liliana -> RE: Zaposleni pri najboljšem sosedu, a je to res? (3.3.2010 9:22:04)
|
Verjamem, da so kje odnosi v kolektivu slabi in se nek poslovodja zadira na trgovke.....prav tako kot se kje v kakem drugem podjetju to dogaja......to se dogaja tudi delavcem s 1000 neto plače...... Glede tega, kar pa piše v anonimki....... Plače so 60 % fiksne, 40 % je variabilini del.....kar pomeni, da so odvisne od prodaje......problem je, ker so delavci tudi ta variabilni del vzeli za fiksni del, zdaj pa ko se je znižal je problem..... Višina plače pa je na žalost taka kot je......kjer je povpraševanje precej večje od ponudbe dela, je cena dela nizka.....tako pač trg deluje.......in delodajalec ni socialna ustanova......in če ve, da na mizerno plačilo, ki ga on ponuja lahko dobi vsaj 50 delavcev, ko enega nezadovoljnega odpusti, se razmere ne bodo izboljšale...... Kar se tiče dopusta......po moje ni nikjer podjetja, kjer bi si delavec lahko vse dni dopusta planiral prosto po Prešernu......in obstaja precej podjetji, kjer morajo delavci določen del svojega dopusta porabiti do določenega datuma.....nekatera podjetja imajo kolektivne dopuste...... Čas za malico.....ja, na žalost je tako, da nam delo vedno ne dopušča, da bi bi bili 30 minut na malici.....vendar, ker jaz ne delam za blagajno, si ob takih dnevih lahko sendvič pojem medtem, ko delam, prodajalka pa za blagajno pač ne more jesti in mora iti za 10 minut vstran.....vsem pa zakonsko pripada odmor za malico...... Po drugi strani pa, kupec je car.......kupec zahteva trgovine odprte od jutra do večera vsak dan v tednu.....trgovsko podjetje mu to samo ogomoča.....in lahko tu zdaj sočustvujemo s trgovko v Mercatorju......ob 15 minut do 20. ure zvečer pa bomo vseeno šli v trgovino po čips in vino, ker pričakujemo obisk in se bomo še mi obregnili ob tisko trgovko, ker nas ni sprejela z nasmeškom do ušes.......vendar mi lahko, ker smo kupci in nam denar daje to pravico.....
|
|
|
|