emina83 -> RE: pestunja (2.3.2010 12:05:38)
|
Jap, jap, trakovi so zakon! in čisto nič čudni! Ni lepšega kot to, da čutiš sapico svojega otročka na svojih prsi in se tako crkljaš z njim tudi cel dan če je treba. Jaz sem pač mnenja, da otrok potrebuje bližino staršev in da to pa res ne more škodit. Žal mi je samo, da nisem nosila tudi svoje starejše hčerkice, ker pač takrat nisem vedela, da te reči sploh obstajajo, no razen kengurujčkov, kar mi pa itak ni sedlo, pa še časovno je zelo omejeno. Če imaš npr malo večjega in težjega dojenčka, že pri ene devetih mesecih ni šans da ga stlačiš not, sploh če je zimski čas. Tak da, ko sem jaz odkrila ameriški forum The babywearer se mi je odprl čisto nov svet nošenja otrok. Pri nas trak rula, pa je tamal 16mes in se še kr skoraj vsak dan nosiva. Za mene je pa velika slabost Sleepy wrapa edino to, da je raztegljiv in ne nudi dobre opore, oz je večjega otroka težje nosit not zaradi teže. Ker težji ko je otrok, bolj se trak raztegne in se hitreje ureže v ramena, da te prične prej žulit. Tak da men so tkani trakovi, kot so Neobulle, Ellevill, Didymos, Storchenwiege zakon. Aja pa samo še to, pri teh culah je potrebno pazit kak se novorojenčka položi not, bradica ne sme bit preblizu prsim, ker tako težje diha in posledično dobi premalo kisika, in so posledice lahko kar katastrofalne. Pa srečno nošenje.
|
|
|
|