Imam dober repect za princes krofe, problem je pa to, da testo, ko dam v njega maso, rata čist mehko:zmeden2:in nič ne hrusta:zmeden2:. maso filam ohlajeno:zmeden2:
kakšen nasvet bi bil zelo dobrodošel, ali pa celo nov recept!
Hvala
tesa -> Kuharce pomoč! (7.7.2005 8:02:38)
Jaz jih delam vedno kr po občutku in kar ratajo.Drugače pa se vedno potem malo zmehčajo in ne hrustajo. Evo še en recept: Sestavine 1/4 litra vode 50 g margarine ščep soli 150 g mehke bele moke 30 g jedilnega škroba 4-6 jajc 1 žličko pecilnega praška
Za nadev: vanilijeva krema, vanilijev puding ali smetana
Vodo z margarino in soljo zavremo in takoj odstavimo. Zmešamo in presejemo moko in jedilni škrob in to mešanico naenkrat stresemo v vrelo tekočino in umešamo gladek cmok, ki ga med mešanjem segrevamo 1 minuto. Vroč cmok predenemo takoj v skledo in vmešamo z gnetilnim kavljem pri največji hitrosti drugo za drugim 4-6 jajc. Predno vmešamo naslednje jajce, se mora predhodno že popolnoma porazdeliti med testo. Jajc je dovolj, ko se začne testo svetiti. Količina jajc je odvisna od velikosti in testa. Masa mora biti čvrsta in nikakor ne tekoča, ko jo nadevamo na kupčke! V ohlajeno testo vmešamo še žličko pecilnega praška. Maso nato z brizgalno vrečko ali z dvema žličkama nadevamo na pomaščen in z moko potresen pekač. Prvih 15 minut pečemo pri 220°in vrat pečice ne odpiramo. Za nadaljnih 10 - 15 minut temperaturo znižamo na 190 °.
Ohlajenim princeskam odrežemo pokrovčke in jih nadevamo z vanilijevim pudingom, stepeno smetano ali vanilijevo kremo. Potresemo jih s sladkorjem v prahu ali okrasimo z razstopljeno čokolado.
Jaz kar kupim vanilijevo kremo in smetano in nafilam. To je vse skupaj zelo malo dela. Čao:miska:
corfu -> Kuharce pomoč! (7.7.2005 8:27:57)
Tesa, koliko princesk dobiš iz te mase? Jaz ponavadi delam majhne v bistvu za dvakrat v usta, tko da se jih lepo v roke prime?! Vanilijevo kremo in smetano zmešaš skupaj, ali kupiš vanilijevo kremo, in smetano v tubi?
Anonimen -> Kuharce pomoč! (7.7.2005 8:30:45)
Zate jih bo dost, če me pa misliš povabit, pa dej dvakratne količine ;)
corfu -> Kuharce pomoč! (7.7.2005 8:39:22)
Al bina ni problema, veš skrbi me zato, ker imam jaz doma enga takega ,ki jih obožuje in jih sprot ne dohajam filat, zadnjič, ko sem ji delala, še posode nisem dobro pomila in pospravila, ji že ni bilo več.
Anonimen -> Kuharce pomoč! (7.7.2005 8:41:04)
Kaj, je posodo požrl?
corfu -> Kuharce pomoč! (7.7.2005 9:00:50)
No ja...pojedel ravno ne, postrgal pa;)
tesa -> Kuharce pomoč! (7.7.2005 9:05:09)
Odvisno kako veliko boš delala. Jaz ponavadi naredim iz dvojne mase in če jih je preveč jih dam v skrinjo. Pa imaš lepo pripravljene za na hitrco. Ker pečejo se pa dolgo.
Anonimen -> Kuharce pomoč! (7.7.2005 9:06:39)
Evo, sem rekla...dvojna masa :)-
corfu -> Kuharce pomoč! (7.7.2005 9:10:49)
Prvih 15 minut pečemo pri 220°in vrat pečice ne odpiramo. Za nadaljnih 10 - 15 minut temperaturo znižamo na 190 °.
Tesa meni to nikol ne rata, če bi jih tako pekla bi bile vse zažgane.ZAKAJ?
Tina&Dean -> Kuharce pomoč! (7.7.2005 9:47:10)
No moj recept pa je tak: testo: 20dag vode ščep soli 10 dag mehke moke 3 drobna jajca 7dag margarine Voda+maščoba zavrem,solim in zakuham moko. Ko se masa ohladi ji primešam jajca. Ko krofke nabrizgam na pekač jih malo poškropim z mrzlo vodo. Pečem jih na 200°C dokler niso lepo rjave.
Kremo pa kupim v trgovini za kremšnite od dolcevite(al nekaj takega).
tesa -> Kuharce pomoč! (7.7.2005 20:07:09)
cofu to je le recept, jst vedno delam mal po svoje in tudi pečem vedno pri 200C (uf kako nardite pikico:zmeden2:) toliko časa, da vidim da so okej.