|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mejniki
2.3.2010 15:32:33   
smej
Saj vem. O tem odgovarjate skoraj vsak dan. Ampak vseeno me zanima. Brala sem mejnike razvoja na temle naslovu http://www.babybook.si/razvoj-otroka/mejniki-otrokovega-razvoja
Moj sonček je bo kmalu star 10 mesecev in ne samo da ne dosega mejnikov, ki so določeni za 10.mesec, tudi nekaterih iz dveh mesecev prej ne obvlada (ne plazi, se ne kobaca, ne stoji ob opori,ne drži svinčnika in z njim čečka, ne zna smiselno uporabiti dveh besed, ne kaže s prstom, ne zna pomahat ne zna ploskat,...). Zdaj pa res ne vem. Je moj sonček res edini, ki teh mejnikov ne dosega ali so malo pretirani? Na posvetovalnikci ni bilo nikoli govora, da bi bilo z njim karkoli narobe ozirom, da bi v kateri stvari zaostajal. Pa nimam nekega namena primerjat sina s knjigami in sosedovimi otroki, ampak, da ne zna stvari, ki bij moral obvladai že pred dvema mesecema je pa že malo čudno, a ne?  Aja, pa še tole me zanima. Če piše mejnik a npr.9 mesecev. Ali to pomeni, starost od 8-9 mesecev, ali to pomeni že dopolnjen 9 mesec (torej 9-10 mesece)? Tole sem pa zatežila, a ne user posted image .  Ampak res me zanima, če rabimo kakšno strokovno pomoč?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mejniki
2.3.2010 16:39:51   
ledenaa
IZVIRNO SPOROČILO: smej
 user posted image .  Ampak res me zanima, če rabimo kakšno strokovno pomoč?



ne

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mejniki
2.3.2010 17:04:44   
linči 312
veš kaj. po moje ni z njim nič narobe. eni otroci nekatere prvine pač osvojijo prej, nekateri pa malce kasneje. bi pa jaz na tvojem mestu vseeno izkoristila slovensko zdravstvo, ki ga itak plačujemo. naj ga pregleda strokovnjak, ki ti bo tudi s strokovnega vidika zagotovil, da je tvoj otrok čisto povprečen mali nagajivčekuser posted image  to ti svetujem le zato, da boš imela mirno vest in se ne boš obremenjevala s temi tabelami, s katerimi se novopečene mamice tako zelo rade obremenjujemo (tudi jaz sem se).

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Mejniki
2.3.2010 17:08:10   
veronikab
smej da te potolažim. S tvojim sončkom je vse vredu. Tudi naš mišek, ki je dopolnil 10 mesecev, še vedno, če seveda gledamo neke ustaljene smernice, zaostaja pri motoričnem razvoju. Šele dva tedna nazaj se je 1. vsedel, 2 dni po tem se je začel tudi plaziti naprej. Prej je pa le kravice pasel, in se z rokicami odrival nazaj.


_____________________________

Najina sreča Jakob Bela se je rodil 27. 4. 2009.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Mejniki
2.3.2010 19:43:04   
Taddy78
 
 
 (ne plazi, se ne kobaca, ne stoji ob opori,ne drži svinčnika in z njim čečka, ne zna smiselno uporabiti dveh besed, ne kaže s prstom, ne zna pomahat ne zna ploskat,...)
 
Niti ena od teh stvari ni zaskrbljujoča (ne zna smiselno uporabit dveh besed-ta mi je najbolj čudna). Če pa ne zna sedeti ne ob opori in ne samostojno...tu pa zna bit problem.

(odgovor članu veronikab)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Mejniki
2.3.2010 20:21:01   
smej
Ne Taddy78, sedi zelo dobro brez opore, že skoraj 3 mesece, premika pa se tako, da se opira z rokicama in plazi nazaj. Tudi to že počne več kot 2meseca. Tukaj pa se je kar ustavilo. Sploh tole mahanje, pa pa-pa, pa ne vem kaj še vse. Pa saj se v bistvu niti ne sekiram, ampak če prebereš tele mejnike, je pa kar malo grozno.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Mejniki
2.3.2010 20:32:07   
misamuk
Hvala bogu za tauser posted image user posted image user posted image user posted image le post
Naša je danes napolnila 9 mesecev in tudi nič od tega ne počne, niti ne zgleda da bo kaj kmalu.
Edino DANES je osvojila pa-pa (se mi zdi).
Pa gledam okoli sebe tudi ostale otroke (jih je en kup zdajle v bližini) in se mi zdi naša največja nepremičnina.
Edino se tolažim, da je pa prva spregovorila (da-da, ba-ba, ga-ga), rekla ma-ma (kar zame pomeni mamauser posted image , v glavnem taka prava baba je user posted image Medtem ko groba motorika je pa čist boga.
Aja, pa hodive na fizioterapijo od 4.meseca ampak samo 1x na mesec, ker kao ni dramatičen primer.
Ej, res se bolje počutim, ko vidim, da ni edina taka user posted image

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Mejniki
2.3.2010 20:32:44   
manna
Tele mejniki so ponekod drugačni. Po knjigi Velika knjiga o dojenčku naj bi sedeli samostojno do 9.meseca, plazili in kobacali (če sploh) pa nekje okrog 10-11 meseca. Ti mejniki, ki jih navajaš ti, so res kar nekam "prehitri". Kar se pa tiče mahanja, ploskanja in podobnih veščin se mi pa zdi, da dojenčka že lahko s ponavljanjem nekako zdresiraš da to zna, ampak njemu se še sanja ne, kaj to pomeni...tako da.. Je pač tako, da ima vsak v genskem zapisu napisano kako bo potekal njegov razvoj, katera področja se bodo razvila prej, katera kasneje. S spodbujanjem lahko sicer na to malo vplivaš, ampak dosti spet ne. Če sva jaz in partner oba shodila šele pri 14.mesecih, potem ne morem pričakovat da bo najina hčerka že pri 10.mesecih.


(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Mejniki
3.3.2010 8:44:52   
Taddy78
smej potem pa res nimaš kaj za skrbet. Sem malo prebrala tvoj link in se mi zdi, da je te mejnike pisala samo ena mamica.
Če jaz napišem mejnike po mojem otroku, bi se nekatere že prvi mesec spraševale če je z njihovim otrokom vse vredu, kasneje pa bi že rekle, da je pa z mojim nekaj narobe user posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Mejniki
3.3.2010 9:00:18   
Anonimen
ne plazi, se ne kobaca,


Brez skrbi. Naša je prej shodila preden je kaj plazila pa
kobacala po vseh štirih.

(odgovor članu smej)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Mejniki
3.3.2010 12:02:57   
Taddy78
IZVIRNO SPOROČILO: tedy

ne plazi, se ne kobaca,


Brez skrbi. Naša je prej shodila preden je kaj plazila pa
kobacala po vseh štirih.


Naš pa je prej govoril, kot shodil... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Angelska imena za deklice in dečke
Preverite seznam prelepih in zelo posebnih imen za dečke in deklice, ki nosijo angelski pomen.




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?