kako do "ležečih policajev"? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Olivija -> kako do "ležečih policajev"? (6.7.2005 16:49:53)

Ker me je zdaj skoraj en norc zbil pred lastno hišo, sredi vasi! In ker imam dvoletno hčerkico za katero me je blazno strah, da mi bo enkrat pred avto stekla, me zanima, če katera ve kako priti do "ležečih policajev"? Ali lahko dava midva zahtevek na občino, pa magar na najine stroške ali pa je mogoče krajevna skupnost pristojna?
Sem že včeraj pregledala internet, pa nič pametnega nisem našla.
Je pa tako, da imamo dvorišče na drugi strani ceste, kar je ful neugodno za otroke. Zdaj, ko se pa dosti skozi Šenčur vozimo, sem pa opazila, da imajo po ta ozkih ulicah lepo položene cestne ovire.

Pa še dve leti nazaj nam je eden našo kužiko s tovornjakom do smrti povozil, tako da me vsak dan bolj skrbi. Sej se res trudimo in gledamo tamalo, samo se mi zdi, da je dost en trenutek nepozornosti in smo tam. Zdaj pa še sosedovi mulci k nam zahajajo in me še za njih skrbi.

Tako, da če ima katera od vas punc kakšno informacijo bom zelo hvaležna. Se bom pa tudi še odpravila na krajevni urad in se tam pozanimala.

THX :rozica:

Olvija

BONI* -> kako do "ležečih policajev"? (6.7.2005 17:00:48)

Se pridružujem vprašanju. Tudi mene to zelo zanima, ker bi jih tudi jaz z veseljem dala kam postavit. Pri nas se tudi polno norcev goni po ulici med hišami in tudi malo ne zbremzajo, ko se mimo otroka peljejo:grrr:

Lp, Boni

urši77 -> kako do "ležečih policajev"? (6.7.2005 17:02:35)

Pri nas so v eni vasi nedsleč proč zbirali podpise in napisali prošnjo ter vse skupaj naslovili na občino. Pa je uspelo:)

Anonimen -> kako do "ležečih policajev"? (6.7.2005 17:04:39)

Pejta ne občino na Oddelek za okolje in prostor, oz. tja, kjer so pristojni za urejanje prometa.

Postavitev signalizacije je tudi odvisna od kategorije cest. Če so ceste občinske zadeve financira občina, če državne pa država. Vse je potem odvisno od financ in izvedbe, višine proračuna oz. postavke o varnosti v prometu v občinskem proračunu.

Na lastne stroške boš težko postavila dva ležeča policaja po normativih, saj je bila cena za njuno izvedbo tri leta nazaj, ko sem še delala na občini okoli 2 mio sit.

Srečno!

Če katera ve več, bi bila tudi sama vesela še kakšne informacije.

digi -> kako do "ležečih policajev"? (6.7.2005 17:18:58)

KAJ?Dva milio za dva kupčka? Sam naj dovolijo pa bom sama betonirala!!!! Mislim halO?!

Olivija -> kako do "ležečih policajev"? (6.7.2005 17:24:37)

2 miljona je res veliko :zmeden: Pa me ne čudi, ker smo se zadnjič pogovarjali in je bil baje rondo na Mlaki pri Kranju 180 miljonov :ups:, pa smo se vsi spraševali, kdo je ta denar pobral?

Hvala zaenkrat, bom spročila, če bom kaj zvedla na občini.

Anonimen -> kako do "ležečih policajev"? (6.7.2005 19:19:51)

Kreteni! Jaz bom kar rajsnedelne nasula v kupček, pa bom imela poceni, a efektivnega ležečega policaja 8)

Anonimen -> kako do "ležečih policajev"? (6.7.2005 20:54:26)

Nekdo mora dati na občinskem svetu pobudo. Najbolje je, če poznate kakega svetnika. Najboljše kakšnega težaka, da bo res zatežil. Saj se jim fino zdi.

BONI* -> kako do "ležečih policajev"? (6.7.2005 21:28:09)

Mimo grede. Baje je naš sosed enkrat že dolgo nazaj, ko Ižanska cesta še ni bila to, kar je danes, pred svojo hišo skopal graben čez cesto, da ljudje niso mogli toliko gont, ker se mu je vse na vrt in v hišo prašilo, pa so prišli policaji (al kdo že:zmeden2:) in je mogel ful veliko kazen plačati, pa še cesto je moral nazaj zasuti.
Tako da, raje ne poskušat preveč na svojo pest kaj delat.

Lp, Boni

mala maja -> kako do "ležečih policajev"? (6.7.2005 22:02:16)

Ja pejd na občino na oddelek za okolje in prostro. če boš kaj dosegla.

Jaz delam konkretno na nizkih gradnjah sem pri koriu(prav to projektiramo) a ti povem da pri sebi nisem dosegla nič ker sem se sama bunila:zmeden: pa polno majhnih otrok imamo. Sama ne boš dosegla nič, zberi podpise sosedov(čimveč) dajte nekam narest študijo o tem(prometno ureditev idejni načrt) pol pa z njim na občino ker drugače ni nič.

Ne vem iz kod si če te zanima kaj več se mi oglasi privat;)

soncece24 -> kako do "ležečih policajev"? (6.7.2005 23:01:23)

Mi smo tudi na naši ulici že marsikaj poskušali, ker se na križišču ob naši hiši sigurno 2x na mesec zaletijo, in to kr konkretno, pa je stranska cesta. Smo prosli za policaje, al pa vsaj za stop znak in stop črto po tleh, pa nismo nič dosegli. Sem lani htela sama stop črto it risat, pa mi mati ni pustila:(
So se pa ravno včeraj tu fejst počli. Pa nihče ni stekla pospravil. Je po celem pločniku, po cesti, po travi je plastika, pa vse količke nam je zruvalo. Aja, pa v drevo se je en zaletel, pa je tudi fajn poškodovano. In kdo bo to zdaj čistu?

Če bo katera kaj dosegla, mi prosim prosim naj javi kako, ker grem takoj gnjavit na občino.

Anonimen -> kako do "ležečih policajev"? (7.7.2005 8:41:35)

Tak problem je v Švabski vasi v Kranju. Zdaj je svetnica (ki jo je eden od krajanov za to prosil) ta problem izpostavila oziroma podala pobudo na seji mestnega sveta in se zato mora obravnvati. Po moje je to najhitrejši in najlažji način, da se karkoli sploh začne odvijati.
Zato se pozanimajte, kdo so svetniki v vašem svetu. Mislim, da je to lažji način kot zbiranje podpisov in izdelava študije.

Stran: [1]