Kratek maternični vrat (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

kimi -> Kratek maternični vrat (7.7.2005 0:24:49)

Sem v 31 tednu nosečnosti. Maternični vrat je dolg le 25mm kaj naj bi to pomenilo? Da bom prezgodaj rodila (prvega otroka sem rodila v 33 tednu) ali bi ga lahko donosila. Do koliko mm mora priti da se začne porod? Otroček je že obrnejen z glavo navzdol

atasan -> Kratek maternični vrat (7.7.2005 8:09:15)

Do 15 mm baje ni panike (tao pravi dr. Pušenjak). Jaz sem imela v 1. nosečnosti probleme, v 30.tednu sem obležala v bolnici , maternični vrat dolg 17 mm in lijakast. Rodila sem čez 4 tedne.

Ravno včeraj mi je ginekologinja izmerila MV (24. teden) 32mm, rahlo lijakast, ampak je rekla da je OK, da se lahko odpravimo na pot (dopust).

Izogibaj pa se dvigovanja.

Čav, čav!

kimi -> Kratek maternični vrat (7.7.2005 9:41:36)

Jaz sem imela v 24 tednu 38mmm

CIPRESA -> Kratek maternični vrat (7.7.2005 16:24:49)

Kimi meni je moja G rekla tam okrog 20t da se mi je moj MV skrajšal iz 4,4cm na 3,2cm, kar je glede na tedne kar veliko krajši, pa sem se takrat res zasikirala in sem počivala, pol sem šla pa na ponovni pregled čez 4 tedne pa je bil MV zopet dolg 4,4cm, to ne pripisujem mojemu počitku (tudi Pušenjak pravi da počitek ravno nima veze pri tem če nisi pod rizično mejo) ampak temu da je MV raztegljiva stvar oz. se krajša in daljša in če ni pod rizično mejo sploh ni panike.

Stran: [1]