sab simplex ali bio gaia?? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Anonimen -> sab simplex ali bio gaia?? (5.3.2010 8:37:28)

kaj vam je boljš pomagalo proti krčem pri dojenčku??




Zala01 -> RE: sab simplex ali bio gaia?? (5.3.2010 9:04:28)

mojemu dojenčku pomagajo kapljice iz Koroških lekarn, lahko jih naročiš tudi po telef.,pa ti jih pošljejo.




Anonimen -> RE: sab simplex ali bio gaia?? (5.3.2010 9:13:09)

zala, imaš slučajno kakšen link?




Zala01 -> RE: sab simplex ali bio gaia?? (5.3.2010 9:17:47)

jaz sem poklicala na tel. 028750701, plačala po povzetju (ok. 7€)





Muca83 -> RE: sab simplex ali bio gaia?? (5.3.2010 9:22:16)

Nam ni pomagalo nič. Poznam pa ene 2 ki sta zelo pohvalile Bio Gaia kapljice. 




metir -> RE: sab simplex ali bio gaia?? (5.3.2010 12:58:22)

bio gaia so zakon! po enem tednu so vidni rezultati[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Hope2 -> RE: sab simplex ali bio gaia?? (5.3.2010 14:56:36)

Djala bio gaia in antiflat. Bio gaia prime ponavadi po 1 tednu. V hujših situacijah kombiniraš z ostalimi kapljicami. Torej lahko kupiš oboje. Kapljice koroških lekarn mu niso pomagale proti krčem. Smo jih pa uporabljali za pomiritev, če je hudo jokal zaradi krčev, sem mu dala kapljico v usta, ap je zaleglo za par minut. 

V hladilniku imam shranjene 1 bio gaia kapljice. So neodprte, rok do 3. 2011. Če je katera iz LJ, ji lahko drug teden dostavim v supernovo




čili -> RE: sab simplex ali bio gaia?? (5.3.2010 16:05:26)


po mojih izkušnaj ne pomaga nič. če je dete nagnjeno h krčem smola,mora jih prarast[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. bio gaja so probiotiki ,koroške so kul, ker jih lahko doziraš po kapljicah in se dete malo potolaži kot s kakšnim bombončkom,sab simplex so nam mogoče malo pomagale,antiflat je bla cela drama kako pridt do njih potem pa niso delale. ne glede na kapljice je moja dva zvijalo do 4.5m potem pa kot da bi odrezal nehalo.




Najaa -> RE: sab simplex ali bio gaia?? (5.3.2010 22:26:32)

Naši so pomagale sam simplex. Po bio gaia je imela še bolj krče.




ledenka -> RE: sab simplex ali bio gaia?? (6.3.2010 10:45:29)

našemu je pomagala kombinacija, biogaia kapljiuce jemlje še sedaj. antiflat in koroške kapljice niso imele učinka




naja78 -> RE: sab simplex ali bio gaia?? (6.3.2010 11:32:35)

ne pomaga nič.mogoče malooooooooooo.čist mal,....
ukini vse mlečne izdelke iz tvoje prehrane,če dojič.tudi sira ne,jogurtov,mleka sploh nič.
ja kruto a resnično.

in pa večkratno podiranje kupčkov,ne samo 1do 2x zapored.
ne ga preveč prenajedat,skos imet na joški.med enim in drugim dojenjem mora bit pavze od 2-3 ure na začetku.saj se hitro navadijo na ritem.ne ponujaj sise ko bo tulil in je pol ure nazaj jedel.ker je to potem začarano.
in še 1 ukrep,ki ga priporočajo na pediatriji-uvedi tolažilno didiko.se biš pol ukvarjala kako stran.življenje bo lepše.





naja78 -> RE: sab simplex ali bio gaia?? (6.3.2010 11:34:11)

pardon: dudiko sem mislila.
in pa ukini vse kar napenja.tudi sveže sadje,zelenjavo,...kak mesec,dva boš že lahk.pa še shujšaš in mleka zarad tega ne zmanjka.




koala -> RE: sab simplex ali bio gaia?? (8.3.2010 9:38:58)

Mojemu so pomagale koroške kapljice.

Glede prehrane mamice, moja prijateljica je živela 3 mesece od kruha brez kvasa in margarine, ter kuhanih testenin pa je njenega otročka zvjalo 100 na uro, pri drugi je jedla vse in dete ni imelo niti enega krča. Če bo otrok imel krče jih bo imel ne glede na tokar boš ti pojedla.




Hope2 -> RE: sab simplex ali bio gaia?? (8.3.2010 10:00:46)

IZVIRNO SPOROČILO: koala



Glede prehrane mamice, moja prijateljica je živela 3 mesece od kruha brez kvasa in margarine, ter kuhanih testenin pa je njenega otročka zvjalo 100 na uro, pri drugi je jedla vse in dete ni imelo niti enega krča. Če bo otrok imel krče jih bo imel ne glede na tokar boš ti pojedla.



Se močno strinjam. Sem jaz probala ukint vso možno prehrano, od svežega sadja in zelenjave, do mlečnih izdelkov, vse kar napenja, vse ocvrto, sladkarije, slane prigrizke.... ma ni da ni, pa ni bilo nič bolje. Edino čebula v katerikoli obliki je bila pa najhujše zlo.

Kruto ni, ker se da vdržat ob taki dieti, resnično pa sploh ni, ker ne deluje pri vseh.




naja78 -> RE: sab simplex ali bio gaia?? (8.3.2010 10:58:44)

ja jih bo imel,ampak 50% manj.itak pa so si od rojstva otročki zelo ralični,pr enih to,pr drugih ono,v vseh pogledih.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




smuki -> RE: sab simplex ali bio gaia?? (9.3.2010 10:47:47)

V tej temi sem zasledila, da nekateri uporabljate kombinacijo obeh kaplijc - Sab simplex in bio gaie (upam, da sem prav razumela).

Pri nas se tudi trudimo ublažit krčke (izločila tudi vse mlečne izdelke, surovo zelenjavo in sadje, ogibam se jajčnim jedem in vsem, ki so pekoče, kisle... oz. napenjajo).
Najprej smo probali samo z Bio Gaio, vendar smo očitno premalo dolgo vztrajali, tako da občutnega efekta ni bilo. Potem sm probali tudi z vetrovnimi kapljicami Lekobeba - iz lekarne Lekos, pa so bile tudi bolj za trenutno pomiritev, ker so ful sladke (se mi je celo zdelo, da če sem ji jih dala pred dojenjem, da ni hotela toliko jest).
Včeraj pa smo dobili še Sab simplex - še vedno jo je zvijalo, vendar se mi je zdelo, da je bolj prdela oz. da se ni za vsak jokala.

Zdaj me pa zanima, če lahko kombiniram Bio Gaio (npr. 3 kapljice na dan) in Sab Simplex (pred vsakim obrokom), vetrovne kapljice pa samo za po kapljici na dudi za pomiritev?






smuki -> RE: sab simplex ali bio gaia?? (9.3.2010 10:55:22)

Zanima me, ali lahko istočasno uporabljamo Bio gaio (npr. 3 kapljice na dan), Sab simplex pred vsakim obrokom in vetrovne po kapljicah samo za potolažitev?




Hope2 -> RE: sab simplex ali bio gaia?? (9.3.2010 11:09:58)

IZVIRNO SPOROČILO: smuki

Zanima me, ali lahko istočasno uporabljamo Bio gaio (npr. 3 kapljice na dan), Sab simplex pred vsakim obrokom in vetrovne po kapljicah samo za potolažitev?



Tako smo mi počeli. Edino rabili smo antiflat, namesto sab simplexa. Čeprav je sestavina ista, je našemu antiflat bolj pomagal, kot sab simplex. In ja otroci po teh kapljicah bolj prdijo, to je namen, da gredo vetrovi lažje skoz, da s ene zadržujejo not in napenjajo, ter povzročajo bolečine. Zato sem tudi včasih samo pomasirala ritno odprtino in okolico, ap so prdci kar šibali ven, pomaga tudi če je nagi in se sam zbrca, ti ap mu masiraš trebušček v smeri urinega kazalca. Ali pa termometer, baby palčko namočeno v haldilno kremo vtakneš v ritko in malo pomasiraš. Tako prdci in kakci odfrčijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Aja, antiflat ni dobil pred vsakim obrokom, temveč le ko so s ekrči začeli, največkrat popoldan in ponoči, da je bolj mirno spal. Dopoldan mu skoraj nikoli nismo dali




ledenka -> RE: sab simplex ali bio gaia?? (9.3.2010 11:13:16)


IZVIRNO SPOROČILO: smuki

Zanima me, ali lahko istočasno uporabljamo Bio gaio (npr. 3 kapljice na dan), Sab simplex pred vsakim obrokom in vetrovne po kapljicah samo za potolažitev?


lahko komot daš 5 kapljicBioGaie, ne bo čisto nič narobe




Itkica -> RE: sab simplex ali bio gaia?? (9.3.2010 13:24:42)

Mi smo sprobali Bio gaio (po njih je bilo še huje!?), ene kapljice iz Italije (Alginor - jih ni marala in nimam občutka, da so ji pomagale) ter koroške kapljice. Te zadnje smo še največ rabili, ampak po pravici povedano niso kaj dosti pomagale - otroka pa malo zamotijo ker so ful sladke. Ampak kolikor vem, so izkušnje zelo različne pri različnih otrocih, tako da moraš ugotoviti, katere tvojemu dojenčku pašejo. In ko to končno ugotoviš..., krčki navadno minejo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: sab simplex ali bio gaia?? (9.3.2010 20:00:38)

Hvala za vaše odgovore.. Hčerkico sem dojila samo prve 3 tedne, ker nisem mela dovolj mleka. Sedaj je že nakaj časa hranjena z Aptamilom 1 in imam občutek, da ji tudi najbolj odgovarja - vsaj ni totalno zaprta!! Hrano smo enkrat zamenjali na Bebo sensitive in je bilo katastrofa z prebavo!! Sedaj smo na Bio Gaia kaplice in je dost boljš kot prej. Krčki niso čisto minile, ampak važno, da vsaj malo pomagajo. Še malo, pa upajmo da se prebava sama uredi [sm=smiley1.gif]




Sergeja12 -> RE: sab simplex ali bio gaia?? (10.3.2010 21:29:39)

Nam je pomagal navaden kuminov sirup, ampak za krče povezane s kapljicami ad3. Odvisno je verjetno vzrok.




tweetek -> RE: sab simplex ali bio gaia?? (11.3.2010 8:44:40)

Nam so pomagale sab simplex - drugo kar smo poskusili pa ne, vključno z dieto mamice. Imel je pač kolike in jih je prerasel. Je pa res, da je imela od kolegice punčka tudi krče, kasneje še pikice in je mami ukinila mleko pa je bilo hitro dobro - ampak je bil drug vzrok. Krči pri njeni pikici niso bili preprosto kolike, ampak razdraženo črevo ker je mala alergična na nekaj v mleku (od tod tudi pikice) - tako da je odvisno zakaj ima otrok krčke. včasih se splača poskusit z dieto  - še posebej če ima baby izpuščajčke ali pa čudno blato (nitke....). Je pa vedno treba vprašat P. Mat sem pametna. Sori[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Stran: [1]