Podaljšanje dopusta (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

seru -> Podaljšanje dopusta (3.3.2010 14:29:35)

Ali katera ve, če lahko daš vlogo za podaljšanje dopusta za nego otroka, po datumu, ko ti že dopust preteče? Da si naprimer že v službi oziroma da že koristiš dopust? Mi imamo namreč prestare izvide, da bi lahko dali prošnjo, ponoven pregled pa imamo dva 2 preden mi poteče dopust. Je izvedljivo, da oddam prošnjo kasneje?

Taddy78 -> RE: Podaljšanje dopusta (3.3.2010 15:45:25)

Zakaj pa dopust in ne bolniško?

seru -> RE: Podaljšanje dopusta (3.3.2010 16:30:01)

Podaljšanje porodniškega dopusta mislim. Za 3 mesece, če ti ga odobrijo.

Katy78 -> RE: Podaljšanje dopusta (3.3.2010 16:36:01)

Vem za par mamic, ki so vlogo sicer oddale ko so bile še na porodniški, odločbo pa so dobile šele potem, ko so že delale oz. večina je kar dopust vmes pokoristila. Ne vem pa, kako je v primeru, da oddaš vlogo, ko se ti porodniška že izteče. Pokliči na CSD ali pa prosi, da ti dajo datum pregleda prej, še preden se ti P zaključi. 

luan -> RE: Podaljšanje dopusta (3.3.2010 16:42:01)

Menda imaš čas to urejat do starosti 18 mesecev.Vsaj jaz sem pri prvem.

Najaa -> RE: Podaljšanje dopusta (3.3.2010 21:17:52)

Do 18. meseca lahko daš za podaljšanje, ja.

sazi -> RE: Podaljšanje dopusta (4.3.2010 10:35:17)

Ja, imaš čas do 18. meseca. Sama sem oddala vlogo približno 1 teden pred potekom, ker so na enem pregledu "zagnali celo paniko", vendar pa še nisme imela izvida. Tega sem potem nekaj dni kasneje (še pred zasedanjem komisije) osebno odnesla na Metelkovo, kjer potem tudi zaseda komisija (vsaj za Ljubljano je tako). Bila sem 3 tedne na dopustu, potem pa nastopila podaljšano porodniško.

Če se le da, probaj prestaviti pregled (meni so ga prestavili za 1 teden, ko sem razložila zakaj gre), pozanimaj se pri CSD-ju, kdaj zasedajo komisije in kako je z možnostjo naknadnega dodajanja izvidov.

Načeloma ni problem, če bi bila prepričana, da boš podaljšanje dobila. Je pa kriza, če računaš na podaljšanje, si doma na dopustu, potem dobiš pa zavrnjeno in moraš na 2vrat na nos" v službo, otroka pa brez uvajanja kam dat.

Stran: [1]