Martinčka -> RE: Stepper... (12.3.2010 14:43:22)
|
Jaz stepper pri 130 kg in problemih s sklepi močno odsvetujem... ker dokler ne boš pridobila nekaj mišic bodo sklepi močno trpeli. Jaz bi ti svetovala da dokler ne pridobiš malo mišične mase ki bi sklepe podpirala pri takšni obremenitvi da se odločiš za sobno kolo kjer lahko sediš, da ni prevelika obremenitev za sklepe. sicer pa za začetek kakšna splošna aerobna vaja da se začne maščoba topiti ob dvdju tudi ni slaba... ker pri stepperju je treba vedet, da če ne boš delala prav boš brezveze visela na njemu in drugič, da si na stepperju 20 min naenkrat moraš biti že kar dober če pravilno delaš... da boš prišla do teh 20 minutk bo potrebno precej truda in načeloma ljudje prej odnehajo (moški imajo več mišic, govorim za ženske!)... jaz sem na stepperju preživela 20 aktivnih minut po pol mesca intenzivne vadbe v fitnessu trikrat-štirikrat tedensko... veliko bolj mi je pa od stepperja všeč LegMagic, ki se hitreje navadiš in je za začetek lažji, čeprav moraš spet upoštevati navodila vaje ali orbitrek (vendar pri orbitreku pazi če imaš težave s sklepi da počasi stopnjuješ)... v vseh primerih si boš morala pripraviti večji načrt vadbe ker samo stepper, leg magic ali orbitrek ti ne bodo veliko pomagali... to so dopolnila k vadbi.
|
|
|
|