Laserska korekcija vida (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


anitaz -> Laserska korekcija vida (3.3.2010 13:28:30)

Izkušnje...je boleče, koliko časa mora preteči, da operirajo še drugo oko? Ali pa če kdo koga pozna, ki je bil, pa je povedal pluse, minuse?




baguSka -> RE: Laserska korekcija vida (3.3.2010 13:31:08)

jst poznam eno dekle... je mela kr ornk dioptrijo in je bla brez ocal totalno slepa!! al pa brez lec...

uglavnem ona si je dala lasersko popravit vid ze kar neki let nazaj in se spomnem samo tega, da je mogla kar precej casa po posegu mirovat: ni smela bit na premocni svetlobi - le s soncnimi ocali, ni smela gledat tv-ja, monitorja, ni smela brat knjig in revij itd, ni smela bit zagledana predolgo casa v eno tocko itd itd... ampak na koncu je zmagala!! od takrat naprej vidi 100% in ne potrebuje vec ne ocal ne lec!![sm=smiley1.gif]




ajataja -> RE: Laserska korekcija vida (3.3.2010 13:44:09)

Mene pa zanima kolk sploh to stane?




ZvezdicaZaspanka -> RE: Laserska korekcija vida (3.3.2010 13:44:17)

Kakšen teden ali dva nazaj je ravno ena pisala, da se opdravlja na operacijo....mogoče bere pa bo lahko poročala kako je bilo. Tudi mene zanima in premišljujem, da bi izkoristila to, da sem na porodniški in šla na operacijo. 




sunflower girl -> RE: Laserska korekcija vida (3.3.2010 14:18:10)

Evo,to mi je kolegica napisala kak mesec nazaj:

Če imaš sorazmerno visoko dioptrijo ali pa te očala ali leče motijo, 100% priporočam! Šalamun v Kormberku je zakon, obvlada svoj biznis. Vse skupaj stane 2000 euro (pregled pred operacijo, operacija obeh očes, kontrola čez cca 3 dni in potem še ena čez en mesec). Vseskupaj poteka hitro, najprej ti v oko nakapajo neko raztopino z jodom, da oko sčisti, potem čakaš, da prideš na vrsto, ker na en dan operira več pacientov. Operacija sama ne traja niti 15 minut (obe očesi); najprej ti nekaj pogleda, na naštima laser na tvojo korekcijo, potem ti z neko tekočino oko ohladi, ko je ohlajeno z nekim strojčkom umakne epitel in ga še zdrgne s ščetko. Temu sledi operacija z laserjem, ki ne traja več kot 15 sekund (nič ne boli, samo sitno je, ker moreš ves ta čas, ko čisti in dela z laserjem bit čisto pri miru in gledat zeleno lučko). Ko to naredi, oko še ohladi in je to to. Potem moraš sicer par mesecev kapati večkrat dnevno razne kapljice v oči, ampak vidiš, kar je neprecenljivo. Res pa cca 48 ur po posegu full boli (vsaj mene je), potem pa je kar čez noč odrezala bolečina. Včeraj mi je rekel na kontroli, da se sploh ne vidi več, da je bila operacija in da mi je zbil dioptrijo na desnem očesu iz -10 na -1, na levem pa iz -7 na 0!!!!)
Jaz res svetujem to operacijo, ker po 20 letih spet normalno vidim!




travica -> RE: Laserska korekcija vida (3.3.2010 22:31:21)


IZVIRNO SPOROČILO: ZvezdicaZaspanka

Kakšen teden ali dva nazaj je ravno ena pisala, da se opdravlja na operacijo....mogoče bere pa bo lahko poročala kako je bilo. Tudi mene zanima in premišljujem, da bi izkoristila to, da sem na porodniški in šla na operacijo. 


ne bere, ker 14 dni ne sme za računalnik[sm=smiley36.gif]




babylove -> RE: Laserska korekcija vida (3.3.2010 22:45:56)

Jaz sem bila pred 2 letoma in sem strašno zadovoljna.
Po moje je pač odvisno, koliko te očala motijo v vsakdanjem življenju, meni so šla grozno na živce, in vedno bolj.
Sama operacija mene ni nič bolela, ker sem najprej dobila kapljice za anestezijo v oči. Bolelo me je edino, ko so mi raztezali tisti kovino, da drži veke odprte. To je res edina stvar, ki mi je bila neprijetna. Po operaciji sem imela takšne prozorne plastične 'školjke' z belim selotejpom nalepljene na obraz, da se nisem spozabila in pomela oči, v glavnem da ni fizičnih dotikov. To se mi zdi, da sem imela 24 ali 48 ur, se ne spomnim več točno. V tem času pač malo ščemi, približno kot če si na peščeni plaži pa ti sunek vetra nabije pesek v oči... Ampak nič nevzdržnega, vsaj meni je bilo kar ok no.
So mi pa obe očesi hkrati operirali, v bistvu je meni bilo boljše tako. Ker če bi mogla kasneje prit še za drugo oko, bi me bilo dosti bolj strah... Pa samo 1x imaš potem okrevanje, ne vem no, meni se zdi boljše obe hkrati.




norge -> RE: Laserska korekcija vida (4.3.2010 8:22:40)

A obstaja kaksen link od taksne ordinacije..hvala




anitaz -> RE: Laserska korekcija vida (4.3.2010 8:43:28)


IZVIRNO SPOROČILO: norge

A obstaja kaksen link od taksne ordinacije..hvala



http://www.morelaokulisti.si/




Urshy78 -> RE: Laserska korekcija vida (4.3.2010 9:20:42)

jaz sem bila operirana približno 4 leta nazaj. in sem res zadovoljna. operacija traja približno 10 minut. boli nič, ker ti v oko dajo kapljice, ki omrtvičijo oko.
jaz sem imela najprej operirano levo oko, čez 3 tedne pa še desnega. okrevanje traja približno en teden.
na levem sem imela prej dioptrijo skoraj -7, zdaj jo imam -0,5, na desnem prej skoraj -4, zdaj 0.
sem bila pa operirana pri Moreli in imam res same dobre izkušnje.




Urshy78 -> RE: Laserska korekcija vida (4.3.2010 9:22:07)

IZVIRNO SPOROČILO: ajataja

Mene pa zanima kolk sploh to stane?


4 leta nazaj je bila cena približno 1.000 eur za eno oko.




anitaz -> RE: Laserska korekcija vida (4.3.2010 9:25:03)


IZVIRNO SPOROČILO: Urshy78

IZVIRNO SPOROČILO: ajataja

Mene pa zanima kolk sploh to stane?


4 leta nazaj je bila cena približno 1.000 eur za eno oko.



No, zdaj je baje 2.600 za oba.




2violina -> RE: Laserska korekcija vida (4.3.2010 9:25:25)

Bila sem na operaciji oči decembra leta   2008 pri dr. Irman v Žalcu. Operiral mi je obe očesi naenkrat. Sam potek operacije ie hiter in neboleč. Tudi prve dni po posegu ni nekih bolečin, nato pa sploh izgine. Osatne le meglen vid, ki sčasom izgine. Doma sem bila mesec dni. V službi me je v začetku še precej motilo, ker pač 8 ur delam na računalniku. Zato sem dobila očala za na blizu, ki jih nosim le v službi za PC.

Cena: prvi pregled 80 EUr (lahko je več, odvisno kaj mora vsebovati pregled), sama operacija enega očesa 1.200 EUR. Torej 2.400 Eur za oba očesa.

Na daleč vidim tako kot še nikoli, mi pa vid nekoliko nagaja na blizu. A še vedno delam gobeline brez očal. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Link: http://www.irman.si/?gclid=CLfquabVnqACFQORZgodcl8EZw




2violina -> RE: Laserska korekcija vida (4.3.2010 9:32:45)

IZVIRNO SPOROČILO: sunflower girl

Evo,to mi je kolegica napisala kak mesec nazaj:

Če imaš sorazmerno visoko dioptrijo ali pa te očala ali leče motijo, 100% priporočam! Šalamun v Kormberku je zakon, obvlada svoj biznis. Vse skupaj stane 2000 euro (pregled pred operacijo, operacija obeh očes, kontrola čez cca 3 dni in potem še ena čez en mesec). Pri dr. Irmanu je teh pregledov vštetih v ceno več. Tudi po dveh letih ti kontrolira vid in te temeljito pregleda. Mene to čaka letos. Od operacije decembra 2008 do danes sem imela 7 pregledov. Zadnega lansko poletje. 




Stran: [1]