 3800g. Porod je bil opravljen v eni uri, vse je ok. MiaSophia Čestitke!!
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 1.4.2010 14:20:17
|
|
|
|
mojcej77
|
Živjo, punce, po dolgem času se spet malo javljam. Imam pa v planu tudi porodno zgodbo skupaj spravit, a je vprašanje, kdaj bo šlo:) Mi se imamo lepo, smo pa utrujeni, ker še lovimo ritem in ker imamo krčke - mi pa pomaga, da vas berem, ker vidim, da nismo edini:))) Danes smo bili drugič na sprehodu, tudi kopali smo se že...samo še spanje in dojenje (predvsem spanje) pošlihtamo, pa bo. Smo pa zaljubljeni do ušes! Pozdravček vsem, Mojca
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 1.4.2010 14:29:25
|
|
|
|
Zvezdici
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zvezdici Meti.v sporoča: Živjo, ime mi je Jan, težk sm 3420 in velik 52 cm. Na svet sem prijokal ob 18.53 v Postojni in razveseliu svojo mamico in tatkota! meti.v MiaSophia sporoča: Pridružila se nam je Mila, velika 51 cm in težka 3800g. Porod je bil opravljen v eni uri, vse je ok. MiaSophia Čestitke!! Sem pozabila napisat datume. Obe sta rodile 31.3.
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 1.4.2010 14:39:28
|
|
|
|
naty28
|
Čestitke dvema novima mamicama!!! Meti.v in MiaSophia Jaz sem še vedno doma, sem pa bila danes na pregledu, in se se vrnila domov zelo zadovoljna, ker sem spet naletela na ono super prijazno in kar je najpomembnejše, zelo nežno, ginekologinjo. Mi je naredila UZ, pa je videt vse v redu, pol pa še tisti pregled, ko pogledajo kolko je kaj odprto in me ni nič bolelo (hvala bogu za take fajne zdravnike ), strah pa me je bilo ful. No najpomembnejše je to, da ko je pretipala, je takoj rekla da super, da je vse fajn zmehčano pa pripravljeno, pa da sem odprta za 2 cm , pa da bom mogoče danes zvečer že nazaj prišla, samo dvomim, ker me še nič ne boli. No upam da počaka vsaj do ju3, ker na 1 april pa res nebi rodila. No edino kaj me muči je to, da me v hrbtu na desni strani tak boli, da komaj hodim, tak me zaštiha pri vsakem koraku, drugih znakov pa ni. Sem pa že danes 8 dan čez rok! No sedaj si še pa lase barvam doma sama.
|
|
[Brisano sporočilo] 1.4.2010 15:21:08
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 1.4.2010 21:28:55
|
|
|
|
naty28
|
Zgleda da nebom na 1 april rodila, juhuhu Aja za seznam- imam pregled v nedeljo 4.4. Pa pišite kaj ker je že tečno tu gor no
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 2.4.2010 9:03:26
|
|
|
|
naty28
|
Kje hodite?
|
|
[Brisano sporočilo] 2.4.2010 11:25:11
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 2.4.2010 11:52:10
|
|
|
|
naty28
|
Ja Andra74, zgleda da sva še res samo mi2 tu gor! Zanima me, kak so ti ugotovili kaka je plodovnica, če meni tega niso povedali, še celo vprašala sem, če ne rabijo nič pogledat plodovnice, če je mogoče pokakana, pa mi je rekla G. da tega po UZ ne vidijo, pa da se včasih zgodi, da se že v 30 t poakajo not, pa nič ne morejo glede tega. Andra74, kake preglede točno so ti delali, ker meni so UZ, pa pol mi je še naredila G. z roko vaginalni pregled, da je ugotovila koliko sem odprta, pa če je MU že kaj zmehčano. Pa kaj pomeni AS? Pa še to, sem bila 8 dni čez rok, ko sem imela ta pregled, pa me niso nič vprašali, če mi sprožijo, rekla mi je samo, da mi pa bojo sprožili v sredo, če nebo prej kaj, ker takrat pa bom točno 14 dni čez rok. Ker jaz hodim v MB in tam čakajo 14 dni čez rok.
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 2.4.2010 11:55:48
|
|
|
|
naty28
|
PREGLEDI NAŠIH NOSEČK
MAREC APRIL petek, 02.04.2010 andra74 mamika25 ctg Sobota, 3.4.2010 andra74 nedelja, 04.04.2010 naty28 andra74-CTG VSE SPREMEMBE PIŠITE ODEBELJENO, Z DRUGO BARVO, PODČRTANO, DA SE LOČI OD OSTALEGA TEKSTA!!!!
< Sporočilo je popravil naty28 -- 2.4.2010 12:01:26 >
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 2.4.2010 14:33:31
|
|
|
|
mammamia
|
Naty in Andra tudi jaz sem še tu....sem 4 dni čez rok, jutri 3.4.2010 imam pregled in ctg. Meni so v PO rekli da čakajo do 10 dni po roku, potem pa sprožijo porod. Upam, da bom prej dobila svoje popadke. Upam da tudi vama ne bo treba tako dolgo čakati. Me pa zanima, če se je kateri izmed vas že umiril , ker naj bi se proti koncu bolj umiril, ampak pri meni je rano obratno-se mi zdi da je še bolj živahen .
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 2.4.2010 15:20:48
|
|
|
|
naty28
|
PREGLEDI NAŠIH NOSEČK
MAREC APRIL petek, 02.04.2010 andra74 mamika25 ctg Sobota, 3.4.2010 andra74 mamamia-ctg nedelja, 04.04.2010 naty28 andra74-ctg VSE SPREMEMBE PIŠITE ODEBELJENO, Z DRUGO BARVO, PODČRTANO, DA SE LOČI OD OSTALEGA TEKSTA!!!! [/quote]
|
|
[Brisano sporočilo] 2.4.2010 17:44:48
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 2.4.2010 17:53:38
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 2.4.2010 17:56:42
|
|
|
|
naty28
|
andra74, jaz sem zadnjič samo napisala da sem 2 cm odprta, glede plodovnice pa si me z eno zamenjala, ker mi je niso pregledovali. Pravzaprav še meni nikoli niso pregledovali plodovnice oz. delali AS, pa sem že 9 dni čez rok, baje tega v MB ne delajo, samo je mene ful strah, da nebo kaj narobe, ker moji svakinji, ko so ji predrli mehur, je nastala ful panika, ker se je mali že pokakal notri pa ni bila čez rok, tak ko jaz
|
|
[Brisano sporočilo] 2.4.2010 20:14:23
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 2.4.2010 20:14:30
|
|
|
|
t_anja
|
Nosečka24: najina pikica se pa noče malo pomatrat na zizi in ji pol dodajam mleko. Mleka imam dost...zanč sm zvečer popila čaj pri dojenju (kuplen v lekarni) in sem bla celo noč mokra. Sem se pa odločila, da si bom kupila prsno črpalko in ji potem dala po flaški, ker se samo tako naje. Pr meni na zizi zaspi... Včeraj je moj tud dolg časa čakal kupček in jo je skoz nosil...pol jo je pa samo v postlco dau pa je vse zbruhala. Zdaj sem začela tako, da po 30 ml delam kupčke ali pa jo vsaj dvignem, da pride do zraka. Včaih pomaga, včasih pa ne... Drgač pa Ana lepo dobiva na teži. Danes je patronažna navagala točno 4kg. Popek nam je odpadel v torek ampak ima malo prehlajen uček in jo še nismo kopali. Bom vidla kaj bo do torka. Danes mi je patronažna vzela tud kri (da meni ni treba hodit v ZD) in se mi je hemoglobin dvignil na 92 (iz 67). Sm se potem tud z zdravnikom po telefonu menila in je reku, da naj kar še jemlem Retafer. Čez 14 dni pa spet kontrola. Ker me te tablete zapirajo mi je predlagau še en sirup iz koncentriranega sladkorja in moram reč, da res pomaga. Ker če ne bi bi mogla it po praznikih v ZD, da mi dajo to čudo direkt v žilo. Ampak kot zgleda ne bo sile. Se je pa čudil, da so me poslali domou s tako slabo krvjo...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 3.4.2010 15:56:54
|
|
|
|
mammamia
|
Danes sem imela spet ctg in pregled-vse ok, sem pa še vedno zaprta,tako da naslednji pregled imam v ponedeljek in takrat tudi ostanem notri.....tako da nam preostane samo čakanje, in upanje da bom imela svoje popadke, drugač pa bodo konc tedna sprožli...ker so mi rekli da čakajo do 10 dni po roku pol pa sprožijo. Srečno vsem vam ki ste tudi še na čakanju!!!!!pa veliko da bo vse ok!!!!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 3.4.2010 18:14:13
|
|
|
|
naty28
|
mamamia, fajn da je vse ok, jaz pa mam ju3 pregled, ko bom 11 dni čez rok, pa še ni nič popadkov. Morem pa malo potožit, da sem danes grdo padla, ko sem v kuhinji šla po olje, ki je spodaj v omari, pa sem se zgleda na nogi obrnila, ko je bila še malo pokrčena, takrat pa mi je koleno skočilo iz sklepa in sem padla zravnega na levi bok, ampak se mi zdi, da se v trebuh nisem nič udarila, ker me ni nič zabolelo. No zaj pa me v kolenu tak nenormalno boli, da ne morem prav hodit, ker mam ob vsakem koraku občutek da mi bo spet ven skočlo, kak bom jaz sla rodit, mi ni jasno, ker noge niti dvignit ne morem . Gibe še vedno nonstop čutim, tak da z verjetno in upam, da ni nič narobe, al bi me moglo skrbet, čeprav še normalno miga, pa še kar fejs??? Hvala bogu da mam ju3 pregled, da bojo vidli če je kaj narobe.
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?