Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
prosim za nasvet glede jutranjega obroka 5.3.2010 14:56:31
|
|
|
|
soncica01
|
punce, prosim vas za nasvet glede jutranjega obroka - in sicer, moja punčka, stara 1 leto in 1 mesec, ima 4 obroke na dan, zjutraj okrog 6-ih dobi flaško Aptamila, ostali 3-je obroki so GH. Zanima me glede jutranjega obroka: - ali ji pri tej starosti še vedno dajem Aptamil? - ali je bolje, da flaško Aptamila zamenjam s flaško alpskega mleka - ali sploh kako? Ne vem, kako narediti ta ''prehod'' iz Aptamila na kravje mleko (in katero) - recimo rada bi ji za zajtrk dala čokolino ali kakšne kosmiče z mlekom - ji delati to z Aptamilom ali navadnim mlekom. Enostavno ne vem, ali narediti že prehod, torej ukiniti AM in kako je s tem kravjim mlekom? Bom vesela vaših nasvetov.
|
|
|
|
RE: prosim za nasvet glede jutranjega obroka 5.3.2010 15:13:03
|
|
|
|
sabi
|
moja je stara tudi eno leto in en mesec in ji dajem od enajstega meseca naprej alpsko mleko, začela pa sem počasi po pol deci na jutro, npr en vmešan jajček+kruh in čez je popila mleko, po enem tednu je zjutraj že spila 2 dcl pred vrtcem, vendar ji ta moment ne paše nobeno mleko, čim ji dam mleko, ji gre na bruhanje, drugače pa je že čas za navadno mleko, meni je pediater svetoval alpsko s 3,5 maščobe, nekateri pa priporočajo planika mleko, stvar okusa.Lahko pa navajaš z navadnim mlekom tudi v sadnih kašicah ali omakah, če te skrbijo alergije.
|
|
|
|
RE: prosim za nasvet glede jutranjega obroka 5.3.2010 15:14:26
|
|
|
|
Hope2
|
To pa je od tebe odvisno, kdaj boš naredila preskok. Komot ji lahko menjaš za alpsko ali navadno mleko,. komot ji lahko daš čokolino z navadnim mlekom. Naš 15 mesečnik še zdaj pije AM zjutraj in zvečer in tako bo, dokler bo hotel. Mislim, da dobi z AM več kot z navadnim kravjim melkom. Zakj bi mogla tu menjat, jaz osebno ne vidim smisla oz pozitivnega vidika. Tudi P mi je rekla, če lahko kupujemo AM, lahko za to 1 ali 2 f laški še dajemo AM, ostalo pa naj pije oz je alpsko oz navadno. Zjutraj mu še potem dam kak kos kruha ali nesquik kroglice (brez mleka, ker ne mara namočenih), čokolino oz linote pa ne mara . Za večerjo pa dobi ali skutko, jogurt ali pa kaj skuhanega na alpskem mleku (gres polenta, kaša, riž), odvisno kolk poje v varstvu. Že dolgo pa nimamo več štetih obrokov, saj mora skoz nekaj glodati, tak da se mu prilagajam. Poslušaj svoje dete in sebe.
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 5.3.2010 15:17:51 >
|
|
|
|
RE: prosim za nasvet glede jutranjega obroka 5.3.2010 16:45:36
|
|
|
|
vanilla
|
Naša je stara 10 mesecev in sem že začela delat prehod na kravje mleko. Oz. imamo alpsko 3,5. V pire krompir ji itak že dolgo dajem, zdaj pa sem začela linote delat najprej pol-pol: polovico AM, ostalo alpsko. Reakcije ni bilo, zato ji bom zdaj po par dneh dala kar celotno porcijo alpskega. Flaško je ta mesec dokončno zavrnila, tak da AM več ne pije. Sem pa ji probala zjutraj pri zajtrku dat tudi že alpsko za pit, pa ni marala preveč. Torej, ti ji lahko še naprej daješ AM za pit, ni nič narobe. Lahko pa povsem prešaltaš postopno na kravjega. Linote ji komot delaš s kravjim, tudi za pit ji ga lahko daš, če ji bo všeč. Samo najprej daj po malem.
|
|
|
|
RE: prosim za nasvet glede jutranjega obroka 5.3.2010 21:43:47
|
|
|
|
Najaa
|
Naša že dolgo je kašice in v hrani KM. Prehod z aptamila na KM pa delam zdaj in sicer dobi vsak dan eno flašo KM. Ni važno kdaj, sam da dobi in za enkrat je vse ok.
|
|
|
|
RE: prosim za nasvet glede jutranjega obroka 6.3.2010 15:14:01
|
|
|
|
Urska09
|
Naša je približno enako stara. Z navadnim mlekom (t.j. sveže, nehomogenizirano mleko npr. Planika) sem začela okoli 11,5 mes. Počasi. Najprej zjutraj. Namesto AM sem žitne kosmiče zmešala z navadnim mlekom. Čez 2 tedna sem enako naredila še za večerjo. Pije pa trenutno še vedno AM, ker imam zalogo za porabit. Ampak to je itak samo čez vikend, pred opoldanskim spanjem. Med tednom ga ne pije. Sicer pa ne dajem alpskega, ker ga tudi ostali ne pijemo. Se mi zdi totalna svinjarija, ne vem no....mogoče so to samo predsodki. Itak pa v varstvu ne dobijo drugega kot alpsko mleko
|
|
|
|
RE: prosim za nasvet glede jutranjega obroka 6.3.2010 15:30:06
|
|
|
|
koala
|
Po moje ji lahko ponudiš KM, pa boš videla ča ji bo okus ugajal ali ne. Mo je do dopolnjenega drugega leta zjutraj in zvečer pil AM, čez dan pa navadno kravje, sem pa opazila da mu nobeno trjano melko ni odgovarjalo zato pač kupujemo svežega. Mlečnih kašic ala lino moj ni nikoli maral, ris se mu pa pri tej starosti kuhala na kravjem mleku.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?