sunflower girl -> RE: Laserska korekcija vida (3.3.2010 14:18:10)
|
Evo,to mi je kolegica napisala kak mesec nazaj: Če imaš sorazmerno visoko dioptrijo ali pa te očala ali leče motijo, 100% priporočam! Šalamun v Kormberku je zakon, obvlada svoj biznis. Vse skupaj stane 2000 euro (pregled pred operacijo, operacija obeh očes, kontrola čez cca 3 dni in potem še ena čez en mesec). Vseskupaj poteka hitro, najprej ti v oko nakapajo neko raztopino z jodom, da oko sčisti, potem čakaš, da prideš na vrsto, ker na en dan operira več pacientov. Operacija sama ne traja niti 15 minut (obe očesi); najprej ti nekaj pogleda, na naštima laser na tvojo korekcijo, potem ti z neko tekočino oko ohladi, ko je ohlajeno z nekim strojčkom umakne epitel in ga še zdrgne s ščetko. Temu sledi operacija z laserjem, ki ne traja več kot 15 sekund (nič ne boli, samo sitno je, ker moreš ves ta čas, ko čisti in dela z laserjem bit čisto pri miru in gledat zeleno lučko). Ko to naredi, oko še ohladi in je to to. Potem moraš sicer par mesecev kapati večkrat dnevno razne kapljice v oči, ampak vidiš, kar je neprecenljivo. Res pa cca 48 ur po posegu full boli (vsaj mene je), potem pa je kar čez noč odrezala bolečina. Včeraj mi je rekel na kontroli, da se sploh ne vidi več, da je bila operacija in da mi je zbil dioptrijo na desnem očesu iz -10 na -1, na levem pa iz -7 na 0!!!!) Jaz res svetujem to operacijo, ker po 20 letih spet normalno vidim!
|
|
|
|