mate0ja
|
IZVIRNO SPOROČILO: VERBATIM vem, misar, da nimam prav, sem povedal, da sem pač 20 let živel v takih odnosih, da so partnerke jemale dom kot središče svojega bivanja, si same skuhale, poskrbele za milijon reči, vem, da nimam prav in se učim, in obenem vprašam, če bi bil tvoj partner na misiji v avganistanu, ali bi ti bila kaj z otrokom doma, ali bi iskala zgolj stike s prijateljicami in mamico rad bi razumel, in se se zgolj naučil, da imam narobe miselnost Verbatim dom ni tam kjer imaš naslov, kjer imaš v omari obleke, kamor hodiš spat. Dom si ustvariš. So malenkosti, ki jih tam imaš, je oseba (so osebe), ki te tam čakajo, dom je občutek varnosti. Ko sva bila midva s partnerjem še sama, in je bil on odsoten, me skoraj nikoli nisi dobil v stanovanju. Če nisem bila pri starših, sem bla kje na čveku s prijateljicami. Kaj naj delam doma? Brišem prah pa prestavljam spominke iz enega mesta na drugega? Kuham samo zase??? Hm se mi ni zdelo smiselno, no edino v primeru, da sem si česa res želela ali pa da sem skuhala zraven še zanj, da sem pogrela, ko je prišel domov. Jest se v praznem stanovanju navadno nisem počutila dobro. Nekaj je manjkalo. Zanimivo, da moj nikoli ni imel slabega občutka, ker sem lutala okrog, ko njega ni bilo. Še zadovoljen je bil, ker takrat, ko je bil pa doma sva pa imela čas samo zase. Zdej ko imava otroka je drugače. večina sem doma, srečanje s prijatelji zelo zelo zelo redko, starše obiskujemo enkrat mesečno. Da še to omenim, zadnja dva meseca nosečnosti sem skkkkkoooooooooooooooooosssssssssssss visela po kavah. Prav poslavljala sem se od prejšnjega obdobja. Sm mela nekako v glavi, da moram izkoristiti še zadnje trenutke, ker potem bom imela toliko drugih obveznosti, da ne bo več časa za brezkrbno kofetkanje. In kako prav sem imela. Res ga ni. Zdej sm pa pravi zapečkar. Ves čas doma s kuhavnico ali krpo v roki al pa se s tamalo podiva po stanovanju. Kok je luštno. Sam zdej ima dom tisti pravi pomen, varnost, toplina ... Moje mnenje je (govirim iz lastnih izkušenj), da te nima popolnoma nič manj rada, če luta okrog kadar ti nimaš časa bit z njo. Le beži pred osamljenostjo. Ko boste meli štručko doma bo pa verjetno spremenila način življenja. Daj ji vedeti, da nimaš nič proti jenim obiskom tu in tam, da jih podpiraš. Pa upam, da si ji včeraj, za dan žena, prinesel kako rožico.