liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH Ko bodo Slovenci lahko upravljali s stolpom v Pisi ali ko bodo Francozi dali Eifflov stolp v najem denimo Maročanom, potem se pa le oglasi. Do takrat pa raje premisli o tem kako lepa je Slovenija in kako škoda jo je za tujce, saj je resnično butična državica. Sicer ne vem kaj imajo delodajalci pri tem ampak naj bo. Tisti, ki benti nad sistemom meče bob ob steno, kajti če bi res želel do boljšega blagostanja, bi SAM kaj naredil za to. Ne vem kdo upravlja s stolpom v Pisi, ne vem kdo upravlja z Eiffelovim stolpom, ne vem kdo upravlja z Niagarskimi slapovi.....vseeno mi je če z vrtino tople vode v Moravskih toplicah upravlja podjetje iz Kranja, iz Moravskih Toplic ali nekdo iz Italije ali Avstrije.....važno mi je le, da se upravlja dobro..... In vse je ekonomija.....tudi trženje naravnih znamenitosti......pri nas se pa pojavlja paranoja do tujcev na vseh področjih.....in mi to lajnanje o nacionalnem interesu gre že pošteno na živce...... In jaz sem ponosna, da sem Slovenka.....zato nisem bila v Postojnski jami, na slapu Rinka in Savica, na Blejskem gradu in otoku nazadnje v osnovni šoli, ko smo morali iti na izlet silom prilike, ampak te naravne znamenitosti večkrat obiščem......in mi je čisto vseeno, katero podjetje je napisano na računu, ko plačam vstopnino..... In tisti, ki toliko imate povedati o nacionalnem interesu......a ste se tako v luft metali tudi takrat, ko smo "vrnili" precejšen del slovenskega nacionalnega bogastva majhni državi na sredini Italije.....? A ste se branilci nacionalnega interesa kdaj zamislili, da bi kupili čevlje raje v Peku, obleko v Muri....ne pa da ste po čevlje hodili v Italijo, kupovali pa v H & M in Zari, delavka v Muri in Peku pa je delala zaradi tega za mizerno plačo dokler je niso odpustili (s to delavko ste sicer sočustovovali javno, ker tako se pač "šika", drugače pa vam je bilo zanjo vseeno)....ker, če smo že striktni, je tudi slovenski delavec nacionalni interes.....pa ga zaščitite, ne da gledate samo lastno rit in kupujete izdelke, ki so narejeni na Kitajskem, istočasno pa se zgražate nad globalizacijo in grožnjo Kitajske....... Zato mi ne tupiti tako brez veze o nacionalnem interesu.....in Postojnska jama in predjamski grad bosta še vedno ostala v slovenski lasti...... In vsi smo bili proti, da država ne sme pomagati Istrabenzu......in zdaj se je zgodilo kar se pač je.....in v primeru stečaja ali prisilne poravnave se proda pač najboljšemu ponudniku.....in ne vidim nobenega problema, če je to tujec......ker vsako tuje podjetje mora v Sloveniji ustanoviti podružnico, ki plačuje dajatve v Sloveniji......poleg tega, da koncesionar pa državi itak plačuje nadomestilo za koncesijo, v obliki določenega % ali pa fiksnega zneska na vsakega obiskovalca.......
|