jumper-kaj menite???? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


23tina -> jumper-kaj menite???? (4.3.2010 21:47:26)

http://www.mothercare.com/Fisher-Price-Rainforest-Jumperoo/dp/B000M4XMKY/sr=1-2/qid=1267735206/ref=sr_1_2/275-9418842-3363922?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42874041&mcb=core

v mohtercareju sem videla ta skakač in me zanima,če ga katera ima?tamalo smo dali notri in je bila zelo navdušena.me pa zanima iz zdravstvenega vidika,če zna katera svetovati ali je mogoče,da bi to negativno vplivalo na razvoj nogic[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].mala ima 6.mesecev!





neli365 -> RE: jumper-kaj menite???? (4.3.2010 22:26:27)

Sicer nisem podkovana v teh zadevah ampak mislim da je 6 mesecev absolutno prehitro za to zadevo.




nananaja -> RE: jumper-kaj menite???? (5.3.2010 8:00:59)

To je meni isto kot hojica...

Ja itak ji je bilo všeč, saj je gor polno šare pri roki.




mateyka -> RE: jumper-kaj menite???? (5.3.2010 8:46:36)

meni se tudi zdi prezgodaj.




23tina -> RE: jumper-kaj menite???? (5.3.2010 9:18:44)

hvala za vaša mnenja!
naša mala sicer ima že 10kg,74 cm,kar je visoko nad povprečjem v krivulji rasti.jumpar pa je namenjen otrokom do max 12kg[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]tudi sedi že lepo samostojno,pa je nikoli nismo podlagali ali silili v sedenje,sem šele na pregledu pri P vidla,da dejansko sama sedi!
spoštujem vaša do sedanja mnejnja in bomo za enkrat počakali z nakupom oz. sploh ne bomo kupili.
gre se mi največ za to,ker imamo stanovanje zelo ozko(dober 1,5m širine),po tleh je talno gretje,ker je keramika in iščem neko rešitev.imamo stajco,ampak notri ni najbolj zadovoljna!
ali imate kak predlog,kaj bi bilo primerno?






kristinaj -> RE: jumper-kaj menite???? (5.3.2010 10:54:22)

na tla ji položi puzzle peno na veliko in bo gor uživala... ko bo začela plazit ji pa dvojne nogavičke obuj in malce debelejše hlače, da je ne bo zeblo... glede na to da so ploščice potleh...

ima 6m, 10 kg... jaz je ne bi dajala v take stvari... lahko jo daš na tla in okoli razmetaš igračke, bo bolj aktivna, stvar ki si jo hotela kupiti jo bo delala pasivno in se bo naveličala enega in istega...

jaz sem naša dala s 3m na tla in tam sta bila na puzzle peni in delala kar sta hotela... stajice in hojce nisem uporabljala...




polma -> RE: jumper-kaj menite???? (5.3.2010 11:14:41)

Prav zato, ker je tako velika punca, je boljš da je čimveč na tleh, da se ti splazi. da maste malo prostora jo bo oviralo, ampak je še vedno boljš da kupiš kaj za na tla, pa žoge, pa kocke, da se potrudi v plazenje. Iizkoristi, da mate tako ozko stanovanje, pa nalepi kaj po stenah, pri tleh. Boš vidla, kako se bo začela dvigat! 




linči 312 -> RE: jumper-kaj menite???? (5.3.2010 11:45:07)

ja, tudi jaz bi ti svetovala, da jo daj ven iz stajice. naj bo otrok svoboden. bolj ko bo svoboden, bolj ga bo vse okoli njega zanimalo in se bo kar sam od sebe potrudil in začel raziskovati svet. ti pa svetujem, da namesto puzel kupiš raje peno za aerobico, ki jo imajo sedaj v akciji v hoferju. mi smo imeli puzle, pa smo jih pospravili. ker, ne moreš si predstavljati koliko svinjatije se pod njimi nabere in kako zoprno jih je vsakič umikat in potem na novo postavljat. mi smo jih mel kar 5 paketov in jih je bilo res ogromno. pa še tale pena se mi zdi malce podobna /vsaj po trdoti) airex blazini, ki pa jo imajo na vsaki fizioterapiji za otroke in jo tudi sicer svetujejo. puzle pa so precej bolj trde.

a ja. tale jumper pa tud mene spominja na hojico, ki jo večina pediatrov toplo odsvetuje. veš kaj. če se rada gunca se ti uleži na tla daj otroka s trebuščkom na svoje noge (pod kolena), glavica gleda k tebi. dvigni noge (tako, kot bi delala trebušnjake z nogami pokrčenimi pod pravim koto) in se guncaj. boš videla, kako bo otrok užival. pa še ti boš telovadila in nekaj naredila za svoje telo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




23tina -> RE: jumper-kaj menite???? (5.3.2010 12:00:11)

torej se bomo danes raje odpravili v hoferja po peno za na tla.ste bile zelo soglasne,kar mi je všeč(nisem več v nikakršnji dilemi ali kupiti ali ne).




polma -> RE: jumper-kaj menite???? (5.3.2010 13:04:08)

IZVIRNO SPOROČILO: 23tina

torej se bomo danes raje odpravili v hoferja po peno za na tla.ste bile zelo soglasne,kar mi je všeč(nisem več v nikakršnji dilemi ali kupiti ali ne).

Ta pena je super, mi smo jo meli v dnevni.

Tule maš pa link za eno knjigo, v kateri so opisane vaje za dojenčka:
http://www.zdravo-gibanje.si/index.php?id=knjige_DVD




marjetica8 -> RE: jumper-kaj menite???? (5.3.2010 21:01:14)


IZVIRNO SPOROČILO: polma

IZVIRNO SPOROČILO: 23tina

torej se bomo danes raje odpravili v hoferja po peno za na tla.ste bile zelo soglasne,kar mi je všeč(nisem več v nikakršnji dilemi ali kupiti ali ne).

Ta pena je super, mi smo jo meli v dnevni.

Tule maš pa link za eno knjigo, v kateri so opisane vaje za dojenčka:
http://www.zdravo-gibanje.si/index.php?id=knjige_DVD




Kašna pena je to? Mi tudi rabimo neki za po tleh, pa sem mislna it v babycenter po puzle...ma če je to boljše, grem rajš po to. Kolk pa stane?




mateyka -> RE: jumper-kaj menite???? (5.3.2010 21:49:45)

men so pa puzzli boljši, ker jih lahko postavim v različne oblike po tleh (podolgovat del ob postelji za igro- mamo lego kocke tam da sedi na njih, ko jih zlaga, en del mamo za ob balkonskih vratih, ker je mal mrzlo tam itd.), in s tamalo ravno izgovarjava črke na njih, ji je ful zabavno ko jih ven puliva in imenujeva [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] + pereš jih lahko v pralnem stroju. res da so magnet za smeti, samo a pena pa ne bo? isto po moje..
če maš malo stanovanje (mi ga mamo atm), so men puzzli bolj praktični.




linči 312 -> RE: jumper-kaj menite???? (5.3.2010 22:30:00)

preverjeno pena po enem tednu je bistveno boljša kot puzle. ampak poudarjam. mi smo jih meli res veliko intemu primerno je bilo tudi delo z njimi. in res žal nisem imela časa vsak teden puzle zlagat pa jih prat pa sušit, pa nazaj polagat, pa še prej vse pod njimi ščistit in bilo je obupno. tako zelo, da sem jih zapakirala. morda, ko bo otrok večji in ne bo več svinjal po tleh s piškoti in kruhom in se bo na njih res le igral.

pa še to. pri nas jih je kar naprej raztavljal in sploh ni sedel na njih. glavna zabava je bila demontaža puzel. men se je pa kar[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

no da ne bo sedaj zvenel, da pena pa ni svinjska, sam je veliko lažje dvignit celo peno, pa bod njo posesat, pa pomit, kot pa puzle, kjer je že ena puzla in milijon delčkov. pač moje mnenje.

pa še to. pena je mehkejša, če otrok pade. pa vendarle se ne ugreza, če po njej hodi. puzle so po mnenju mnogih, ki se ukvarjajo z otroci, pretrde za padce. nekateri jih celo enačijo s parketom. no meni se ne zdijo tako trdi, ampak tale pena me pa res spominja mal na airex. stane pa malo manj kot 18 €.




23tina -> RE: jumper-kaj menite???? (6.3.2010 9:11:14)

midva sva včeraj v hoferju kupila 2 blazini,in moram rečt da so super.dosti debele,mehke....za dve sva dala nekaj več kot 35€.sva pa morala klicati na hoferjevo centralo,kje jih sploh še imajo,ker so bile v akciji mislim da prejšnji teden in so vse pobrane.no sva dobila zadnji dve na celovški.na viču jih nimajo več,za drugje pa ne vem.
hvala za nasvet glede blazin,mislim da je bil tole super nakup[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]