linči 312 -> RE: ali rabim potrdilo-NUJNO!! (5.3.2010 11:55:22)
|
Zakaj se bojim? Zato, ker se mi zdi, da ko se mi izteče porodniška, me ne bo v službo (ker bom na osnovi ustnega dogovora koristila lanski dopust), delodajalec bo pa imel dober razlog za takojšnjo izredno odpoved delovnega razmerja. Sicer sem zaposlena za nedoločen čas in na ta način ne bom upravičena do ničesar. tole pa ne razumem čist dobr. bojiš se, da boš ostala brez službe, ker boš koristila lanski dopust? popravi me, če se motim. lej. nima veze ali si zaposlena za določen ali nedoločen čas. zadeva z dopustom gre takole. če si lansko leto v enem kosu izkoristila vsaj 10 delovnih dni, potem ti nič ne morejo odtrgat od dopusta, ki si ga z lanskega leta prenesla v letošnjega. če nisi, ti lahko razliko do deset dni odtrgajo. ampak ne zagnat zdaj panike. ker večina delodajalcev tega ne počne. pa tud vprašljivo je, če te ni o tem nič opozoril. skratka, ne se sekirat, da ti bodo zdaj rezali dopust. no in zdaj k preostanku lanskega dopusta. praviš, da si se z delodajalcem dogovorila (ustno sicer), da boš takoj po koncu porodniške izkorstila še lanski dopust in se nato vrnila v službo. to vse štima. edino kar moraš še narediti je, da greš sedaj do svojega nadrejenega oz. do osebe, ki ti odobri dopust in izpolnita listek za dopust. in tako boš imela tudi pisno potrjeni dopust, ki ga boš lahko izrabila. pa še to. lanski dopust se lahko izkoristi do 30.6. v letošnjem letu. po tem datumu pa ti zapade.
|
|
|
|