Muffini s češnjami? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Muffini s češnjami? (6.7.2005 23:39:17)

A ima katera recept za muffine s češnjami (ne višnjami iz kozarca, ampak svežimi češnjami)?

lp,:fis:

Kalina -> Muffini s češnjami? (6.7.2005 23:40:47)

MMMmmm, jst nimam, ampak ko naredis, melahko povabis na enega z :kava: :bravo: :)-

Jančika_ -> Muffini s češnjami? (6.7.2005 23:50:21)

Ja kaj, češnje not vržeš, pa je. Al ne? Še nikoli nisem delala muffinov8). Aja, izkoščičiš jih (uh, sem komaj to besedo prav napisala). Češnje, ne muffinov.

Anonimen -> Muffini s češnjami? (7.7.2005 0:01:58)

Ja ne, ne bi lih probavala. Enkrat vrgla vseh 12 muffinov s SMARTIES-i stran :grrr: Pa so bli delani po receptu pa niso uspel.

Aja, kavni so full dobri!:bravo: Kaj pa ce bi v kavine samo izkoscicene cesnje, a bi blo ok?

Tesaaaaaaaa, kaj si ti zanc dala notr?

lp,:fis:

Muffin -> Muffini s češnjami? (7.7.2005 6:18:51)

Osnovni recept za muffine s sadjem

200 g sadja ( sveže, zamrznjeno ali iz kompota), 250 g moke, 2 žlički pecilnega, 1 jajce, sol, 120 g sladkorja (jaz ga dam samo 60 g ), 80 ml olja ali 125 g stopljenega masla, 250 g jogurta ( ali mleka, kisle smetane, pinjenca)

Pečemo pri 180°C 20 - 25 minut.

tesa -> Muffini s češnjami? (7.7.2005 8:06:39)

Jaz vedno kar nekaj skupaj zmečem, zato pa ne rata vedno tako kot je treba:zmeden2: Eni že veste ne:zmeden:
Drugače pa lahko delaš po istem receptu kot za ostale sadne mafine, le da daš noter višnje.
Jaz imam super knjigico Kukiji in Mafini in je noter ogromno receptov. Prav višnjevega pa ni:zmeden2:
Tole je pa eden od osnovnih:
Sestavine:
250 g moke
150 g sladkorja
200 g čokolade ali sadja,orehi, pistacije.....
1 vrečka pecilnega praška
1 vrečka vanilijevega sladkorja
2 jajci
6 do 7 jedilnih žlic olja
2 dl mleka
limonin sok
Vzamemo dve posodi in ločimo rumenjake od beljakov. Iz beljakov stepemo sneg. V posodo z rumenjaki dodamo sladkor, vanilijev sladkor in limonin sok ter pomešamo. Nato zmesi prilijemo olje. Premešamo. Dodamo moko, ki vključuje vrečko pecilnega praška ter zmešamo. Dobimo suho maso, ki ji prilijemo mleko in mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso. Dodamo stepen sneg, ki smo ga pripravili na začetku. Dodamo še čokolado ali sadje (umešamo na roko, ne z aparatom!). Maso vlijemo v pekač za mafine, ki naj ne sega čez rob in pečemo 20 do 25 minut na 170 stopinjah.
Lp:miska:

Anonimen -> Muffini s češnjami? (7.7.2005 9:47:48)

Hvala, Muffin :) Bomo probal, da vidmo kaj rata:zmeden:

Lp,:fis:

Tesa, a veš, da s snegom nisem pa še nkol delala:ups::zmeden:

Muffin -> Muffini s češnjami? (7.7.2005 9:59:50)

Tu je še nekaj receptov za muffine

http://www.recipesource.com/baked-goods/muffins/indexall.html

lp, Maja

Stran: [1]