leo**tia -> RE: čudno dihanje (6.3.2010 0:02:33)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mala maja vzame naj uro in štopa in šteje koliko vdihov na miuto ima. Zdej je odvisno koliko je stara. Naš ima astmo in pri cca 2 letih je imel 28-30 vdihov na minuto. Če je več je panika in mora takoj k zdravniku. Ko je že zelo hudo se vidi da otrok diha skozi trebušček, in se ne vzdiguje prsni koš. Pa jamice se pogrezajo, na prsnem košu, ma tam ko se začnejo rebra pa konča vrat. Nimam pojma kako se mestu reče[sm=zmeden.gif] Pošli jo takoj na urgenco, ker tole ko ti opisuješ je že zelo hudo[sm=smiley13.gif]. Ko je naš takole dihal je bil zelo bogi in je bil kar dolgo v bolnici. Po menju zdravnikov pa že v smrtni nevarnosti. Naj se ne heca[sm=hudicek1.gif] Zakaj pa ima otroka če ji je težko it k zdravniku tak je naša teško dihala,skozi trebušček,bila cela boga,cel dan spala,pa nismo takoj šli ker smo bili pri p in je rekla da je vse vredu..no in neka intuicija mi je dala vedeti da je nekaj hudo narobe,tresla sem se,jest nisem mogla in smo šibali,,saturacije komaj 82.........ma bolje da se ne spominjam kako je jokala ko so ji preiskave delali.da smo šli prej mogoče nebi tako hudo bilo,no saj ni bilo niti zdaj drug dan je že bila ok[sm=smiley1.gif]......no njena mala ima15mesecev skoraj....in izgleda mi bolana,neka čudna je,,,diha tako kot da bi kdo žvižgal...in to kar na glas.piska zelo..bom jo jutri klicala.sumim pa da ni šla k zdravnici..bila je pri pedijatru dopoldan ampak ta itak nič nnikoli ne sliši,na koncu pa se vidi da je nekaj narobe.ona pljučka posluša samo par sekund(3-4) sekunde in že pove da je ok...ko smo mi prišli v zd me je vprašala kje smo do zdaj bili????ja če pa je kao vse bilo ok...na obeh pljučih je naša imela zelo slišne poke,še istidan ko smo bili pri P..,mislim da bom kar menjala doktorco[sm=smiley13.gif][sm=hudicek1.gif]
|
|
|
|