Pizza ponev (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

tjaga -> Pizza ponev (6.7.2005 17:27:21)

Pozdravček,

prosim aktivne uporabnice, da mi zaupajo, kako za :hudicek: spečejo pizzo v tej ponvi. Jaz sem namreč poskusila, pa mi ni uspelo: spodaj je bila trda kot podplat, zgoraj pa surova. Kosilo je šlo v franže, jaz pa sem :grrr: kot :hudicek: .

Anonimen -> Pizza ponev (6.7.2005 17:34:32)

testo razvaljaš v krog in daš v ponev - mora pa biti relativno tanko. 10 cm. štoflca ne boš spekla.
Pol pa na vrh po želji. Pa paradajz naj bo prej malo pocvrt, če ne je vse mokro in se na vrhu pica ne speče čist dobro.

GoYa -> Pizza ponev (6.7.2005 17:41:18)

relativno tanko = 10 cm :zmeden: Si mislila verjetno 10 mm.

Probaj nižjo temperaturo nastavit ali pa tanjše testo, kot pravi pikec0. Jaz sem jo zadnjič (prvič pekla) spodaj užgala. Sam meni je bla dobra, ker je hrustljavo, pa mal črno, pa zažgano...:)-

Natas@ -> Pizza ponev (6.7.2005 17:51:27)

Jaz kar v ponvi razvlečem (ker se mi ne da valat in potem še rezat), ampak res na tenko, gor dam kar pač dam. Drugače pa pečico dam gret že prej in pa v pečici funkcijo pečenje zgoraj in spodaj. Ponavadi rata enkratno.

Lp

Anonimen -> Pizza ponev (6.7.2005 19:17:31)

Greš v Buf.

TARA in MAJ -> Pizza ponev (6.7.2005 20:23:01)

pa teb sploh ni treba pizze pečt doma ko pa maš pizzerijo takoj zraven;)
sicer pa kar v Bolero tam so najboljše:)-:)-:)-

pa,pa:sloncek:

Anonimen -> Pizza ponev (6.7.2005 21:07:18)

:zmeden2:
Če bi katera rada imela to ponev, naj me kar kontaktira. Jaz jo imam doma in se mi prah gor nabira. Je tako ogromna in nepraktična, da sem jo uporabila ene 3-krat. Prisegam na klasične lonce.:bravo:

Lep pozdrav vsem kuharicam,
S.

Pupica -> Pizza ponev (6.7.2005 22:40:48)

no nej ti bo k si glih ti;)

najprej jo na 2 spečem, pa pokrov mora biti gor!

Nato: ....... evo pazi zdej.....

pa jo prestavim v že prej ogreto peč na 200 stopinj, da tudi zgorj naredi lepo skorico.

REZULTAT:sijajen. Ker se ne peče počasi v pečici, in je potem...vsa taka...no sej veste kakšna.

Tako pa v ponvi spodaj lepo zakrkne, na vrhu pa potem dobi tisto lepo skorico in okus.

Na sredini pa je še vedno lepooooo žoooooftnaaaaa;)

LP:sloncek:

soncece24 -> Pizza ponev (6.7.2005 22:52:34)

Jaz še nikoli nisem pice pekla v njej. Samo čevape, pa ribice, pa zrezke.... Njam, zdaj pa sem lačna:((

lorelei -> Pizza ponev (6.7.2005 22:54:17)

Ha, ha pupica!!!:)-

Jaz naredim isto! Me pa hudo jezi, ker je samo v ponvi ne moreš spečt, ne da bi bila napol surova. To pa zato, ker odpade kamp varianta.

No, je pa ta ponev super za pečt čevapčiče, ogromne palačinke, carski praženec, pa zrezke,... preizkušeno se obnese!

Lp

lorelei -> Pizza ponev (6.7.2005 22:56:33)

Sončece, kako pa narediš ribe?

soncece24 -> Pizza ponev (6.7.2005 23:04:35)

Isto jih spečem kot vse ostalo, ko na žaru: riba mora bit suha (obrisana do suhega)na prvi strani, dokler nima belih oči, obrneš, isto na drugi strani, pa so super.

Pupica -> Pizza ponev (6.7.2005 23:04:50)

no a lahko jaz povem?:zmeden2:

sicer jih ne pečem jaz, ampak moj :love: v glavnem, da velikoooo olja, ga segreje, nato pa ribe le posoli in jih peče z vsake strani 5 minut. fino je to, ker to cmari na terasi, da ne smrdi cel stanovanje.

...jaz pa še nisem pekla čevapov not. Kriminatlce ja:pujs::pujs::pujs:čevapov pa le na žaru. si jih ne predstavljam drgač:zmeden:

soncece24 -> Pizza ponev (6.7.2005 23:14:22)

Kaj so že kriminatlci? Perutničke?
Čevape mi samo na morju v tem pečemo (kamp), doma pa na žaru. Samo so tak tudi super dobri.

lorelei -> Pizza ponev (6.7.2005 23:15:10)

Uf, kako bo dišalo po kampu!!! Komaj čakam vonj po morju in ribah!

Hvala za poduk:)

soncece24 -> Pizza ponev (6.7.2005 23:23:32)

Zdaj pa sem res lačna postala, kaj bi dala za en čevap, njami njami...

Grem spat, če ne bom še ponev zakurla:ups:

Pupica -> Pizza ponev (7.7.2005 8:20:26)

kriminatlci so:pujs:
no sej so tut čevapi :pujs:
:sloncek:

Natas@ -> Pizza ponev (7.7.2005 12:42:37)

Aja govorite o tisti električni zadevi za pizze. Sem mislila, da je to pekač. Mi imamo okrogle pekače za pizzo, ki imajo na dnu luknjice in se v njem res dobra pica speče.

Lp

Stran: [1]