špelin@ -> RE: Testo za pico-kupljeno? (4.3.2010 16:41:45)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita hoferjevo je precej trdo - nekak bolj 'piškotasto' kot 'kruhasto', sploh če ga mal predolgo pečeš. mi drugače večinoma kr hoferjevega uporabljamo, ker ga je glih prov za 3 res lačne ali 4 mal lačne... Aha, hvala za izkušnjo, da ga ne bomo kupovali. Meni tudi Pečjakovo ni ravno višek okusnega, ampak, če je sila, je ok. Drugače pa ga delam takole in je najboljše ever [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]: 450 g moke, 4 žlice olivnega olja, 1,5 čajne žličke soli, pol čajne žličke sladkorja in en paketek suhega kvasa zmešamo. Nato vlijemo nekaj manj kot 3 dl mlačne vode (lahko tudi 1 dl piva na 2 dl vode), dobro pregnetemo in pustimo vzhajati 1-2 uri. Pizzo pečem 15 minut pri temperaturi 230 stopinj z vključeno ventilacijo.
|
|
|
|