Dojenček na letalu in avtobusu! (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice

Sporočilo

gallana -> Dojenček na letalu in avtobusu! (3.3.2010 16:49:27)

Pozdravljene,

ali katera mogoče ve, kako je s potovanjem dojenčka na avtobusu? Ali potrebuje avtosedež? Lupinica ? (10 mesecev star) Ali je dovolj takšen pas, kot ga uporabljajo na letalu, ko si dojenčka privežeš na svoj pas, če ga imaš v naročju? Gre za daljšo vožnjo na avtobusu, okoli 8 ur.  Ali katera pozna kakšna so pravila glede potovanja majhnega otroka z avtobusom? Če ga imam recimo v lupinici, kako se ta pritrdi na sedež, saj koliko se jaz spomnim, so pasovi na busu zelo kratki, če pa lupinica ni pritrjena, potem, pa itak brezveze, saj ni tako nič varovano in lahko v primeru nesreče otrok kar poleti po avtobusu?!

Hvala za vaša mnenja in izkušnje!

ledenaa -> RE: Dojenček na letalu in avtobusu! (3.3.2010 17:14:44)

mogoče neumno vprašanje,ampak otrok 8 ur na avtobusu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  ?

gallana -> RE: Dojenček na letalu in avtobusu! (3.3.2010 17:34:04)

Ne, ni neumno. Letalo in avto ne prideta v poštev. Drugače, pa bodo postanki, gre za organiziran prevoz.

dskubin -> RE: Dojenček na letalu in avtobusu! (3.3.2010 17:36:16)

jaz bi nesla lupinico, vseeno je drugače, kot če ti otroka iztrže iz rok na avtobusu in leti, kot pa če se npr, v lupinici prevrne. Na nizkocenovnih letalskih prevoznikih pa ne dovolijo lupinice nest v letalo, ampak večinoma gre za krajše lete. Jaz si ne predstavljam, da bi letela ne vem 8 lai 10 ur in imela otroka v naročju ali na rokah cel čas. Na daljših letih si lahko zrihtaš celo tako posteljico.

Ribi Bibi -> RE: Dojenček na letalu in avtobusu! (3.3.2010 22:00:32)

Jaz bi ga imela v lupinici privezanega s pasom. Kot v avtu.

sončnica14 -> RE: Dojenček na letalu in avtobusu! (3.3.2010 22:39:22)

Pasovi na avtobusih so dvotočkovni (samo spodaj). Za to, da bi primerno pripela lupinico bi potrebovala trotočkovni pas (kot je v avtih). Lahko lupinico sicer položiš na sedež, ampak da bi jo pa pripela pa verjetno ne bo šlo.

V avtobusu mora uradno imeti svoj sedež (tudi če še ne zna sedeti). Lahko ga imaš sicer v naročju, ampak potem mora biti en sedež prost, saj se šteje, da je v avtobusu lahko največ toliko potnikov, kolikor je sedežev in dojenčki se prav tako štejejo.

Za avion pa ne vem

kristinaj -> RE: Dojenček na letalu in avtobusu! (4.3.2010 11:25:11)

niti pod razno ne bi šla z malim otrokom z busom in to 8 ur vožnje... halo....

Martinčka -> RE: Dojenček na letalu in avtobusu! (4.3.2010 12:45:44)

kristinaj vsak drugače razmišlja... tudi mene vsi postrani pogledajo ko rečem da gremo na maldive ko bo 6 mescev star... vsak je pač drugačen.. eni bolj komplicirajo drugi manj...
navsezadnje ni vprašanje ali bi me šle ali ne, ampak kako se lupinica priveže na avtobusu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

žal nimam izkušenj s tem.. tam kjer organizirajo prevoz bi ti pa vsekakor morali znati povedati kako je s tem! Če ne drugače naj pokličejo prevoznika in ga vprašajo.

neli365 -> RE: Dojenček na letalu in avtobusu! (4.3.2010 22:02:24)

Mi smo šli na dopust ko je bil star en mesec in smo se vozili 5 ur z avtom, vse je bilo brez problema. Tak fajn je spal na morju, boljše kot doma. [sm=bravo.gif]
Ne preveč komplicirat pa bo.

Stran: [1]