Božička09 -> RE: brezmlečna dieta (pri mamici) (2.3.2010 17:09:43)
|
Ojla, riževih mlek imaš več različnih - poskusi še od kakega drugega proizvajalca, morda bo okej. Kaj pa ovseno mleko? Kvinojino je meni osebno preveč vodeno ... Ovseno je tudi okej za kake krompirjeve pireje, za juhe ipd ... Poskusiš lahko z raznimi tofuji - za kosilo lahko malo mariniraš po želji in popečeš, ali narediš po dunajsko. Če kupiš dimljen tofu, si ga lahko kar narežeš na kak kos rženega kruha, plus rezina paradižnika, morda malo margarine - zajtrk :) Pri belih kruhih je ponavadi tako, da tudi vsebujejo mlečno kislinske bakterije. Jogurti: alternativa, če ne preneseš soje, je rižev. Vendar predlagam - sem spregledala s kje si - da se zapelješ do Klčka, BTC ali v kak hiper Merkator, kje rimajo boljše zaloge in večjo izbiro. Dobre strae testenine na tisoč in en način, smao da bele jajčne zamenjaš za polnozrnate - itak boljše [sm=smiley1.gif] Pa tako naprej ... Če te zanima še kaj, povej, ti bom poskusila pomagati. Po želji pa mi lahko na zs javiš mail in ti pošljem razpredelnice z vsebnostjo hranljivih snovi na 100kcal - sicer so v sklopu nekega teksta - če te ne zanima, ga enostavno spreglej.
|
|
|
|