|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PDP II
7.7.2005 11:49:16   
renan
Drage nosečke in mamice!

Imam eno vprašanje: Ali velja PDP glede na zadnjo menstruacijo ali ti ga med nosečnostjo spremenijo glede na velikost ploda?
Na NS sem izvedela, da sem glede na velikost otročka v 12t 4 dni, čeprav sem po zadnji menstruaciji bila v 11t6d. Ali to pomeni, da bodo moj rok sčasoma prestavili za 5 dni prej, ali pa celo nosečnost velja rok, ki so ga prvotno določili?
Če se spremeni PDP, kdaj ga potem natančno določijo?

Hvala za pomoč,

Renan
Neposredna povezava do sporočila: 1
   PDP II
7.7.2005 12:30:22   
SashaB
Najprej se PDP določi glede na zadnjo menstruacijo. Nato pa se, glede na velikost pikca, lahko spremeni - določi če je na naslednjih UZ (čeprav je prvi najpomembnješi),pikec še vedno večji ali manjši.

Vendar ni nujno. Midva sva imela po UZ PDP en teden pred uradno določenim PDP, vendar sva se odločila da uradnega ne spreminjava (od tega se ti namreč računa tudi datum ko nastopiš porodniško). Bova pač rodila kakšen teden prej in bova lahko z njim uživala kakšen teden več. A se na koncu to ni zgodilo. Kljub temu da je bil po UZ stalno večji, torej starejši, je bil rojen na PDP računan od zadnje menstruacije.

Tako da noben PDP ne more biti popolnoma znesljiv.

LPs:)-

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   PDP II
7.7.2005 12:45:01   
darjatimci
Res se spreminja PDP,najbolj natančno naj bi določila morfologija,čisto zanesljivega termina za rojstvo pa ni.

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   PDP II
7.7.2005 18:23:00   
tina104
Ja, najprej ti PDP določijo gelde na zadnjo M in ti ga potem glede na ultrazvoke prestvijo. Baje je najbolj verjeten datum, ki ti ga postavijo tam nekje v 12. tednu (ker bi naj bili :duda: takrat približno enako veliki.
Glede na to, da imaš samo 5 dni razlike, ti mogoče sploh ne bodo kaj prestavljali (pri meni je razlike celih 14 dni, kar je že res precej).

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: PDP II
19.10.2006 13:30:46   
5erca
Pozdravljene bodoče mamice.

Mene kr mau skrbi kr ne vem če mi je moja g, pravilno zračunala moj pdp. Moj prvi dan zadnje menstruacije je bil 5.3.2006 in mi je moja g. rekla da je moj pdp 31.12.2006. A je to možno in če je zakaj? Kr na netu ko so ti izračuni mi pride 10.12.2006.

Prosim za pomoč.
lp

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.10.2006 14:34:15   
ajdaN
Tole pa ne vem če bo držalo.

Jaz sem imela lani enak PDP, zadnja M je bila pa 26.3.

Mogoče je pa user posted image  toliko manjšiuser posted image . Najboljše da jo vprašaš na naslednjem pregledu.

Ni pa fino, da ti ga prestavi naprej, ker boš šla naslednje leto tudi toliko prej delat.

(odgovor članu 5erca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.10.2006 16:41:10   
Naja30
Jaz sem ena tistih user posted image  ki so  ji prestavili PDP za 8 dni nazaj, ker je bil user posted image  ma NS večji. Zdaj štejem, da je novi PDP uradni, čeprav na koncu bo user posted image  tisti, ki bo določil user posted image

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.10.2006 17:54:21   
neisha
Jaz sem imela zadnjo menstruacijo 25.3. in imam PDP 30.12.

(odgovor članu 5erca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.10.2006 19:11:46   
5erca
Hvala vsem, ki ste mi priskočle na pomoč.user posted image
Joj ampak zdj pa res nevem kaj naj še naredim...počasi me panika grabi ker se zavedam, da tle neki ni uredu....in ja ravno danes sem šla na pogovor k svoji g. pa me je pravzaprav nadrla češ, da ima ona prou in da je moj pdp 31.12.2006 ampak a je lahko tako vlko odstopanje cca20dni?
Kaj naj še naredim?user posted image  Razmišljala sem, da bi šla še komu na pregled da mi poda drugo mnenje...ker je moja g. res groznauser posted image -mene skrbi ona pa me še nadere!user posted image

Ima kdo kakšno idejo? In ja kako se pravzaprav zračuna tale pdp in kakšna so lahko odstopanja?

lp

(odgovor članu neisha)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.10.2006 22:49:56   
Sandra*
Ojla!

Ne skrbi in se ne obrmenjuj s pdp. Men je dala najprej pdp 9.8. potem pa 9.8., ker je bil po njenih ocenah otrok večji za en teden. Ko sem prišla rodit so me pa tam kregal kaj so mi spreminjal datum, da otrok ni nič prevelik. Tako sem rodila 8.8. in otrok je bil resnično velik, 54cm in 4370g.

(odgovor članu 5erca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.10.2006 7:49:30   
5erca
Sandra* hvala za odgovoruser posted image ...vendar sm še vedno v dilemi kr pri tebi gre za en tedn razlike pri meni pa 20 dni kar mi ni povsem jasno kako je to mogočeuser posted image Tolk bolj sem v dilemi kr je moja g. tako neprijazna-glede na to, da je to moja prva nosečnost je normalno, da me zanima kako in kaj in da me skrbi tudi za tale pdp, ki je precej čudn.

Jst upam da se bo na koncu vse dobro iztekl.

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.10.2006 8:00:10   
malecka_mateja
ojla!
naj te jaz malo potolažim!jaz bi mogla glede na m imeti rok 1.2.2007 pa mi ga je glede na velikost ploda prestavla na 14.2 in imam tudi 14 dni razlike!pa še glede na to na kolko imaš menstrualni ciklus al na 28 dni ali na 40 nevem!?tako da ne se sekirat!
če maš m na redne cikluse 28 dni se ti je ziher zmotla drugače oa je ok!
papa

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu 5erca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.10.2006 11:13:25   
Tekica
No, sama imam že 5 PDP - po menstruaciji 3. 3., po prvem UZ 15. 3., po NS 10. 3., po zadnjem UZ 7. ali 9. 3. in sedaj čakam na uradnega z morfološkim UZ. user posted image
Če me kdo vpraša, kdaj bom rodila, mu povem, da tega tudi jaz ne vem user posted image .
Itak pa verjamem, da se otrok rodi, ko je pripravljen, če prekmalu, je gotovo za to nek vzrok, če pozneje pa tudi, tako da ... edino glede nastopa porodniške je lahko malo nerodnosti, pa gotovo imaš prej še kak dopust, tako da ... največ daš otroku s svojo mirnostjo, še nobeden ni pa noter ostal user posted image .

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.10.2006 11:44:14   
Naja30
Tekica, sem se kar nasmejala temu, da imaš toliko PDP-jev. Nekateri G so pa res smotani, da toliko prestavljajo, pa saj je vsak user posted image  drugačen in če malo odstopa od povprečja (npr. da je malo večji, manjši...), še ni treba take panike zganjat. Meni je na NS rekel, da je otroček večji za 8d, pa se moja G ni obremenjevala s tem. pol po morfologiji mi je pa spremenila PDP. Sicer pa pravi PDP vedo samo naši user posted image

(odgovor članu Tekica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.10.2006 11:46:48   
5erca
Pozdravček.user posted image

Saj vem, da preveč kompliciram in da še noben ni ostal noter je pa razlika v tem če je preživel ali ni... Moji teti so ga poloml glede tega pdp-ja (prepozno določen) in so predolgo čakal in res ni ostal noter res pa je da je bil rojen mrtev. user posted image Ne želim nobene strašit kr to je že zdj 20let od tega sam vseen se pa ni za hecat glede tega pdp-ja, če ti ga določjo kasneje.

malecka_mateja hvala res sem malce potolaženauser posted image

(odgovor članu Tekica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.10.2006 13:00:21   
Naja30
5erca, zelo mi je žal za tvojo teto in za kar se ji je zgodilo. Ampak danes ob vseh teh pregledih in UZ, smo mogoče lahko bolj mirne. Mi je pa mama že 100x povedala, da ko je mene nosila (skoraj 30 let nazaj), je bila ena tistih srečnic, ki je v 9m šla na UZ in to v drug kraj, ker ga pri nas niso imeli. Tako da včasih je res bilo to drugače. Ti se pa nič ne boj, saj  bodo redno pregledovali tebe in tvojo pikico. Želim ti mirno nosečnost. user posted image

(odgovor članu 5erca)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.10.2006 13:25:05   
5erca
Res hvala vsem za pomočuser posted image .

lp

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.10.2006 13:33:48   
BarbaraE
Meni so v NS določili nov PDP v prvi nosečnosti in zdaj v drugi. Kako zanimivo, v obeh primerih naj bi prej rodila. V prvi - 29.3. namesto 7.4. (btw, rodila sem 8.4.) user posted image , zdaj v drugi pa 5.4. namesto 14.4. (btw, tokrat ne bom razlagala vsem, da mi spreminjajo PDP, kot sem to storila v prvi nosečnost). Ostajam torej pri 14.4., kdaj pa bomo zares rodili pa je tako odvisno od user posted image .

Mi je pa na NS razložila G, da nekateri otročki v prvih treh mesecih pospešijo rast, potem se pa umirijo. Očitno je pri mojih otročkih že tako. user posted image

(odgovor članu 5erca)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.10.2006 13:55:45   
severnica77
Jaz sem pa v 33 tednu in do danes mi še nihče ni uradno podal nobenega PDPuser posted image .
Sem si ga sama izračunala in vsi se pač tega držimo.

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.10.2006 8:55:57   
brundi
5ETRCA!

Tale tvoja G,je pa res mal čudna..tvoj PDP naj bi bil po zadnji menstruaciji 12.12./samo sedem dni pršteješ/in nč drgač ne glede kok je velik plod ali mali.Naš user posted image je tud za 1 teden manjši pa nč zato-ne vem zakaj nekteri dajejo tolk PDP-ju in sam begajo mamice!Najbolj drži tisti prvi,ki ga izračunajo od prve menstruacije tko da res ne vem,kako da ti je dala takšen datum!? po moje pa lahko pričakuješ dojenčka prej!
Brez skrbi,že sam user posted image  bo poskrbel,da bo vse tko k je treba in ob CAJTU na svet..

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 20
21.10.2006 14:25:14   
pingica

V eni stari knjigi sem prebrala, da si datum poroda izračunaš takole:

Prvi dan zadnje menstruacije - tri mesece + 7 dni = PDP

(odgovor članu brundi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?