No, na posvetovalnici so mi rekli, da naj mali ne dajem lešnikov, orehov ipd. do enega leta, pa mi naj kdo razloži, kako je potem s čokolešnikom?:zmeden2:
Kova -> čokoLEŠNIK-a lešniki prepovedani...? (6.7.2005 21:18:08)
Se mi zdi, da na škatli čokolešnika piše od 12 mesecev dalje.
To je tako kot pri medu. Pravega medu ne smejo, če pa je v kupljeni hrani, pa lahko. Zna bit, da je v čokolešniku samo aroma lešnika in ne pravi lešniki.
Poskusi, pa boš videla, kako "reagira" na čokolešnin in tudi na druge stvari. Jaz z ničemer nisem komplicirala....sem pač probala in tako najbolj vidiš ali mu škoduje ali ne.
Jaz mislim, da se naj lešnikov in orehov ne bi dajalo zaradi nevarnosti zadušitve, saj lahko pogoltnejo celega.:zmeden2:Mislim, da ni mišljeno zaradi alergij-ali pa se motim:zmeden2:.
Kako pa pripravite čokolešnik, z vodo, adaptiranim ali navadnim mlekom. Jaz bi tudi našemu poskusila, dat pa se mi zdi da bi bil z adaptiranim mlekom zanič.
Lešnik čokolino je od 8 meseca naprej. Mi ga delamo z alpskim mlekom. Ga pa ne mara preveč.:(
Za lešnike in ostale oreške pa baje da je treba počakat do 1 leta, ker so alergeni. No...naša je vseeno že jedla čokolešnik in smokije z arašidi, pa tudi orehovo potico je poskusila. Brez problemov.
Jaz sem kupila zadnjič frutolino in ga pripravila za našega, ampak mu ni bil všeč. Sem tudi sama poskusila in je zanič. Z mlekom je še kukr tolk za pojest.