Taddy78 -> RE: teža otroka in porod (7.3.2010 19:22:18)
|
Kot lahko vidiš po odgovorih, teža otroka ponavadi nima veze "težo" poroda, oz. da bi zaradi kg bil težji in bolj boleči porod. Mene so boleli popadki... V 35. tednu so malega zmerili na 3200g, pa mi tega noben ni omenil, sama sem to preštimala komaj, ko sem že zdavnaj rodila. Ker sem male postave in tudi ful suha sem včasih bila, mi je sam babičar rekel po porodu, da četudi bi sin imel 500g manj, bi šlo težko, ker sem bolj ozka (sedaj se seveda to ne vidi ). 4 dni po PDP-ju so mi zaradi premalo plodovnice sprožili porod in sem rodila poba s 4030g, 51cm, glavica 35cm. Trajal je malo več kot 4 ure, šteto od malo bolj bolečih popadkov naprej. Bi šlo še hitreje, če se ne bi zataknil s trebuščkom in so se mi mogli malo "metat" po trebuhu, da smo ga spravli ven. Tudi to je, da se z UZ-jem velikokrat konkretno zmotijo, ali namerijo premalo, ali pa preveč (spoznala mamico, ki so ji na UZ-ju namerili 4200g, mali pa jih je imel 5600). No, mi smo še s posteljico imeli velik problem, saj je minila že skoraj ura od poroda. Babičar je klical dežurnega zdravnika, da bi mi jo operativno odstranili, pa je te rekel, da to pa mora it ven. Ko si misliš da je že vse za tabo, sem dobila še en tako hudi popadek, da sem se kar dret začela (med noge mi je buljilo 5 ljudi), in je šla ven.
|
|
|
|